Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій

  • Про кафедру
  • Співробітники
  • Навчальні курси
  • Викладацький розклад
  • Дослідження
  • Методичні матеріали
  • Звіти
  • Новини

Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій створена у структурі географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка у 2021 році в (Наказ ректора Львівського національного університету імені Івана Франка №0-22 від 18 березня 2021 року).

Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій готує фахівців зі спеціальностей:

  • 241 «Готельно-ресторанна справа»
  • 181 «Харчові технології».

В структурі кафедри працює 17 викладачів, 2 працівники навчально-допоміжного складу.
При кафедрі функціонує лабораторія «Харчових технологій та ресторанного обслуговування». Окрім занять в аудиторних умовах, студенти отримують знання і практичний досвід від провідних практиків сфери гостинності та харчової промисловості безпосередньо у підприємствах готельно-ресторанного бізнесу міста Львова та Західного регіону України.

Співробітники

завідувачПАНДЯК Ігор Григоровичзавідувач
професорБОМБА Мирослав Ярославовичпрофесор
професорОЩИПОК Ігор Миколайовичпрофесор
доцентВІВЧАРУК Ольга Миколаївнадоцент
доцентКУШНІРУК Галина Володимирівнадоцент
доцентМАЙКОВА Світлана Віталіївнадоцент
доцентМАСЛІЙЧУК Ольга Богданівнадоцент
доцентПЕТЛІН Ірина Володимирівнадоцент
доцентУДУД Іванна Романівнадоцент
доцентФЕДИНА Лариса Олександрівнадоцент
доцентЦИМБАЛА Ольга Стефанівнадоцент
старший викладачМАКСИМЕЦЬ Олександра Богданівнастарший викладач
старший викладачПАУК Оксана Євгеніївнастарший викладач
асистентДОРОШ Юлія Степанівнаасистент
асистентЧАЙКА Ірина Мирославівнаасистент
лаборантМАКОГІН Ганна Василівналаборант
лаборантОСТРОВСЬКА Галина Василівналаборант

1 курс

2 курс

3 курс

4 курс

5 курс

6 курс

Викладацький розклад



Методичні матеріали

Дослідження

Кафедра розвиває такі наукові напрями досліджень:

  • теорія, методологія та методика гостинності;
  • готельний і ресторанний менеджмент;
  • міжнародний готельний і ресторанний бізнес;
  • управління корпоративними формами у готельному і ресторанному бізнесі;
  • впровадження інноваційних підходів у сфері готельної та ресторанної індустрії;
  • удосконалення технологій харчової продукції підвищеної біологічної цінності з оздоровчо-профілактичними властивостями на базі нетрадиційної сировини;
  • екологічно чисте довкілля як важливий чинник виробництва продуктів оздоровчого спрямування та здоров’я людини;
  • розробка наукових основ технологій виготовлення традиційних національних страв галицького регіону та їх адаптація до сучасних вимог готельно-ресторанного бізнесу;
  • екологічні засади забезпечення якості та безпечності продуктів харчування, екологія харчування;
  • актуальні питання впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) в підприємствах ресторанного господарства;
  • фізична рекреація як засаднича основа розвитку санаторно-курортних та оздоровчих закладів Карпатського регіону.

Звіт виконувача обов’язків завідувача кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка к. геогр. н., доц. Пандяка І. Г. Завантажити

ПРОГРАМНІ ЦІЛІ ТА ЗАВДАННЯ кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка на 2022-2027 рр. Завантажити

Набуття фахових компетентностей здобувачами-бакалаврами 3 курсу спеціальності «Харчові технології» (дисципліна «Технологія дитячого та геродієтичного харчування»)

19.04.2024 | 12:52

12 квітня 2024 року у лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій відбулось практичне заняття з дисципліни «Технологія дитячого та геродієтичного харчування» на тему: «Органолептична характеристика сухих дитячих сумішей» (заняття провела доцентка Маслійчук О.Б.).
Мета практичного заняття – органолептична оцінка сухих сумішей Nestle Nido (сухе молоко), Nutricia Nutrison (функціональне ентеральне дитяче харчування), Post perfomence Shake (коктейль білкового харчування) та визначення їхньої харчової цінності.
Студенти приготували суміші відповідно до технології та провели порівняльну характеристику отриманих результатів...

Читати »

Здобувачка вищої освіти Національного університету харчових технологій Ангеліна Півторацька – учасниця програми національної академічної мобільності у Львівському національному університеті імені Івана Франка

18.04.2024 | 11:13

На підставі Угоди про співпрацю між Національним університетом харчових технологій і Львівським національним університетом імені Івана Франка (від 12 листопада 2023 року) у II семестрі 2023-2024 н. р. вперше реалізовано програму академічної мобільності, учасницею якої стала здобувачка Національного університету харчових технологій – Ангеліна Півторацька.
Ангеліна Півторацька навчається на третьому курсі освітнього рівня «бакалавр» у Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТу за спеціальністю 181 «Харчові технології», ОПП «Харчові технології та інженерія».
Студентка долучилася до вивчення у другому семестрі вибіркової дисципліни «Харчові та...

Читати »

Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Ольга Маслійчук взяла участь у тренінгу «Організація продажів для крафтових виробників»

15.04.2024 | 16:53

5 квітня 2024 року доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка Ольга Маслійчук взяла участь у тренінгу – «Організація продажів для крафтових виробників», організованого Наталією Табінською.
Тренінг відбувся в Хабі популяризації продукції локальних виробників Львівщини з підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська Країна».
Тренінг мав на меті посприяти інформаційній підтримці крафтового виробництва. Ключові теми зустрічі: визначення цільової аудиторію продукту, створення ефективної стратегії продажів, що відповідає особливостям крафтового виробництва та стійкості відносин з...

Читати »

Студент-магістр Дмитро Корнійчук – серед переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»

15.04.2024 | 16:42

Студент-магістр кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка – Дмитро Корнійчук під керівництвом доцентки Ольги Богданівни Маслійчук здобув 3 місце на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології», що відбувся 11 квітня 2024 року у Національному університеті харчових технологій (м. Київ).
Дмитро Корнійчук успішно захистив результати наукового дослідження на тему: «Наукові підходи до удосконалення та поліпшення споживчих властивостей страв і виробів з борошна» (шифр «КЛОД»).
Загалом, в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових...

Читати »

Відбулась зустріч зі стейкхолдерами оновленого складу групи забезпечення магістерського рівня ОПП «Харчові технології»

12.04.2024 | 11:03

10 квітня 2024 року на кафедрі готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка відбулась зустріч оновленого складу групи забезпечення магістерського рівня ОПП «Харчові технології» зі стейкхолдерами.
Учасники зустрічі ухвалили заміну гаранта ОПП доц. Майкової С.В. на проф. Ощипка І.М., включення до складу робочої групи зовнішніх стейкхолдерів Базюка Б., Арутюняна М., Добровольського П.; обговорили необхідні зміни для оновлення навчального плану ОПП, окреслили напрями оптимізації подальшої освітньої та практичної підготовки здобувачів з урахуванням пропозицій і рекомендацій стейкхолдерів і роботодавців.

Читати »