Реалізовано програму національної академічної мобільності між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Національним університетом харчових технологій

18.07.2024 | 12:53

 

На підставі Угоди про співпрацю між Національним університетом харчових технологій і Львівським національним університетом імені Івана Франка (від 12 листопада 2023 р.) у ІІ семестрі 2023-2024 навчального року вперше реалізовано програму національної академічної мобільності між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Національним університетом харчових технологій, учасниками якої стали здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти.
Від Львівського національного університету імені Івана Франка правом на академічну мобільність скористалися здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», ОПП «Харчові технології» Аркадій Бондаревський, Максим Вічистий та Юрій Сабадаш.
У другому семестрі здобувачі вивчають вибіркову освітню компоненту «Дієтичні добавки: інновації в технологіях виробництва та споживання» (150 годин, 5 кредитів ECTS). Координатором програми національної академічної мобільності від НУХТ призначено завідувача кафедри технології оздоровчих продуктів і викладачку цієї дисципліни Галину Сімахіну.Відмітимо, що академічна мобільність тривала з 12 лютого по 14 червня 2024 року.

Позитивні відгуки від колег говорять про те, що здобувачі Львівського університету мають досить хорошу базову освіту, впевнено і зі знанням справи включаються в обговорення питань, пов’язаних із виробництвом, споживанням, конструюванням дієтичних добавок, уміють на конкретних прикладах своєї професійної діяльності (а працюють вони у вільний час у закладах ресторанного господарства) визначити корисні властивості тих чи тих компонентів харчових продуктів, які представлено в меню їхніх закладів, або в домашній кухні. Здобувачі дисципліновано і з задоволенням виконують творчі завдання на задану тематику, досить ґрунтовно їх презентують, виявляючи обізнаність у тих питаннях, які стосуються загалом харчових технологій і їхньої принципово нової галузі – оздоровчого харчування. Із властивою представникам західної культури інтелігентністю, ввічливістю, шанобливістю здобувачі спілкуються як із викладачем, так і з магістрантами кафедри технології оздоровчих продуктів (взято з: http://surl.li/sprtb).
Учасницею академічної мобільності від Національного університету харчових технологій стала Ангеліна Півторацька, яка навчається на третьому курсі освітнього ступеня «бакалавр» в Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ за спеціальністю 181 «Харчові технології», ОПП «Харчові технологій та інженерія». Академічна мобільність тривала два місяці – з 9 лютого по 5 квітня 2024 року.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського університету висловлює щиру вдячність Національному університету харчових технологій, зокрема, Навчально-науковому інституті харчових технологій