Майкова Світлана Віталіївна
Посада: доцент кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Телефон (робочий): (032) 239-46-03
Електронна пошта: svitlana.maikova@lnu.edu.ua
Профіль у Google Scholar: scholar.google.com.ua
Профіль у Facebook: www.facebook.com
Наукові інтереси
- Хімічні технології;
- органічний синтез;
- харчові технології;
- процеси, апарати харчових виробництв та обладнання у харчових технологіях;
- інноваційні технології у харчуванні;
- дизайн;
- національні кухні.
Курси
- Барна справа та мистецтво бариста (ДВВС)
- Безвідходні та ресурсоощадні технології харчової прмисловості (181 М)
- Основи технологій харчових виробництв (181 Б)
- Процеси та апарати харчових виробництв (181 Б)
- Технологія конструювання харчової продукції (181М)
- Управління виробничою безпекою та охороною здоров'я (181 М)
Публікації
Монографії та посібники:
- Крафтові технології: м’ясо, птиця, риба та морепродукти: навчальний посібник / О.Б. Маслійчук, С.В. Майкова. Київ : Вид-во «Каравела», 2024. 186 с. ISBN 978-960-801-887-7
- С.В. Майкова/ Ресторанна справа: навч.посіб./С.В. Майкова,О.М. Вівчарук,, О.Б. Маслійчук, І.Р.Удуд. Київ : Вид-во «Каравела», 2024. 424 с. ISBN 978-960-801-896-9
- С.В. Майкова. Проектування та дизайн закладів готельно – ресторанного господарства: навч. посіб./ С.В.Майкова, О.М. Вівчарук, О.Б. Маслійчук, Х.Є. Подвірна – Львів: ЛНУ ім. Івана Франка, 2023. – 337 с.
- Технології продуктів оздоровчого харчування : монографія. Частина монографії «Розділ 4. Сучасні тенденції виготовлення страв із гідробіонтів та нерибних продуктів моря»/ за ред. д-ра с.-г. наук, професора М. Я. Бомби. – Львів : ЛНУ імені Івана Франка, 2023. С.106-157.
- С.В. Майкова. Барна справа та мистецтво бариста: навч.посіб./ С.В. Майкова, О.Б. Маслійчук, Н.Я. Сусол – Київ: Вид-во «Каравела», 2022. – 164 с. https://caravela.com.ua/index.php?route=product/product&path=75&product_id=353
- С.В. Майкова. Основи барної справи та робота сомельє: навч.посіб./ С.В. Майкова, О.Б.Маслійчук, Н.Я.Сусол. Навчальний посібник.– Київ: Вид-во «Каравела», 2022. – С.124. ISBN 978-966-96914-9-1 https://caravela.com.ua/index.php?route=product/product&path=60_75&product_id=268
- Загальні технології харчових виробництв: навч. посіб. Частина навч.посібника «Розділ 12. Технологія спиртового та лікеро-горілчаного виробництв». /М. Я. Бомба та ін. заг. ред. д.с.-г.н., професора М. Я. Бомби. Львів : Ліга Прес, 2018., с.264-301.
Публікації у наукометричних виданнях, індексованих у Scopus та Web of Scienсe
- A. S. Pavliuk, Tetiana Kharandiuk, S.V. Maykova, Volodymyr Ivasiv, Roman Nebesnyi/Study of Se-based microgel catalyst for heterophase benzaldehyde oxidation//CTAS. Chemistry, Technology and Application of Substances, 2024; Volume 7, Number 1: 66-70, ISSN: 2617-7307 2664-1569, https://doi.org/10.23939/ctas2024.01.066
- Volodymyr V. Ivasiv, Roman. V. Nebesnyi, Svitlana V. Maykova/THE KINETIC MODEL OF THE COMBINED HETEROGENEOUSLY CATALYZED CONDENSATION AND ESTERIFICATION OF PROPIONIC ACID AND METHYL PROPIONATE WITH FORMALDEHYDE AND METHANOL//Каталіз та нафтохімія, 2022, №33, С.31-36. https://doi.org/10.15407/kataliz2022.33.031
- Назарій Ігорович Лапичак, Володимир Васильович Івасів, Роман Володимирович Небесний, Світлана Віталіївна Майкова// Розробка нових каталітичних систем на основі оксидів B2O3 та P2O5 для одержання метилметакрилату та метакрилової кислоти // Технологічний аудит та резерви виробництва.№ 4/4(30) Харків 2016. серія Технології харчової, легкої та хімічної промисловості. C. 4-7.
- Olha Masliichuk, Svitlana Majkova. Health-improving effect of meat products with soy protein-fatty concentrator and carrageenan. стаття Ukrainian Food Journal. 2015. Volume 4. Issue 1 Р. 24-32.
- SV Maykova YV Dmytruk, VV Ivasiv, RV Nebesnyi//Optimum conditions determination of methyl methacrylate obtaining over tungsten-containing catalyst. Восточно-Европейский журнал передовых технологий. 2015. Volume 4. Issue 6 (76) Р. 4-7.
- Ольга Маслійчук, Світлана Майкова. Оздоровчий ефект м’ясних виробів із соєвим білково-жировим збагачувачем і карагінаном. Ukrainian Food Journal. 2015. – NUFT Ukrainian Food Journal. 2015. Volume 4. Issue 1. С. 171-172.
Публікації у фахових виданнях, індексованих в Index Copernicus
- І. Ромашко, С. Майкова, О. Вівчарук, В. Івасів/ Використання рідких жирових відходів закладів ресторанного господарства як альтернативної сировини для харчової промисловості, біомедичних і фармацевтичних застосувань та виготовлення біопалива/Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Серія: Харчові технології, 2023, т 25, № 100, С.80-87. https://nvlvet.com.ua/index.php/food/article/view/4941
- Volodymyr V. Ivasiv, Roman. V. Nebesnyi, Svitlana V. Maykova/THE KINETIC MODEL OF THE COMBINED HETEROGENEOUSLY CATALYZED CONDENSATION AND ESTERIFICATION OF PROPIONIC ACID AND METHYL PROPIONATE WITH FORMALDEHYDE AND METHANOL//Каталіз та нафтохімія, 2022, №33, С.31-36. https://doi.org/10.15407/kataliz2022.33.031
- БомбаМ.Я., Майкова С.В., Лотоцъка-Дудик У.Б./Хрін як спеція з унікальними лікувальними властивостями та перспективи його застосування в оздоровчому харчуванні (огляд літератури)/ Гігієна населених місць. №72. (2022), С. 117-123. https://doi.org/10.32402/hygiene2022.72.117
- С. В. Майкова, І. С. Ромашко, О. М. Вівчарук, Н. П. Шемедюк/ Каротинвмісні біойогурти та їх використання для розроблення біологічно цінних ресторанних страв. Scientific Messenger LNUVMB. Series: Food Technologies, 2022, vol. 24, no 97. р. 27-33. doi: 10.32718/nvlvet‐f9705 ISSN 2707‐5885 оnline https://nvlvet.com.ua/index.php/food
- Бомба М. Я., Майкова С. В., Ромашко І. С., Шемедюк Н. П. /Особливості заcтocування біологічно цінної рocлиннoї cирoвини Скoлiвщини у вигoтoвленнi cтрав галицькoї кухні. Scientific Messenger LNUVMB. Series: Food Technologies, 2021, vol. 23, no 96, р.82-87. doi: 10.32718/nvlvet‐f9614 ISSN 2707‐5885 оnline https://nvlvet.com.ua/index.php/food
- Майкова С.В., Вівчарук О.М., Бомба М.Я. Перспективи вигoтoвлення страв із профілактичними властивостями введенням нетрадиційної сировини. Журнал «Інновації та технології в сфері послуг і харчування». Print ISSN 2708-4949 (print), ISSN 2709-9776 (Online), №1-2 (3-4). 2021. С.66-75. http://itsf.chdtu.edu.ua/article/view/242689
- Ромашко І.С., Майкова С.В. Нетрадиційні грибні компоненти в рецептурі пресингу. Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Серія: Харчові технології, 2019, т 21, № 91. C.84-88. doi: 10.32718/nvlvet‐f9114. ISSN 2519–268X print https://nvlvet.com.ua/index.php/food
- Бомба М.Я., Майкова С.В., Лотоцъка-Дудик У.Б./Хрін як спеція з унікальними лікувальними властивостями та перспективи його застосування в оздоровчому харчуванні (огляд літератури)/ Гігієна населених місць. №72. (2022), С. 117-123. https://doi.org/10.32402/hygiene2022.72.117
- С. В. Майкова, І. С. Ромашко, О. М. Вівчарук, Н. П. Шемедюк/ Каротинвмісні біойогурти та їх використання для розроблення біологічно цінних ресторанних страв. Scientific Messenger LNUVMB. Series: Food Technologies, 2022, vol. 24, no 97. р. 27-33. doi: 10.32718/nvlvet‐f9705 ISSN 2707‐5885 оnline https://nvlvet.com.ua/index.php/food
- Бомба М. Я., Майкова С. В., Ромашко І. С., Шемедюк Н. П. /Особливості заcтocування біологічно цінної рocлиннoї cирoвини Скoлiвщини у вигoтoвленнi cтрав галицькoї кухні. Scientific Messenger LNUVMB. Series: Food Technologies, 2021, vol. 23, no 96, р.82-87. doi: 10.32718/nvlvet‐f9614 ISSN 2707‐5885 оnline https://nvlvet.com.ua/index.php/food
- Майкова С.В., Вівчарук О.М., Бомба М.Я. Перспективи вигoтoвлення страв із профілактичними властивостями введенням нетрадиційної сировини. Журнал «Інновації та технології в сфері послуг і харчування». Print ISSN 2708-4949 (print), ISSN 2709-9776 (Online), №1-2 (3-4). 2021. С.66-75.
