Новини

Проходження виробничої практики здобувачів спеціальності «Харчові технології» другого (магістерського) рівня вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій – важливий крок до професійного і кар’єрного зростання

21.02.2024 | 22:29

Невід’ємною і важливою складовою навчального процесу для здобувачів магістерського рівня підготовки спеціальності 181 «Харчові технології», є проходження виробничої практики на базі підприємств харчової промисловості та закладів ресторанного господарства.
Виробнича практика тривала з 12 січня по 8 лютого 2024 року, керівництво забезпечували доктор технічних наук, професор Ощипок І.М. та завідувач кафедри Пандяк І.Г.
Підприємства для проходження практики відбирались згідно з спеціалізації, технічного та технологічного забезпечення виробництва, новітніх методів організації праці та управління.
Загалом підприємства забезпечили належні умови для проходження практики, що в...

Читати »

Пізнавальна екскурсія для студентів 1-го курсу спеціальності 242 “Туризм та рекреація”

21.02.2024 | 22:22

21 лютого 2024 року доцент кафедри туризму Ореста Юріївна Бордун у межах навчальної програми дисципліни “Географія туризму та рекреації” провела пізнавальну екскурсію для студентів 1-го курсу спеціальності 242 “Туризм та рекреація” .
Студенти побували на території готельно-ресторанного комплексу CITADEL INN у Львові, де мали можливість оглянути непересічні архітектурні пам’ятки, милуватися витворами ландшафтного дизайну, спостерігати за ритмом історичного європейського міста з висоти мальовничого рельєфу.
Екскурсія супроводжувалась змістовною лекцією – Ореста Бордун знайомила студентів з історико-архітектурними туристичними ресурсами Львова, розповідала про перші туристичні рухи...

Читати »

ESC волонтерство в Туреччині

21.02.2024 | 21:58

Студента 4 курсу предметної спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) Валерія Штефанюк бере участь у програмі ESC (European Solidarity Corps) волонтерство на території Туреччини. Програма ініційована у рамках волонтерської програми Еразмус ESC.
Програма триває з 23 січня по 23 березня 2024 р. у м. Анкара (Туреччина).
Головні напрями діяльності волонтера:

Співпраця з навчальними закладами та асоціаціями для просування шкільного спорту;
Співпраця з університетськими та громадськими організаціями для розвитку спортивної діяльності;
Популяризація європейських молодіжних програм серед молоді в громаді та участь у молодіжних обмінах;
Організація культурних заходів...

Читати »

Вебінар для фахівців ресторанного бізнесу: Автоматизований курс «АВС-аналіз для оптимізації меню у Syrve»

20.02.2024 | 17:08

Доц. Філь М. І. разом зі студентами 3 курсу кафедри туризму прослухали прямий ефір онлайн-вебінар 20.02.2024 року. Вебінар Навчального центру Syrve для рестораторів та фахівців ресторанного бізнесу: «АВС-аналіз для оптимізації меню у Syrve».
Отримали теоретичні та практичні навички, а саме:
як застосувати АВС-аналіз у ресторані;
як визначити найбільш витратні страви.
як підвищити прибуток та збільшити ефективність роботи ресторану;
рентабельне використання ресурсів закладу для зниження витрат та збільшення прибутку тощо.
Дякуємо організаторам Навчального центру Syrve! Дякуємо ЗСУ!

 

Читати »

Захист звітів з виробничої практики магістрів першого курсу, які навчаються за освітньою програмою “Глобальні зміни геоморфосистем і геозагрози” (спеціальність 103 Науки про землю)

20.02.2024 | 12:18

16 лютого 2024 р. відбувся захист звітів з виробничої практики магістрів першого курсу, які навчаються за освітньою програмою “Глобальні зміни геоморфосистем і геозагрози”.
Магістри представили результати власних польових і камеральних досліджень, проведених на базі затверджених наказом ректора наукових, науково-дослідних підприємств та установ.
Зібрані й опрацьовані під час практики матеріали є важливими складовими майбутньої магістерської роботи.
За кожним магістром був закріплений науковий керівник від кафедри геоморфології і палеогеографії, який слідкував за виконанням завдань практики, та науковий співробітник установи, де магістри проходили практику. Читати »