04.12.2024 | 17:00
На кафедрі готельно-ресторанної справи та харчових технологій активно впроваджуються інноваційні методи навчання та освоюються унікальні технології приготування страв.
Студенти мають можливість отримувати необхідні знання та навички для успішної роботи у кулінарії та сфері гостинності, навчаються їх застосуванню на практиці.
27 листопада 2024 року у «Лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування» кафедри відбувся майстер-клас на тему: “Приготування десертів з використанням технологій молекулярної кухні”.
Під керівництвом відомого майстра високої кухні, шеф-кухаря гастробару VIBE м. Трускавця, Сергія Щьокіна студенти приготували вишуканий десерт.
Варто зазначити, що молекулярна...
Читати »
04.12.2024 | 09:29
Науковці кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка к.т.н. Майкова С.В., к.т.н. Маслійчук О.Б. та к.е.н. Паук О.Є. приєдналися до міжнародного англомовного семінару “Стратегічне планування в готельно-ресторанному бізнесі та туризмі”, який відбувся 27 та 29 листопада 2024 року.
Спікер семінару – Adrian BARSBY (United Kingdom) – експерт у сфері готельно-ресторанного бізнесу, стратегічного планування та маркетингу, з багаторічним досвідом консультування підприємств у Великобританії та Європі.
Захід відбувся за сприяння кафедри Готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного...
Читати »
02.12.2024 | 19:14
Навчальний посібник «Крафтові технології: м’ясо, птиця, риба та морепродукти» містить відомості з використання приправ та маринадів, начинок та панірування у кулінарних традиціях та іноваційних технологіях закладів ресторанної індустрії. Наведено технології механічної обробки м’яса, птиці, риби та морепродуктів. Розкрито особливості технології смаження на грилі в саламандрі, сотування, смаження на сковороді та у фритюрі, відварювання та варіння на пару, тушкування для виготовлення страв у закладах ресторанного сервісу та страв оздоровчо-профілактичного спрямування. Наведено рецепти страв, їх технології та особливості, окреслено загальні вказівки щодо...
Читати »
02.12.2024 | 18:55
27 листопада 2024 р. представники кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка доєдналися до ІІІ Міжнародно-практичної конференції здобувачів освіти «Функціонування національної економіки в умовах воєнного стану», яка відбувалася в ВСП Львівському фаховому коледжі харчових технологій та бізнесу Національного університету харчових технологій.
Студентка 4 курсу спеціальності «Харчові технології» – Кошів Теодора із науковим керівником к.т.н., доцентом кафедри Маслійчук Ольгою Богданівною подали тези на тему: «Нові методи застосування водоростей у виробництві функціональних продуктів».
Метою поданих тез є дослідження...
Читати »
28.11.2024 | 15:34
26 листопада 2024 року на кафедрі готельно-ресторанної справи та харчових технологій відбувся захист курсових робіт студентами 3 курсу спеціальності 181 «Харчові технології».
У роботах студенти представили результати своїх досліджень з харчових технологій, авторські розробки страв, виробів, напоїв. Кожна робота була оригінальною, цікавою, містила новизну та елементи науковості. Студенти проявили вміння проводити дослідження, аналізувати, розробляти технологічну документацію.
Дослідження студента Лапчука Богдана зосереджені на розширення та покращення асортименту напоїв у ресторані «Версаль» з використанням сировини нетрадиційного походження з оздоровчими, профілактичними та вітамінізуючими властивостями, екологічно...
Читати »