- Ромашко І.С., Майкова С.В. Нетрадиційні грибні компоненти в рецептурі пресингу. Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Серія: Харчові технології, 2019, т 21, № 91. C.84-88. doi: 10.32718/nvlvet‐f9114. ISSN 2519–268X print https://nvlvet.com.ua/index.php/food
- Небесний Р.В., Івасів В.В., Дмитрук Ю.В., Шибанов С.В., Майкова С.В. Дослідження процесу одержання акрилової кислоти шляхом альдольної конденсації оцтової кислоти з формальдегідом в газовій фазі..Вісник Національного Університету «Львівська політехніка». Серія: Хімія і технологія речовин та їх застосування. –2013.– № 761.–С.199–201.
- Небесний Р.В., Івасів В.В., Жизневський В.М., Шибанов С.В., Майкова С.В. Конденсація метилацелату з формальдегідом на молібденвмісних каталізаторах в газовій фазі. Вісник Національного Університету «Львівська політехніка». Серія: Хімія і технологія речовин та їх застосування. 2009. №644. C. 132-134.
- Івасів В., Жизневський В., Шибанов С., Майкова С., Небесний Р. Кінетичні закономірності газофазної конденсації ацетону з формальдегідом. Вісник Національного Університету «Львівська політехніка». Серія: Хімія і технологія речовин та їх застосування. 2007. №590. С.192 – 195.
- Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Майкова С.В.,Цибух Р.Д.//Оптимізація процесу окислювального дегідрування ЕБ в стирол на основі кінетичної моделі. Матеріали IV Науково-технічної конференції «Поступ в нафтогазопереробній та нафтохімічній промисловості».Львів.13-15 вересеня. 2007.С.125-126.
- V. Gumenetskiy, V. Zhyznevskiy, S. Maykova. 1,3-butadiene and methacrylonitrile obtaining using oxidative conversion of C4 olefins over Fe-Te-Mo-Ox catalyst promoted with BaCl2. Chemistry and Chemical Technology. Lviv, 2007. Vol. 1, JNe 1. P 31-34. Bibliogr. 4 titles.
- Небесний Р.В., Івасів В.В., Жизневський В.М., Мацьків О.О. Майкова С.В.//Дослідження процесу одержання акрилової кислоти шляхом альдольної конденсації оцтової кислоти з формальдегідом в газовій фазі/ Вісник Національного Університету «Львівська політехніка». Серія: Хімія і технологія речовин та їх застосування. 2013. № 761. С.199–201.
- Небесний Р.В., Івасів В.В., Жизневський В.М., Мацьків О.О., Майкова С.В. Оптимальні умови здійснення реакції альдольної конденсації пропіонової кислоти з формальдегідом у метакрилову кислоту на B2О3–Р2О5–WО3/SiO2 каталізаторі. Вісник Національного Університету «Львівська політехніка». Серія: Хімія і технологія речовин та їх застосування. 2012. № 726.С.184–186.
- Джурик Н.Р. Продовольча безпека України./ Н.Р.Джурик, С.В. Майкова,Н.Я. Сусол, Ковальчук М.П. Науковий вісник Національного лісотехнічного університету України: бірник науково-технічних праць. Львів: РВВ НЛТУУ України, 2011. Вип. 21.4, С. 189-195.
- Небесний Р.В., Івасів В.В., Жизневський В.М., Шибанов С.В, .Майкова С.В. Конденсація оцтової кислоти з формальдегідом у акрилову кислоту на В-Р-Мо-Ох каталізаторах у газовій фазі. Вісник Національного Університету «Львівська політехніка». Серія: Хімія і технологія речовин та їх застосування. – 2010. №667. C. 196-198.
- Майкова С.В., Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В. //Кінетичні закономірності процесу окиснювального амонолізу ізобутилену та окиснювального дегідрування бутену-1// Український хімічний журнал, 2003, т.69 с. 29-34.
- Майкова С.В., Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В.// Вплив ступеня відновлення Fe-Te-Mo-O промотованого ВаCl2 на його каталітичні властивості в реакції окиснення олефінів фракції С4// Каталіз і нефтехимия, 2003р., №12, с.68-73.
- Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В., Кочубей В.// Фазовий склад Fe-Te-Mo-O каталізаторів сумісного окиснення олефінів фракції С4, промотованих ВаCl2// Вісник Національного Університету „Львівська політехніка” №488, 2003 р., с.167-170.
- Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В., Иваськив И.//Комплексное окисление смеси бутена-1 и изобутилена в присутствии Fe-Te-Mo-O катализаторов, промотированных сульфатом бария.//5-а Ювілейна Міжнародна конференція „Химия нефти и газа”, 22-26 вересня, 2003 р. Томск, с. 477-449.
- Майкова С.В., Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В. Порівняння ефективності Fe-Te-Mo-O каталізатора окислення олефінів, промотованого різними солями барію Ва2+//Праці НТШ, 2002р., №9, С.31-37.
- Майкова С.В., Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В.//Окиснювальне дегідрування метилізобутирату до метилметакрилату на оксидних каталізаторах// Вопросы химии и химической технологии, 2002 р., №2, с. 56-60.
- Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В., Мельник Т.В. Одержання метакрилонітрилу і дивінілу каталітичним окислювальним перетворенням суміші ізобутену та бутену-1// Вопросы химии и химической технологии, 2001, №3, С.53-58.
