Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій

  • Про кафедру
  • Співробітники
  • Навчальні курси
  • Викладацький розклад
  • Дослідження
  • Методичні матеріали
  • Звіти
  • Новини

Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій створена у структурі географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка у 2021 році в (Наказ ректора Львівського національного університету імені Івана Франка №0-22 від 18 березня 2021 року).

Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій готує фахівців зі спеціальностей:

  • 241 «Готельно-ресторанна справа»
  • 181 «Харчові технології».

В структурі кафедри працює 17 викладачів, 2 працівники навчально-допоміжного складу.
При кафедрі функціонує лабораторія «Харчових технологій та ресторанного обслуговування». Окрім занять в аудиторних умовах, студенти отримують знання і практичний досвід від провідних практиків сфери гостинності та харчової промисловості безпосередньо у підприємствах готельно-ресторанного бізнесу міста Львова та Західного регіону України.

Співробітники

завідувачПАНДЯК Ігор Григоровичзавідувач
професорБОМБА Мирослав Ярославовичпрофесор
професорОЩИПОК Ігор Миколайовичпрофесор
доцентВІВЧАРУК Ольга Миколаївнадоцент
доцентКУШНІРУК Галина Володимирівнадоцент
доцентМАЙКОВА Світлана Віталіївнадоцент
доцентМАСЛІЙЧУК Ольга Богданівнадоцент
доцентПЕТЛІН Ірина Володимирівнадоцент
доцентУДУД Іванна Романівнадоцент
доцентФЕДИНА Лариса Олександрівнадоцент
доцентЦИМБАЛА Ольга Стефанівнадоцент
старший викладачМАКСИМЕЦЬ Олександра Богданівнастарший викладач
старший викладачПАУК Оксана Євгеніївнастарший викладач
асистентДОРОШ Юлія Степанівнаасистент
асистентЧАЙКА Ірина Мирославівнаасистент
лаборантМАКОГІН Ганна Василівналаборант
лаборантОСТРОВСЬКА Галина Василівналаборант

1 курс

2 курс

3 курс

4 курс

5 курс

6 курс

Викладацький розклад



Методичні матеріали

Дослідження

Кафедра розвиває такі наукові напрями досліджень:

  • теорія, методологія та методика гостинності;
  • готельний і ресторанний менеджмент;
  • міжнародний готельний і ресторанний бізнес;
  • управління корпоративними формами у готельному і ресторанному бізнесі;
  • впровадження інноваційних підходів у сфері готельної та ресторанної індустрії;
  • удосконалення технологій харчової продукції підвищеної біологічної цінності з оздоровчо-профілактичними властивостями на базі нетрадиційної сировини;
  • екологічно чисте довкілля як важливий чинник виробництва продуктів оздоровчого спрямування та здоров’я людини;
  • розробка наукових основ технологій виготовлення традиційних національних страв галицького регіону та їх адаптація до сучасних вимог готельно-ресторанного бізнесу;
  • екологічні засади забезпечення якості та безпечності продуктів харчування, екологія харчування;
  • актуальні питання впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) в підприємствах ресторанного господарства;
  • фізична рекреація як засаднича основа розвитку санаторно-курортних та оздоровчих закладів Карпатського регіону.

Звіт виконувача обов’язків завідувача кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка к. геогр. н., доц. Пандяка І. Г. Завантажити

ПРОГРАМНІ ЦІЛІ ТА ЗАВДАННЯ кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка на 2022-2027 рр. Завантажити

Відбувся захист звітів з виробничої практики здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології»

19.02.2024 | 15:14

8 лютого 2024 року на кафедрі готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся захист звітів з виробничої практики магістрів денної форми навчання обидвох спеціальностей ОПП: «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології».
Керівництво практикою здійснювали професор Ігор Ощипок, доценти Ігор Пандяк та Ірина Петлін.
Практика тривала з 12 січня по 8 лютого 2024 року.
Під час виробничої практики здобувачі вищої освіти удосконалити свій рівень загальної теоретичної і спеціальної практичної підготовки, закріпили знання загальнотеоретичних, загальноекономічних, професійно-орієнтованих і спеціальних...

Читати »

Атестовано нові електронні навчальні курси викладачами кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій

15.02.2024 | 10:19

Викладачки кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка, к.т.н., доц. Маслійчук Ольга Богданівна та к.х.н., доц. Федина Лариса Олександрівна, успішно атестували навчальні електронні курси:

Барна справа та робота сомельє (Маслійчук О.Б.) – протокол Атестаційної комісії №3-24 від 29 січня 2024 року;
Сенсорний аналіз харчових продуктів (Маслійчук О.Б.) – протокол Атестаційної комісії №4-24 від 29 січня 2024 року;
Кондитерське та пекарське мистецтво (Маслійчук О.Б.) – протокол Атестаційної комісії №5-24 від 29 січня 2024 року;
Харчова хімія (Федина Л.О.) – протокол...

Читати »

Урочисте вручення дипломів магістрам спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

26.01.2024 | 22:20

24 січня 2024 р. на географічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка відбулось урочисте вручення дипломів магістрам спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».
Отримання диплома магістра – це маленька перемога, бо у надскладних умовах (понад 700 днів повномасштабної війни) вдалось вчитись, навчати, жити, працювати, волонтерити. Ми загартовані війною і окрилені вірою в Перемогу! Але для цього потрібно подвоїти свої зусилля, примножувати знання, вміння, щоб бути конкурентоспроможними у сфері гостинності, щоб будувати Україну, мирну і незалежну, в якій було б комфортно жити...

Читати »

Як творити інклюзивне освітнє середовище?

03.01.2024 | 12:46

З 16 по 21 грудня 2023 р. викладачі географічного факультету брали участь у програмі “Як творити інклюзивне освітнє середовище?” у рамках спільного проєкту “Навчальний міст Хемніц-Львів 2.0” Хемніцького технічного університету (Німеччина) та Львівського національного університету імені Івана Франка (Україна).
За результатами участі у програмі викладачі досягнули результатів навчання:

 розуміння поняття “інклюзія” та важливість творення інклюзивного освітнього середовища;
вміння застосовувати методи, прийоми й техніки для навчання та взаємодії зі студентами з порушенням зору, слуху, опорно-рухового апарату та студентами, які переживають складні психоемоційні стани або...

Читати »

Освітня програма «Готельно-ресторанна справа» другого (магістерського) рівня вищої освіти успішно акредитована!

28.12.2023 | 12:39

26 грудня 2023 р. відбулось засідання Національного агентства із забезпечення якості освіти, на якому було ухвалено рішення про успішну акредитацію освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» другого (магістерського) рівня вищої освіти у Львівському національному університеті імені Івана Франка (протокол № 21 (50) від 26.12.2023р.).
Вітаємо гаранта освітньої програми – кандидатку економічних наук, доцентку Кушнірук Галину Володимирівну, робочу групу, завідувача кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій доц. Пандяка І.Г. та колектив кафедри, спільноту здобувачів вищої освіти, адміністрацію Університету та географічного факультету з успішним...

Читати »