Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій

  • Про кафедру
  • Співробітники
  • Навчальні курси
  • Викладацький розклад
  • Дослідження
  • Методичні матеріали
  • Звіти
  • Новини

Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій створена у структурі географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка у 2021 році в (Наказ ректора Львівського національного університету імені Івана Франка №0-22 від 18 березня 2021 року).

Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій готує фахівців зі спеціальностей:

  • 241 «Готельно-ресторанна справа»
  • 181 «Харчові технології».

В структурі кафедри працює 17 викладачів, 2 працівники навчально-допоміжного складу.
При кафедрі функціонує лабораторія «Харчових технологій та ресторанного обслуговування». Окрім занять в аудиторних умовах, студенти отримують знання і практичний досвід від провідних практиків сфери гостинності та харчової промисловості безпосередньо у підприємствах готельно-ресторанного бізнесу міста Львова та Західного регіону України.

Співробітники

завідувачПАНДЯК Ігор Григоровичзавідувач
професорБОМБА Мирослав Ярославовичпрофесор
професорОЩИПОК Ігор Миколайовичпрофесор
доцентВІВЧАРУК Ольга Миколаївнадоцент
доцентКРЕКТУН Богдан Васильвичдоцент
доцентКУШНІРУК Галина Володимирівнадоцент
доцентМАЙКОВА Світлана Віталіївнадоцент
доцентМАСЛІЙЧУК Ольга Богданівнадоцент
доцентПЕТЛІН Ірина Володимирівнадоцент
доцентФЕДИНА Лариса Олександрівнадоцент
доцентЦИМБАЛА Ольга Стефанівнадоцент
старший викладачМАКСИМЕЦЬ Олександра Богданівнастарший викладач
старший викладачПАУК Оксана Євгеніївнастарший викладач
асистентДОРОШ Юлія Степанівнаасистент
асистентЧАЙКА Ірина Мирославівнаасистент
лаборантМАКОГІН Ганна Василівналаборант
лаборантОСТРОВСЬКА Галина Василівналаборант

1 курс

2 курс

3 курс

4 курс

5 курс

6 курс

Викладацький розклад



Методичні матеріали

Дослідження

Кафедра розвиває такі наукові напрями досліджень:

  • теорія, методологія та методика гостинності;
  • готельний і ресторанний менеджмент;
  • міжнародний готельний і ресторанний бізнес;
  • управління корпоративними формами у готельному і ресторанному бізнесі;
  • впровадження інноваційних підходів у сфері готельної та ресторанної індустрії;
  • удосконалення технологій харчової продукції підвищеної біологічної цінності з оздоровчо-профілактичними властивостями на базі нетрадиційної сировини;
  • екологічно чисте довкілля як важливий чинник виробництва продуктів оздоровчого спрямування та здоров’я людини;
  • розробка наукових основ технологій виготовлення традиційних національних страв галицького регіону та їх адаптація до сучасних вимог готельно-ресторанного бізнесу;
  • екологічні засади забезпечення якості та безпечності продуктів харчування, екологія харчування;
  • актуальні питання впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) в підприємствах ресторанного господарства;
  • фізична рекреація як засаднича основа розвитку санаторно-курортних та оздоровчих закладів Карпатського регіону.

Звіт виконувача обов’язків завідувача кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка к. геогр. н., доц. Пандяка І. Г. Завантажити

ПРОГРАМНІ ЦІЛІ ТА ЗАВДАННЯ кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка на 2022-2027 рр. Завантажити

Майстер-клас з інноваційних технологій у кулінарії для здобувачів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа»

04.12.2024 | 17:00

На кафедрі готельно-ресторанної справи та харчових технологій активно впроваджуються інноваційні методи навчання та освоюються унікальні технології приготування страв.
Студенти мають можливість отримувати необхідні знання та навички для успішної роботи у кулінарії та сфері гостинності, навчаються їх застосуванню на практиці.
27 листопада 2024 року у «Лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування» кафедри відбувся майстер-клас на тему: “Приготування десертів з використанням технологій молекулярної кухні”.
Під керівництвом відомого майстра високої кухні, шеф-кухаря гастробару VIBE м. Трускавця, Сергія Щьокіна студенти приготували вишуканий десерт.
Варто зазначити, що молекулярна...

Читати »

Міжнародний англомовний семінар “Стратегічне планування в готельно-ресторанному бізнесі та туризмі”

04.12.2024 | 09:29

Науковці кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка к.т.н. Майкова С.В., к.т.н. Маслійчук О.Б. та к.е.н. Паук О.Є. приєдналися до міжнародного англомовного семінару “Стратегічне планування в готельно-ресторанному бізнесі та туризмі”, який відбувся 27 та 29 листопада 2024 року.
Спікер семінару – Adrian BARSBY (United Kingdom) – експерт у сфері готельно-ресторанного бізнесу, стратегічного планування та маркетингу, з багаторічним досвідом консультування підприємств у Великобританії та Європі.
Захід відбувся за сприяння кафедри Готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного...

Читати »

Навчальний посібник «Крафтові технології: м’ясо, птиця, риба та морепродукти» авторів: Маслійчук О.Б., Майкова С.В. поповнив науковий доробок кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій

02.12.2024 | 19:14

Навчальний посібник «Крафтові технології: м’ясо, птиця, риба та морепродукти» містить відомості з використання приправ та маринадів, начинок та панірування у кулінарних традиціях та іноваційних технологіях закладів ресторанної індустрії. Наведено технології механічної обробки м’яса, птиці, риби та морепродуктів. Розкрито особливості технології смаження на грилі в саламандрі, сотування, смаження на сковороді та у фритюрі, відварювання та варіння на пару, тушкування для виготовлення страв у закладах ресторанного сервісу та страв оздоровчо-профілактичного спрямування. Наведено рецепти страв, їх технології та особливості, окреслено загальні вказівки щодо...

Читати »

ІІІ Міжнародно–практична конференція здобувачів освіти «Функціонування національної економіки в умовах воєнного стану»

02.12.2024 | 18:55

27 листопада 2024 р. представники кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка доєдналися до ІІІ Міжнародно-практичної конференції здобувачів освіти «Функціонування національної економіки в умовах воєнного стану», яка відбувалася в ВСП Львівському фаховому коледжі харчових технологій та бізнесу Національного університету харчових технологій.
Студентка 4 курсу спеціальності «Харчові технології» – Кошів Теодора із науковим керівником к.т.н., доцентом кафедри Маслійчук Ольгою Богданівною подали тези на тему: «Нові методи застосування водоростей у виробництві функціональних продуктів».
Метою поданих тез є дослідження...

Читати »

Відбувся захист курсових робіт студентами бакалаврського рівня ОПП «Харчові технології»

28.11.2024 | 15:34

26 листопада 2024 року на кафедрі готельно-ресторанної справи та харчових технологій відбувся захист курсових робіт студентами 3 курсу спеціальності 181 «Харчові технології».
У роботах студенти представили результати своїх досліджень з харчових технологій, авторські розробки страв, виробів, напоїв. Кожна робота була оригінальною, цікавою, містила новизну та елементи науковості. Студенти проявили вміння проводити дослідження, аналізувати, розробляти технологічну документацію.
Дослідження студента Лапчука Богдана зосереджені на розширення та покращення асортименту напоїв у ресторані «Версаль» з використанням сировини нетрадиційного походження з оздоровчими, профілактичними та вітамінізуючими властивостями, екологічно...

Читати »