- Майкова С.В., Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В//Окислительный аммонолиз изобутилена на Sь-Mo-О катализаторах, промотированных оксидами теллура и ванадия// Катализ и нефтехимия, 2001 р., №8, с. 41-47
- Жизневский В.М., Гуменецкий В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В. Влияние ионов стронция на каталитические свойства Fe-Te-Mo-O катализатора в реакции окислительного аммонолиза изобутилена//Катализ и нефтехимия, 2001, №9-10, С.88-93.
- Бажан Л.В., Жизневський В.М., Гуменецький В.В., , Майкова С.В. Окислювальний амоноліз ізобутилену на Fe-Te-Mo-O каталізаторах, промотованих сульфатом магнію//УХЖ, 2001, Том 65, №3, С.35-38.
- Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Майкова С.В., Бажан Л.В. Вплив іонів берилію та магнію на каталітичні властивості Fe-Te-Mo-O каталізатора окислювального амонолізу ізобутилену //Вопросы химии и химической технологии, 2001, №2, С.96-100.
- Жизневский В.М., Гуменецкий В.В., Бажан Л.В, Майкова С.В., Юнаш Т.В. Окислительное дегидрирование и окислительный аммонолиз олефинов С4.// Катализ и нефтехимия, 2001, №7, С.72-75.
- Жизневский В.М., Гуменецкий В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В. Совмещенный процесс окисления изобутилена и бутена-1 в присутствии NH3 //ЖФХ, 2001, Том 75, №10, С. 1780-1786.
- Майкова С.В., Бажан Л.В., Жизневський В.М., Гуменецький В.В. Сумісне окислювальне дегідрування, окислення та окислювальний амоноліз бутену-1 та ізобутилену //Український хімічний журнал, 2000 р., Том 66, № 7, С.58-61.
- Майкова С.В., Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В Одержання метакрилонітрилу окисленням ізобутилену на змішаних Sь-Mo-О каталізаторах// Вісник НУ ЛП, № 395, Хімія і технологія речовин та їх застосування, 2000р., с.60-62
- Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В. Сумісне окислювальне дегідрування бутену-1 та окислювальний амоноліз ізобутену в присутності Fe-Te-Mo-O каталізаторів, промотованих BaSO4// Вісник НУ «Львівська політехніка», Хімія, технологія речовин та їх застосування, 2000р., №414, С.148-151
Статті та матеріли конференцій
- Софія Їжак, Світлана Майкова/ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ КРОХМАЛЬНОЇ ПАТОКИ У РЕСТОРАННИХ ТЕХНОЛОГІЯХ/Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького (до 240-річчя започаткування викладання ветеринарної медицини у Львові) : тези доп. студ. конф. фак-ту харчових технологій та біотехнології . Львів, 16–17 травня 2024 р. / [відп. ред. І.І. Сімонова; МОН України, ЛНУВМБ ім. С. З. Ґжицького]. – Львів : [ЛНУВМБ ім. С. З. Ґжицького], 2024. С.134-137.
- Анастасія Косинок, Світлана Майкова/ Моделювання виробничо-торгівельної структури закладу ресторанного господарства/Готельно-ресторанний бізнес та харчові технології: сучасні тенденції, виклики, інновації: Збірник матеріалів І-ої Всеукраїнської студентської науково-практичної інтернет- конференції (м. Львів, 15 травня 2024 року). – Львів : ЛНУ ім. Івана Франка, 2024. С.46-50.
- Світлана Ягельська, Світлана Майкова/Інноваційні технології виробництва м’ясних напівфабрикатів шляхом їх збагачення рослинною сировиною/Готельно-ресторанний бізнес та харчові технології: сучасні тенденції, виклики, інновації: Збірник матеріалів І-ої Всеукраїнської студентської науково-практичної інтернет- конференції (м. Львів, 15 травня 2024 року). – Львів : ЛНУ ім. Івана Франка, 2024. С.202-206.
- Світлана Майкова, Мирослав Бомба, Ольга Маслійчук, Лариса Федина. / СИРОВИНА ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВИГОТОВЛЕННЯ ПАКУВАЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ / Г 35 Географічна освіта і наука: виклики і поступ: матеріали міжнародної науково-прак тичної конференції, присвяченої 140-річчю географії у Львівському університеті (м. Львів, 18–20 травня 2023 р.) / відповід. редактори: В. Біланюк, Є. Іванов. У 3-ох томах. Львів: Простір-М, 2023. Том 3. С. 231-233.
- Світлана Майкова, Ольга Вівчарук./ОСОБЛИВОСТІ ПРОЕКТУВАННЯ ТА ДИЗАЙНУ ДЛЯ СТВОРЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ ЗАКЛАДІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА / Г 35 Географічна освіта і наука: виклики і поступ: матеріали міжнародної науково-прак тичної конференції, присвяченої 140-річчю географії у Львівському університеті (м. Львів, 18–20 травня 2023 р.) / відповід. редактори: В. Біланюк, Є. Іванов. У 3-ох томах. Львів: Простір-М, 2023. Том 3. С. 246 – 251.
- Бомба, М. Я., Федина, Л. О., Маслійчук, О. Б., & Майкова, С. В. (2023). НЕТРАДИЦІЙНА РОСЛИННА СИРОВИНА КАРПАТ У ТЕХНОЛОГІЇ ПРИГОТУВАННЯ НАПОЇВ ОЗДОРОВЧОЇ ДІЇ. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (6), 42-51. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.6.6
- Майкова, С. В., Маслійчук, О. Б., Федина, Л. О., Бомба, М. Я., & Максимець, О. Б. (2022). ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПРИГОТУВАННЯ М’ЯСНИХ СІЧЕНИХ СТРАВ З ВИКОРИСТАННЯМ НЕТРАДИЦІЙНОЇ СИРОВИНИ. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (5), 56-64. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.5.7
- Майкова С. Удосконалення напівфабрикатів з гідробіонтів нетрадиційною сировиною / Світлана Майкова, Ольга Вівчарук // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез. ІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (06 жовт. 2022 р.). – Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022. – С. 147-149.
