Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій

  • Про кафедру
  • Співробітники
  • Навчальні курси
  • Викладацький розклад
  • Дослідження
  • Методичні матеріали
  • Звіти
  • Новини

Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій створена у структурі географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка у 2021 році в (Наказ ректора Львівського національного університету імені Івана Франка №0-22 від 18 березня 2021 року).

Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій готує фахівців зі спеціальностей:

  • 241 «Готельно-ресторанна справа»
  • 181 «Харчові технології».

В структурі кафедри працює 17 викладачів, 2 працівники навчально-допоміжного складу.
При кафедрі функціонує лабораторія «Харчових технологій та ресторанного обслуговування». Окрім занять в аудиторних умовах, студенти отримують знання і практичний досвід від провідних практиків сфери гостинності та харчової промисловості безпосередньо у підприємствах готельно-ресторанного бізнесу міста Львова та Західного регіону України.

Співробітники

завідувачПАНДЯК Ігор Григоровичзавідувач
професорБОМБА Мирослав Ярославовичпрофесор
професорОЩИПОК Ігор Миколайовичпрофесор
доцентВІВЧАРУК Ольга Миколаївнадоцент
доцентКУШНІРУК Галина Володимирівнадоцент
доцентМАЙКОВА Світлана Віталіївнадоцент
доцентМАСЛІЙЧУК Ольга Богданівнадоцент
доцентПЕТЛІН Ірина Володимирівнадоцент
доцентУДУД Іванна Романівнадоцент
доцентФЕДИНА Лариса Олександрівнадоцент
доцентЦИМБАЛА Ольга Стефанівнадоцент
старший викладачМАКСИМЕЦЬ Олександра Богданівнастарший викладач
старший викладачПАУК Оксана Євгеніївнастарший викладач
асистентДОРОШ Юлія Степанівнаасистент
асистентЧАЙКА Ірина Мирославівнаасистент
лаборантМАКОГІН Ганна Василівналаборант
лаборантОСТРОВСЬКА Галина Василівналаборант

1 курс

2 курс

3 курс

4 курс

5 курс

6 курс

Викладацький розклад



Методичні матеріали

Дослідження

Кафедра розвиває такі наукові напрями досліджень:

  • теорія, методологія та методика гостинності;
  • готельний і ресторанний менеджмент;
  • міжнародний готельний і ресторанний бізнес;
  • управління корпоративними формами у готельному і ресторанному бізнесі;
  • впровадження інноваційних підходів у сфері готельної та ресторанної індустрії;
  • удосконалення технологій харчової продукції підвищеної біологічної цінності з оздоровчо-профілактичними властивостями на базі нетрадиційної сировини;
  • екологічно чисте довкілля як важливий чинник виробництва продуктів оздоровчого спрямування та здоров’я людини;
  • розробка наукових основ технологій виготовлення традиційних національних страв галицького регіону та їх адаптація до сучасних вимог готельно-ресторанного бізнесу;
  • екологічні засади забезпечення якості та безпечності продуктів харчування, екологія харчування;
  • актуальні питання впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) в підприємствах ресторанного господарства;
  • фізична рекреація як засаднича основа розвитку санаторно-курортних та оздоровчих закладів Карпатського регіону.

Звіт виконувача обов’язків завідувача кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка к. геогр. н., доц. Пандяка І. Г. Завантажити

ПРОГРАМНІ ЦІЛІ ТА ЗАВДАННЯ кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка на 2022-2027 рр. Завантажити

Участь кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій в IV Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих учених, аспірантів і студентів з міжнародною участю: «Інновації, гостинність, туризм: освіта, наука, практика»

09.06.2024 | 18:58

30 травня 2024 р. у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбулася IV Всеукраїнська науково-практична конференція, молодих учених, аспірантів і студентів з міжнародною участю: «Інновації, гостинність, туризм: освіта, наука, практика».
Здобувачі-магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Швець Роксоляна та Шоп’як Олег під керівництвом доцентки кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Ольги Маслійчук представили наукову публікацію у секції «Інновації харчових та крафтових технологій для HoReCa» на тему: «Удосконалення рецептури сухпайків для харчування військовослужбовців».
Здобувачка бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Найко Соломія під...

Читати »

Представники кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції: «Молочна промисловість від виробника до споживача: сучасні тренди та орієнтири», що відбулась у Національному університеті харчових технологій

09.06.2024 | 18:33

29 травня 2024 року доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка Ольга Маслійчук та здобувачка Олеся Пригода взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції: «Молочна промисловість від виробника до споживача: сучасні тренди та орієнтири», що відбулась у Національному університеті харчових технологій.
На конференції представлено матеріали на тему: «Удосконалення технології виготовлення сиркових паст з гарбузовим пюре».
Сиркові пасти для дитячого харчування – одна з ключових альтернатив розширення асортименту страв зі збагачення їх необхідними поживними речовинами для дітей. Цей...

Читати »

Представники кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка взяли участь у конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації» у Національному університеті харчових технологій

03.06.2024 | 13:01

23 травня 2024 року представники кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка, д. тех. наук, професор Ігор Ощипок, к. тех. наук, доцентка Ольга Маслійчук та здобувачка Анастасія Трофімук взяли участь у конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації», що відбулась у Національному університеті харчових технологій.
Матеріали представлено у секції: «Сучасні тенденції та стратегії розвитку промислового та крафтового виробництва».
Тема доповіді професора І. Ощипка – «Дослідження антиоксидантного впливу кухонної солі у виробах з шпиком»; доцентки...

Читати »

Студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій взяли участь у XІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвяченій 140-річчю Національного університету харчових технологій

27.05.2024 | 17:05

21 травня 2024 року здобувачі 3 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» під керівництвом доцентки Маслійчук О. Б., взяли участь у XІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвяченій 140-річчю Національного університету харчових технологій.
Здобувачі представили матеріали у секції: «Інновації в організації дитячого, дієтичного та аюрведичного харчування», зокрема:

Кравець Яна – «Збагачення дитячих йогуртів суперфудом – порошком з листя морінги» (науковий керівник – к.т.н. Маслійчук О.Б.)
Кошів Теодора – «Оптимальний раціон геродієтичного харчування» (науковий керівник –...

Читати »

Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ імені Івана Франка взяла участь у студентській науковій конференції «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнології імені С.З. Гжицького»

23.05.2024 | 11:52

16 травня 2024 року студентка 4 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» Анастасія Трофімук під керівництвом доцентки Маслійчук О. Б. взяла участь у студентській науковій конференції «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнології імені С.З. Гжицького». що відбулася на факультеті харчових технологій та біотехнологій.
Анастасія Трофімук представила доповідь на тему: «Спіруліна – функціональний інгредієнт для розробки м’ясних продуктів у харчуванні військовослужбовців» у секції «Інноваційні технології м’ясного та олійно-жирового виробництва».
Висока поживна цінність та функціональні властивості спіруліни забезпечують їй перспективи...

Читати »