- Бомба М. Я., Майкова С. В., Маслійчук О. Б., Павлюк Ю. А. Використання нетрадиційної сировини у приготуванні страв дитячого харчування оздоровчої дії в закладах ресторанного господарства. The 4 th International scientific and practical conference “Modern science: innovations and prospects” (January 10-12, 2022) SSPG Publish, Stockholm, Sweden. 2022. 856 p. Р. 266-273. ISBN 978-91-87224-02-7 https://sci-conf.com.ua/xii-mezhdunarodnaya-nauchno-prakticheskaya-konferentsiya-modern-science-innovations-and-prospects-21-23-08-2022-stokgolm-shvetsiya/
- Живка В. Р., Бомба М. Я., Майкова С. В. Удосконалення технології виробництва соусів оздоровчого спрямування. / Актуальні проблеми науки, освіти і технологій: теорія і практика: збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 8 лютого 2022 р.): у 2 ч. Полтава: ЦФЕНД, 2022. Ч. 2. с. 31-32. http://www.economics.in.ua/2022/02/2_17.html
- Майкова С. В., Джурик Н.Р.-Й., Вівчарук О. М. Використання безвідходних технологій у ресторанному бізнесі. Матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв» 21 грудня 2021 року : Полтава, 2021. с.61-66. http://dspace.puet.edu.ua/bitstream/123456789/11626/1/Матеріали%20Всеукр.%20наук.-практич.%20конф.%20Інноваційні%20та%20РзбТХВ.pdf
- Бомба М. Я., Майкова С. В. Використання нетрадиційної сировини для розширення асортименту страв української кухні. Матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв» 21 грудня 2021 року : Полтава, 2021. с.74-79. http://dspace.puet.edu.ua/bitstream/123456789/11626/1/Матеріали%20Всеукр.%20наук.-практич.%20конф.%20Інноваційні%20та%20РзбТХВ.pdf
- Майкова С.В., Джурик Н.Р.-Й., Вівчарук О.М. Сучасні тренди в ресторанному бізнесі. Туристичний та готельно-ресторанний бізнес: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку : матеріали І міжнародної науково-практичної конференції (м. Старобільськ, 16-17 листопада 2021 року). – Старобільськ : Вид-во ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» : Старобільськ, 2021. с.178-180. Главная (luguniv.edu.ua)
- Майкова С.В., Бомба М.Я. Використання нетрадиційної сировини для приготування фаршів. Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини: матеріали IХ Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. Прага: Oktan Print s.r.o., 2020. С.174-176. https://donnuet.edu.ua/wp-content/uploads/2021/04/ikh-mizhnarodna-naukovo-praktychna-internet-konferentsiia_kharchovi-dobavky.-kharchuvannia-zdorovoi-ta-khvoroi-liudyny_2020.pdf
- Вівчарук О. М., Майкова С. В. СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА В УКРАЇНІ. Матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми М 34 розвитку та регулювання» : 19-20 березня 2020 року, м. Черкаси [Електронний ресурс] : у 2-х томах / М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. Т. 1. Черкаси: ЧДТУ, 2020. С.25-29. https://chdtu.edu.ua/media/k2/attachments/Матеріали_XI_Міжнародної_науково-практичної_конференції_Том_1_2020.pdf
- Світлана Майкова, Мирослав Бомба, Ольга Маслійчук, Лариса Федина. / СИРОВИНА ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВИГОТОВЛЕННЯ ПАКУВАЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ / Г 35 Географічна освіта і наука: виклики і поступ: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 140-річчю географії у Львівському університеті (м. Львів, 18–20 травня 2023 р.) / відповід. редактори: В. Біланюк, Є. Іванов. У 3-ох томах. Львів: Простір-М, 2023. Том 3. С. 231-233.
- Світлана Майкова, Ольга Вівчарук./ОСОБЛИВОСТІ ПРОЕКТУВАННЯ ТА ДИЗАЙНУ ДЛЯ СТВОРЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ ЗАКЛАДІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА / Г 35 Географічна освіта і наука: виклики і поступ: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 140-річчю географії у Львівському університеті (м. Львів, 18–20 травня 2023 р.) / відповід. редактори: В. Біланюк, Є. Іванов. У 3-ох томах. Львів: Простір-М, 2023. Том 3. С. 246 – 251.
- Бомба, М. Я., Федина, Л. О., Маслійчук, О. Б., & Майкова, С. В. (2023). НЕТРАДИЦІЙНА РОСЛИННА СИРОВИНА КАРПАТ У ТЕХНОЛОГІЇ ПРИГОТУВАННЯ НАПОЇВ ОЗДОРОВЧОЇ ДІЇ. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (6), 42-51. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.6.6
- Майкова, С. В., Маслійчук, О. Б., Федина, Л. О., Бомба, М. Я., & Максимець, О. Б. (2022). ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПРИГОТУВАННЯ М’ЯСНИХ СІЧЕНИХ СТРАВ З ВИКОРИСТАННЯМ НЕТРАДИЦІЙНОЇ СИРОВИНИ. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (5), 56-64. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.5.7
- Майкова С. Удосконалення напівфабрикатів з гідробіонтів нетрадиційною сировиною / Світлана Майкова, Ольга Вівчарук // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез. ІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (06 жовт. 2022 р.). – Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022. – С. 147-149.
- Бомба М. Я., Майкова С. В., Маслійчук О. Б., Павлюк Ю. А. Використання нетрадиційної сировини у приготуванні страв дитячого харчування оздоровчої дії в закладах ресторанного господарства. The 4 th International scientific and practical conference “Modern science: innovations and prospects” (January 10-12, 2022) SSPG Publish, Stockholm, Sweden. 2022. 856 p. Р. 266-273. ISBN 978-91-87224-02-7
- Живка В. Р., Бомба М. Я., Майкова С. В. Удосконалення технології виробництва соусів оздоровчого спрямування. / Актуальні проблеми науки, освіти і технологій: теорія і практика: збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 8 лютого 2022 р.): у 2 ч. Полтава: ЦФЕНД, 2022. Ч. 2. с. 31-32.
- Майкова С. В., Джурик Н.Р.-Й., Вівчарук О. М. Використання безвідходних технологій у ресторанному бізнесі. Матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв» 21 грудня 2021 року : Полтава, 2021. с.61-66.
- Бомба М. Я., Майкова С. В. Використання нетрадиційної сировини для розширення асортименту страв української кухні. Матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв» 21 грудня 2021 року : Полтава, 2021. с.74-79.
- Майкова С.В., Джурик Н.Р.-Й., Вівчарук О.М. Сучасні тренди в ресторанному бізнесі. Туристичний та готельно-ресторанний бізнес : сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку : матеріали І міжнародної науково-практичної конференції (м. Старобільськ, 16-17 листопада 2021 року). – Старобільськ : Вид-во ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» : Старобільськ, 2021. с.178-180.
- Майкова С. В., Вівчарук О. М., Ромашко І. С. Удосконалення національних страв та їх адаптація для сучасних закладів ресторанного господарства. /Вісник Львівського інституту економіки і туризму : зб. наук. ст. / Міністерство освіти і науки України. Львівський інститут економіки і туризму; [ред. кол. І. О Бочан та ін.]. Львів: ЛІЕТ, 2020, № 15. C. 120-129.
- Майкова С.В., Бомба М.Я. Використання нетрадиційної сировини для приготування фаршів. Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини: матеріали IХ Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. Прага: Oktan Print s.r.o., 2020. С.174-176.
- Майкова С.В., Ромашко І.С. Удосконалюючі грибні добавки у рецептурі страв лікувально-профілактичного призначення./ С.В. Майкова1,І.С. Ромашко2/ «Сучасні тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Якість і безпечність продуктів харчування» [Текст] : Зб. матер. всеукр . наук.-практ. інтернет конф. (Львів, 24 квітня 2020 р.) / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. Львів : ЛІЕТ, 2020. С. 58-64 .
- Вівчарук О. М., Майкова С. В. СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА В УКРАЇНІ . Матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми М 34 розвитку та регулювання» : 19-20 березня 2020 року, м. Черкаси [Електронний ресурс] : у 2-х томах / М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. Т. 1. Черкаси: ЧДТУ, 2020. С.25-29.
- Труба В.М. Розробка та удосконалення інноваційних страв з риби збагачених харчовими волокнами. /Труба В.М. 1, Майкова С.В.2/ «Сучасні тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Якість і безпечність продуктів харчування» [Текст] : Зб. матер. всеукр . наук.-практ. інтернет конф. (Львів, 24 квітня 2020 р.) / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. − Львів : ЛІЕТ, 2020. С. 98-104.
- Іваневич І.Є. Удосконалення страв національних кухонь./ Майкова С.В.1, Іваневич І.Є.2/ «Сучасні тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Якість і безпечність продуктів харчування» [Текст] : Зб. матер. всеукр . наук.-практ. інтернет конф. (Львів, 24 квітня 2020 р.) / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. Львів : ЛІЕТ, 2020. С. 113-116.
- Шелест В.М. Внесення модифікацій у рецептуру профілактичних страв. / Шелест В.М.1, Майкова С.В.2/ «Сучасні тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Якість і безпечність продуктів харчування» [Текст] : Зб. матер. всеукр . наук.-практ. інтернет конф. (Львів, 24 квітня 2020 р.) / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. Львів : ЛІЕТ, 2020. C. 110-113.
- Пагутяк Ю.І. Особливості виготовлення страв із використанням пива./ Пагутяк Ю.І., Майкова С.В. «Інновації розвитку харчових технологій та індустрії гостинності в контексті сучасних тенденцій готельно-ресторанного бізнесу». Збірник тез доповідей І Всеукраїнської науково-практичної конференції. Тернопіль ДВНЗ «Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі», 2020. С. 126-127
- Канюга Д. Удосконалення рецептурного складу хлібобулочних виробів./Канюга Д., Майкова С.В. «Інновації розвитку харчових технологій та індустрії гостинності в контексті сучасних тенденцій готельно-ресторанного бізнесу». Збірник тез доповідей І Всеукраїнської науково-практичної конференції. Тернопіль ДВНЗ «Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі», 2020. С. 237-240
- Труба В.М. Удосконалення м’ясних страв харчовими волокнами./Труба В.М., Майкова С.В. «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі»: [Текст]: Зб. матеріалів студентської науково-практичної конференції/ Міністерство освіти та науки України, Львівський інститут економіки та туризму. Львів: ЛІЕТ, 2020, C.135-141.
- Пастух В.В. Удосконалення м’ясних страв національної кухні./Пастух В.В., Майкова С.В. «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі»: [Текст]: Зб. матеріалів студентської науково-практичної конференції/ Міністерство освіти та науки України, Львівський інститут економіки та туризму. Львів: ЛІЕТ, 2020, C.122-125.
- Іваневич І.Є. ЗГРСХТ-16 Дослідження можливості удосконалення страв галицької кухні у ресторанах Львівщини./Іваневич І.Є., Майкова С.В. Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі»: [Текст]: Зб. матеріалів студентської науково-практичної конференції/ Міністерство освіти та науки України, Львівський інститут економіки та туризму. – Львів: ЛІЕТ, 2020 C.141-144.
- Шелест В.М. Інноваційні технології розроблення та удосконалення страв з профілактичним ефектом. /Шелест В.М., Майкова С.В. Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі»: [Текст]: Зб. матеріалів студентської науково-практичної конференції/ Міністерство освіти та науки України, Львівський інститут економіки та туризму. – Львів: ЛІЕТ, 2020 С. 61-65.
- Куземська М.О. Розробка та збагачення асортименту десертів з оздоровчими та профілактичними властивостями/ Куземська М.О., Майкова С.В. Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі»: [Текст]: Зб. матеріалів студентської науково-практичної конференції/ Міністерство освіти та науки України, Львівський інститут економіки та туризму. – Львів: ЛІЕТ, 2020 C.162-164.
- Майкова С.В., Ромашко І.C. Інноваційне виготовлення продукції ресторанного господарства із фунготерапевтичним ефектом. Вісник Львівського інституту економіки і туризму : зб. наук. ст. / Міністерство освіти і науки України. Львівський інститут економіки і туризму; [ред. кол. І.О Бочан та ін.] Львів : ЛІЕТ, 2019, № 14. С. 122-129.
- Король Соломія Богданівна, науковий керівник Майкова С.В.// Удосконалення солодких страв введенням харчових волокон//ХLІІ Міжнародна наукова студентська конференція «Актуальні питання розвитку економіки, харчових технологій та товарознавства» (за підсумками науково-дослідних робіт студентів за 2018 рік). –Полтава, 26-27 березня 2019 року. С.278-280.
- Майкова Світлана //Використання харчових добавок у інноваційних технологіях виготовлення ресторанної продукції [Текст]: Зб. Матеріалів Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (Львів, 24 квітня 2019 р.) / Міністерство освіти та науки України, Львівський інститут економіки та туризму. Львів: ЛІЕТ, 2019. С.14-19.
- Майкова Світлана, Король Соломія// Сучасні тенденції виготовлення солодких страв [Текст]: Зб. Матеріалів Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (Львів, 24 квітня 2019 р.) / Міністерство освіти та науки України, Львівський інститут економіки та туризму. Львів: ЛІЕТ, 2019. С.27-31.
- Майкова Світлана Віталіївна //Використання генетично модифікованих продуктів у харчуванні// [Текст] : Проблеми та стан використання ГМО в харчових продуктах.: матеріали міжнародної науково-практичної конференції (м. Львів, 26-27 квітня 2018) Львівський інститут економіки і туризму. Львів:, 2018. С. 59-62.
- Майкова С. Використання харчових волокон у технології виготовлення січених мас із яловичини. Вісник Львівського інституту Економіки та туризму [Текст] : зб.наук.ст./М-во освіти і науки України. Львів. інст-т економіки і туризму ; [редкол. : І.О.Бочан та ін..] Львів:ЛІЕТ, 2017 №12. С.111-116.
- Майкова С.В., Гук. М.С. //Використання харчових волокон та антиоксидантів для покращення якості страв// : [Текст] Матеріали Всеукраїнської студентської наукової конференції (13-17 листопада 2017 р.). Суми, 2017. 304-305 с.
- Майкова С.В. Цьона Г. //Застосування методу SOUS-VIDE для виготовлення якісних та безпечних продуктів харчування у сучасних ресторанах// : [Текст] Матеріали Всеукраїнської студентської наукової конференції (13-17 листопада 2017 р.). Суми, 2017. 309-310 с.
- Гергель П.В., Майкова С.В.// Розроблення страв з введенням насіння льону при безопарному способі приготування тіста . «Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів» :[Текст] : Збірник статей VIII Всеукраїнської наук.-практ. інтернет-конф. (Львів, 11 травня 2016 р.) / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. – Львів : «Ліга прес», 2016. С.110–112.
- Перетятко Х.Ю., Майкова С.В.// Розроблення схеми системних досліджень для удосконалення фаршированих страв з мʼяса.«Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів» :[Текст] : Збірник статей VIII Всеукраїнської наук.-практ. інтернет-конф. (Львів, 11 травня 2016 р.) / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. – Львів : «Ліга прес», 2016. С.104–106.
- Майкова С.В. Розроблення функціональних десертів з утворенням желе / Майкова С.В. // Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів. Збірник статей VIІ Всеукраїнської наук.-практ. Конф. (Львів, 16-17 квітня 2015 р.) – Львів, – С. 149-151.
- С.Майкова, О.Маслійчук//Удосконалення м’ясних виробів з використанням у технології білково-жирового збагачувача і порошку карагінану для досягнення оздоровчого ефекту.//Матеріали V Міжнародної науково-технічної конференції “Новітні науково-технічні рішення в харчовій промисловості” 2-3 березня 2015р, Львів, С. 153-156.
- Майкова С.В., Єфлаєва А.В.//Виготовлення традиційних та нових видів начинок для листкового тіста Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів» : [Текст] : Збірник матеріалів VIІ Всеукраїнської наук.-практ. Конф. (Львів, 16-17 квітня 2015 р.) / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. – Львів : «Ліга прес», 2015. С.87-89.
- Майкова С.В. Розробка технології удосконалення ресторанної продукції оздоровчими компонентами. Вісник Львівського інституту Економіки та туризму. ЛІЕТ.Львів.9/2014. С. 195-203.
- Майкова С.В. Цебрик М.Б. Борошняні композитні суміші та їх використання для удосконалення смаколиків чеської кухні.// Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів. Збірник статей VІ Всеукраїнської наук.-практ. Конф. (Львів, 10-11 квітня 2014 р.) – Львів, – С. 139-142.
- Майкова С.В., Дудич О.Т., Левочко О. І. М’ясні страви. /МайковаС.В., Дудич О.Т., Левочко О. І. // Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів. Збірник статей VІ Всеукраїнської наук.-практї конференції (10-11 квітня 2014.) Львів. С. 85-87.
- Майкова С.В./ Галицькі національні страви у ресторанах Львова / Майкова С.В. // Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів. Збірник статей V Всеукраїнської наук.-практ. Конф. (Львів, 16-17 квітня 2013 р.) – Львів, – С. 21-23.
- Майкова С., Джурик Н. Винний туризм як один із засобів розвитку туристичної індустрії. Вісник Львівського інституту Економіки та туризму №7/12. С.197-202.
- Майкова С., Перспективи розвитку складової ресторанного бізнесу та інноваційних форм співпраці у підготовці до проведення ЕВРО 2012. Turystyka s rekreacja w kreowaniu przedsiebiorczosci – uwarunkowania I przejawy.Tom II.P.167-191.
- Майкова С.В,.Левенець М.В.//Особливості удосконалення стародавніх українських страв із овочевої сировини. Матеріали ІІІ-ої Всеукраїнської науково практичної конференції “Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів”.– Львів.– 21-22 квітня 2011.–C.74-77.
- Майкова С.В,.// Особливості удосконалення стародавніх українських страв із овочевої сировини. Матеріали ІІІ-ої Всеукраїнської науково практичної конференції “Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів”.– Львів.– 21-22 квітня 2011.–C.72-74.
- Харчові технології та ресторанний сервіс в індустрії туризму – професійна термінологія в галузі. Словник-довідник/[уклад. Максимець О.Б., Майкова С.В., Сусол Н.Я., Максимець В.Л.].–ТОВ «Компанія «Манускрипт».2010.236 С.
- Майкова С., Валовий А. Адаптація старовинних страв галицької кухні, до сучасних вимог ресторанного бізнесу. Матеріали І-ої Всеукраїнської студентської науково практичної конференції “Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів”. Львів. 13-17 квітня 2009. С. 90-93.
- Майкова С. Сучасні тенденції новітніх харчових технологій. Матеріали ІІ-ої Всеукраїнської науково практичної конференції “Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів”. Львів. 22-23 квітня 2010 року. С.10-12.
- Майкова С.В., Маруняк О. Б.//Традиційність використання страв із використанням дикоростучих рослин у харчуванні українців. Матеріали ІІ-ої Всеукраїнської науково практичної конференції “Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів”. Львів. 22-23 квітня 2010 року.С.50-53.
- Майкова С.В.//Технологічні та екологічні особливості новітніх харчових продуктів. Матеріали І-ої Всеукраїнської студентської науково практичної конференції “Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів”. Львів. 13-17 квітня 2009. С. 56-61.
- Майкова С., Маруняк О.//Наукове обґрунтування технологій функціональних напоїв на основі пряно-ароматичних рослин стаття. Матеріали І-ої Всеукраїнської студентської науково практичної конференції “Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів”. Львів. 13-17 квітня 2009. С. 63-68.
- Майкова С., Маруняк О.//Наукові види натуральних купажованих соків на основі ферментованого березового соку. Матеріали І-ої Всеукраїнської студентської науково практичної конференції “Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів”. Львів. 13-17 квітня 2009. С. 73-78.
- Майкова С., Бучковська О. Реалізація програми дій ресторанного господарства у плані підготовки до ЄВРО-2012. Матеріали І-ої Всеукраїнської студентської науково практичної конференції “Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів”. Львів. 13-17 квітня 2009. С. 31-33.
- Майкова С.В., Максимець О.Б., Мартиник К.В. Вивчення попиту та асортимент напоїв для споживачів різних вікових напоїв для споживачів категорій і закладів харчування в туристичній інфраструктурі великих міст. Вісник Львівського інституту Економіки та туризму. 2009.№4.С.210-217.
- Володимир Жура, Володимир Гуменецький, Світлана Майкова//Одержання кисневмісних сполук окисненням оливних фракцій нафти у водно-лужному дисперсійному середовищі //Міжнародна Конференція «Мастильні матеріали», Бердянськ-2006, с.192-193
Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Майкова С.В// Синтез метакрилонітрилу з ізобутилену.//І міжнародна науково-технічна конференція „Проблеми хіммотології”, 15-19 травня,2006 р., м. Київ. - Майкова С.В, Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В. //Синтез метилметакрилату із ізомасляної кислоти// І міжнародна науково-технічна конференція „Проблеми хіммотології”, 15-19 травня,2006 р., м. Київ.
- Жура В.В., Майкова С.В. Поверхнево-активні властивості спінювачів „Оксаль” і масло „ПОД”. Вісник «Збагачення корисних копалин» (Науково-дослідний інститут гірничих проблем академії інженерних наук України (НДІ ГП АІН України). 2005. вип. 23(64). С. 83-88 .
- Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В.// Перетворення Олефінів фракції С4. //ІІІ Науково-технічна конференція «Поступ в нафтогазопереробній та нафтохімічній промисловості», Львів, 14-16 верерсня 2004 р. с.310-311.
- Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В.// Вплив ступеня відновлення FeTe0,85MoOx каталізатора в реакції окиснення олефінів С4// ІІІ Науково-технічна конференція «Поступ в нафтогазопереробній та нафтохімічній промисловості», Львів, 14-16 верерсня 2004 р. с.311-312.
- В.Жизневський, С.Майкова, І. Іваськів, О. Мацьків//Вплив домішок Mg на властивості FeTe0,85MoOx каталізатора сумісного окиснювального амонолізу та окиснювального дегідрування// ІІІ Науково-технічна конференція «Поступ в нафтогазопереробній та нафтохімічній промисловості», Львів, 14-16 верерсня 2004 р. с.313-314.
- В.Жизневський, С.Майкова, І. Іваськів, О. Мацьків//Промотування FeTe0,85MoOx каталізатора сумісного окиснювального амонолізу та окиснювального дегідрування// ІІІ Науково-технічна конференція «Поступ в нафтогазопереробній та нафтохімічній промисловості», Львів, 14-16 верерсня 2004 р. с.314-315.
- Майкова С.В., Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В.//Кінетичні аспекти сумісного окиснювального амонолізу ізобутилену та окиснювального дегідрування бутену-1//7-а Міжнародна науково-практична конференція „Нафта і газ України-2002”, Київ, 2002, с.112.
- Жизневский В.М., Гуменецкий В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В. Совместное окислительное дегидрирование бутена-1 в дивинил и окислительный аммонолиз изобутилена в метакрилонитрил// Российская конференция «Актуальные проблемы нефтехимии», 16-20 апреля 2001, Москва, С.72.
Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В. Каталітичне окиснювальне перетворення ізобутану та бутену-1.//Тези XIX української конференції з органічної хімії , Львів, 2001, С.120. - Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В. Вплив різних модифікаторів на Fe-Te-Mo-O каталізатор окислювального дегідрування та окислювального амонолізу.//Тези XIX української конференції з органічної хімії , Львів, 2001, С.121.
- Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В., Цибух Р.Д. Окислювальне дегідрування бутену-1 на Fe-Te-Mo-O каталізаторі, промотованому лужноземельними катіонами// Матеріали VI міжнародної науково-практичної конференції, м. Івано-Франківськ. 2000. Том 3, С.194.
- Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В. Окислювальний амоноліз ізобутилену на оксидних Sь-Mo каталізаторах, промотованих телуром і ванадієм// Матеріали VI міжнародної науково-практичної конференції, м. Івано-Франківськ, 2000. Том 3, С.195.
- Жизневский В.М., Гуменецкий В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В. Окислительный аммонолиз изобутилена в присутствии Fe-Te-Mo-O катализатора, промотированного ионами Са2+// Материалы IV международной конференции «Химия нефти и газа», Томск 2000, Том 2, С.341-345.
- Бажан Л.В., Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Майкова С.В.Сумісне окислення і окислювальний амоноліз олефінів фракції С4 на Mo12SьTeOx каталізаторі, промотованому оксидом заліза//Вісник ДУ “ЛП”. Хімія, технологія речовин та їх застосування, 2000, №388, С.165-168.
- Майкова С.В., Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В. Каталітичні властивості Fe-Te-Mo-O каталізатора, промотованого барієм, в реакції окислення і окислювального амонолізу суміші олефінів С4 //Український хімічний журнал, 2000 р., Том 66, № 6, С.108-110.
- Бажан Л.В., Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Майкова С.В. Сумісний окислювальний амоноліз ізобутилену та окислювальне дегідрування н-бутену на Mo12SьTeOx каталізаторах, промотованих оксидом заліза // Тези 2-ї науково-технічної конференції “Поступ в нафтогазопереробній і нафтохімічній промисловості“, 1999, С.177.
Біографія
Народилася 29 вересня 1967 року у м. Львів. У 1984 р. закінчила СШ№20.У 1985 році зарахована на 1 курс факультету ФТОР ЛПІ. У 1990 р. закінчила навчання у ЛПІ, отримала диплом за спеціальністю “Технологія основного органічного та нафтохімічного синтезу” та набула кваліфікації інженера хіміка-технолога. За скеруванням працювала інженером хімічної лабораторії ЛВТО «Промінь». У 1997 році зарахована на посаду асистента кафедри хімічної технології переробки нафти та газу. У 1999 році вступила до аспірантури ДУ «Львівська політехніка» яку успішно закінчила у 2002 році. У 2003 році захистила дисертацію за спеціальністю 05.17.04 – технологія продуктів органічного синтезу. Тема дисертації «Основи технології сумісної окиснювальної переробки олефінів фракції С4»(науковий керівник – доц. В.В.Гуменецький).2003-2007 р. працювала на посадах молодшого наукового співробітника в НДЛ-12. З 2007 р працювала у Львівському інституті економіки і туризму на кафедрі харчових технологій на посадах ст. викладача, в.о. завідувача кафедри, доцента. У 2014 році присвоєне вчене звання доцента кафедри харчових технологій та ресторанної справи. Автор більше 90 публікацій
Проекти
Участь в асоціаціях, радах, редколегіях
- Національній асоціації громадського харчування (Орест Степаняк). Реформа шкільного харчування за підтримки Олени Зеленської.
Патенти
- Керівництво студентом, який зайняв призове місце на I етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт; група Грхт-21с Лукомська Софія Назарівна на тему: СУЧАСНА ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ БІСКВІТНИХ ТА МУСОВИХ ТОРТІВ У КОНДИТЕРСЬКИХ.
- Жизневський В.М., Гуменецький В.В., Бажан Л.В., Майкова С.В. //Каталізатор для окиснювальної переробки олефінів фр. С4 //Пат. вих.№14962/а. Каталізатор для окиснювальної переробки олефінів фр. С4.[Текст]. 2003. від 14.07.03. вх.№794 від 28.07.03. С.5.
- Жизневський В.М., Іваськів І.Д., Івасів В.В., Майкова С.В.//Каталізатор окиснювального амонолізу трет-бутилового спирту до метакрилонітрилу //Пат. вих. №31213 Україна МПК B01J 23/70, B01J 23/78, B01J 23/88. U200714616; Заявл. 24.12.2007; Опубл. 25.03.2008, /(Україна) Бюл.№6.4С.
- Жизневський В.М., Мацьків О.О., Івасів В.В., Майкова С.В.//Спосіб одержання метакрилонітрилу //Пат. вих. №32636 Україна МПК B01J 23/70, B01J 23/78, B01J 23/88.(Україна) u200800138; Заявл. 02.01.2008; Опубл. 26.05.2008. Бюл.№10. 4С.
Сертифікати
- Одеський національний технологічний університет, учасник еногастрономічного саміту Slow Food Odesa, 2024
- Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», 2024
- Львівський національний університет імені Івана Франка, участь у I Всеукраїнській студентській науково-практичній інтернет-конференції “Готельно-ресторанний бізнес та харчові технології: сучасні тенденції, виклики, інновації”, 2024
- Prometheus, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, курси Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг та Як написати якісний звіт про результати акредитаційної експертизи освітньої програми, 2024
- PROFICLUB, «Ресторанна Гільдія», участь в online-зустрічі «Сертифікація систем управління безпечністю харчової продукції», 2024
- Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, участь в онлайн вебінарі на тему “ANTI-AGE харчування”, 2024
- “Навчальний міст Хемніц-Львів 2.0” Хемніцького технічного університету (Німеччина) та Львівського національного університету імені Івана Франка (Україна), “Як творити інклюзивне освітнє середовище?”, 2023
- Profi club, «Ресторанна Гільдія» та «Асоціація рестораторів та готельєрів», участь у 2-годинній онлайн-зустрічі на тему «Інклюзивність та безбар’єрність в ресторанно-готельному бізнесі», 2023
- Profi club,«Ресторанна Гільдія», участь у 2-годинній онлайн-зустрічі на тему “ПІДГОТОВКА ОПЕРАТОРІВ РИНКУ ДО ДЕРЖАВНИХ ПЕРЕВІРОК СИСТЕМИ НАССР”, 2023
- Львівський національний університет ім. Івана Франка, стажування шляхом участі у Міжнародній науково-практичній конференції “Географічна освіта і наука: виклики і поступ”, присвяченій 140-річчю географії у Львівському університеті, 2023
- Львівський національний університет імені Івана Франка, програма “Як творити інклюзивне освітнє середовище?, 2023
- Odesa National University of Technology, Seminar «People/Talent Management: The Everchanging Environment For Recruitment, Retention And Productivity For Hospitality And Tourism», 2023
- Платформа Prometheus. Підвищення кваліфікації «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів», 2023
- Radisson Blu Resort, Bukovel, програма підвищення кваліфікації професійного спрямування на тему: “Інновації в менеджменті: світовий досвід та його впровадження в підготовку фахівців у сфері гостинності”, 2023
- ЛНУ ім. І. Франка, “Безпека освітнього процесу в умовах воєнного стану”, 2023
- Участь у вебінарі: «Успішна акредитація освітньої програми: актуальні проблеми і шляхи вирішення», ЛНУ ім. Івана Франка. 2022
- sci-konf.com.ua, European Scientific Discussions, 2022
- Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, участь у III Міжнародній науково-практичній конференції “Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності”, 2022
- МОН України, Львівський національний університет імені Івана Франка, “Вдосконалення викладацької майстерності”, 2022
- Центр фінансово-економічних наукових досліджень, участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції “Проблеми та перспективи розвитку науки, освіти та суспільства в XXI столітті”, 2022
- участь у IV Міжнародній науково-практичній дистанційній конференції MODERN SCIENCE: INNOVATIONS AND PROSPECTS, м. Стокгольм, Швеція, 2022
- Підвищення кваліфікації «LevelUp разом з Reikartz», 18-31 жовтня 2021
- Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, участь у I Міжнародній науково-практичній конференції “ТУРИСТИЧНИЙ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИЙ БІЗНЕС: СУЧАСНИЙ СТАН, ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ», 2021
Стажування
- Кафедра технології органічних продуктів Національного Університету «Львівська політехніка»; довідка №359 від 11.01.16.
Методичні матеріали
- Пандяк І. Г., Бомба М.Я., Ощипок І.М., Майкова С.В., Маслійчук О.Б., Петлін І.В., Федина Л.О. Методичні вказівки з виробничої практики для здобувачів другого (магістерського) рівня спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання. – Львів: ЛНУ ім. Ів. Франка, 2024. – 26 c.
- Бомба М. Я., Майкова С. В., Вівчарук О. М., Маслійчук О. Б., Федина Л. О. Методичні вказівки для підготовки та захисту курсових робіт здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології», ОПП «Харчові технології» (денна та заочна форми навчання). Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2023.
- Пандяк І. Г., Бомба М. Я., Майкова С. В., Маслійчук О. Б., Федина Л. О., Вівчарук О. М. Методичні вказівки для підготовки та захисту кваліфікаційних робіт (проєктів) здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології» (денна та заочна форма навчання). Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2023. 40 с.
- Бомба М. Я., Майкова С. В., Федина Л. О., Максимець О.Б., Маслійчук О. Б. Методичні вказівки до виконання курсової роботи другого (магістерського) рівня для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології». Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2023. 22 с.
- Бомба М. Я., Майкова С. В., Федина Л. О., Максимець О.Б., Маслійчук О. Б. Методичні вказівки для написання та оформлення курсових робіт (проектів) студентів III курсу денної та заочної форми навчання бакалаврського рівня підготовки спеціальності 181 «Харчові технології». Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2023. 22 с.
- Майкова С.В., Маслійчук О.Б., Вівчарук О.В. Методичні вказівки для підготовки до лабораторних робіт та самостійної роботи з дисципліни «Харчові технології у закладах готельно-ресторанного господарства» здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». (денна та заочна форми навчання). Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2023. 53 с.
- Методичні вказівки для підготовки та захисту кваліфікаційних робіт здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», ОПП «Готельно-ресторанна справа» (денна та заочна форми навчання). Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2023. 38 с.
- Пандяк І. Г., Бомба М. Я., Кушнірук Г. В., Майкова С. В., Федина Л. О. Методичні вказівки для підготовки та захисту кваліфікаційних робіт здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», ОПП «Готельно-ресторанна справа» (денна та заочна форми навчання). Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2023. 38 с.
- Методичні рекомендації для підготовки до державної атестації бакалаврів у 2022 році галузь знань 18 «Виробництво та технології» напрям підготовки (спеціальність) 181 «Харчові технології», форма навчання: денна, заочна. [уклад. Майкова С.В., Бомба М.Я., Вівчарук О.М, Максимець О.Б., Шах А.Є]. Львів: ЛНУ ім. І.Франка, 2022. 30 с.
- Навчально-методичні матеріали для підготовки кваліфікаційної (бакалаврської) роботи для студентів спеціальності «181, Харчові технології»: денна, заочна. [уклад М. Я. Бомба, С. В. Майкова, А. Є. Шах, О. Б. Маслійчук.]. Львів:ЛНУ ім. Ів. Франка, 2021. – 47 с.
- Джурик Н.Р.-Й., Майкова С. В. Технологія продукції ресторанного господарства: методичні вказівки з написання та оформлення курсових робіт для студентів ІІІ курсу першого (бакалаврського) рівня спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання. ЛНУ ім. Ів. Франка, 2021. 23 с.
- Навчально-методичні матеріали для підготовки кваліфікаційної (бакалаврської) роботи для студентів спеціальності «181, Харчові технології»: денна, заочна. [уклад М. Я. Бомба, С. В. Майкова, А. Є. Шах, О. Б. Маслійчук.]. Львів:ЛНУ ім. Ів. Франка, 2021. 47 с.
- “Інноваційні технології харчової продукції”. Методичні рекомендації і завдання до виконання контрольної та індивідуальної роботи для студентів заочної форми навчання освітнього ступеня «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології»/Укладач: С.В.Майкова. Львів: ЛІЕТ, 2019. – 40 с.
- “Інноваційні технології продукції ресторанного господарства”. Методичні рекомендації і завдання до виконання контрольної та індивідуальної роботи для студентів заочної форми навчання освітнього ступеня «магістр» спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа. Укладач: С.В.Майкова. Львів: ЛІЕТ, 2019. – 41 с.
- Методичні рекомендації до виконання контрольної роботи з дисципліни «Барна справа та робота сомельє» для студентів 2 курсу заочної форми навчання (заочна форма навчання). – спеціальності 0306 Менеджмент і адміністрування спеціальність 173 Менеджмент «Менеджмент готельного і ресторанного бізнесу», 6.030601 «Менеджмент готельного і ресторанного бізнесу» [Текст] : [уклад. Майкова С.В.]. – Львів: ЛІЕТ, 2019. – 12 с.
- Методичні рекомендації для практичних занять з дисципліни «Барна справа та робота сомельє «для студентів денної і заочної форм навчання спеціальності 0306 Менеджмент і адміністрування спеціальність 173 Менеджмент «Менеджмент готельного і ресторанного бізнесу», 6.030601 «Менеджмент готельного і ресторанного бізнесу». [Текст] : [уклад. Сусол Н.Я., Майкова С.В.]. Львів: ЛІЕТ, 2019. – 17 с.
- Методичні рекомендації для cемінарських занять з дисципліни «Барна справа та робота сомельє» для студентів денної і заочної форм навчання спеціальності 0306 Менеджмент і адміністрування спеціальність 173 Менеджмент «Менеджмент готельного і ресторанного бізнесу», 6.030601 «Менеджмент готельного і ресторанного бізнесу». [Текст] : [уклад. Сусол Н.Я., Майкова С.В.]. Львів: ЛІЕТ, 2019. – 19 с.
- Методичні рекомендації для практичних занять з дисципліни «Сервісологія та сервісна діяльність» для студентів денної і заочної форм навчання спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа. [Текст] : [уклад. Майкова С.В.]. Львів: ЛІЕТ, 2019. – 17 с.
- Конспект лекцій курсу «Сервісологія та сервісна діяльність» для студентів денної і заочної форм навчання спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа. [Текст] : [уклад. Майкова С.В.]. Львів: ЛІЕТ, 2019. – 83 с.
- Методичні рекомендації до виконання контрольної роботи з дисципліни «ТПРГ» для студентів 2 курсу заочної форми навчання (заочна форма навчання). – спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа [Текст] : [уклад. Майкова С.В.]. Львів: ЛІЕТ, 2018. – 26 с.
- Методичні рекомендації для практичних занять з дисципліни «Інноваційних технологій продукції ресторанного господарства «для студентів денної і заочної форм навчання спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа [Текст] : [уклад. Майкова С.В.]. Львів: ЛІЕТ, 2018. – 80 с.
- Методичні рекомендації для cемінарських занять з дисципліни «Інноваційних технологій продукції ресторанного господарства «для студентів денної і заочної форм навчання спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа [Текст] : [уклад. Майкова С.В.]. Львів: ЛІЕТ, 2018. – 12 с.
- Конспект лекцій курсу «Барна справа та робота сомельє» для студентів денної і заочної форм навчання спеціальності 0306 Менеджмент і адміністрування спеціальність 173 Менеджмент «Менеджмент готельного і ресторанного бізнесу», 6.030601 «Менеджмент готельного і ресторанного бізнесу» [Текст] : [уклад. Сусол Н.Я., Майкова С.В.]. 2018. – 61 с.
Розклад
Сторінка розкладу викладачів не знайдена!