Архів новин за березень 2023 року

Участь представників кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у гостьовій лекції «Сучасний стан та тенденції розвитку українського виноробства»

31.03.2023 | 22:17

Під час вивчення навчальної дисципліни «Барна права та робота сомельє» 30.03.2023 р. здобувачі вищої освіти освітньої програми «Харчові технології» групи ГРХ-31с та представники кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій, к.т.н. Маслійчук О.Б. та ст. викладач Максимець О.Б. відвідали гостьову онлайн-лекцію, на запрошення кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства Національного університету харчових технологій.
Тема лекції: «Сучасний стан та тенденції розвитку українського виноробства» від спікера – Володимира Кучеренка (к.е.н., генеральний директор корпорації «Укрвинпром», директор НЦ «Український інститут вина»).
Спікер відзначив актуальні проблеми...

Читати »

Відбулася презентація монографії Мирослава Степановича Дністрянського  «Суспільно-географічна аналітика й геополітична публіцистика (вибрані авторські дописи у мережі Facebook»)

31.03.2023 | 17:59

30 березня 2023 року в рамках спільного засідання Львівського відділу Українського географічного товариства та Наукового Товариства імені Шевченка відбулася презентація монографії Мирослава Степановича Дністрянського  «Суспільно-географічна аналітика й геополітична публіцистика (вибрані авторські дописи у мережі Facebook»). Автор розкрив структуру роботи, більш детально зупинився на розкритті деяких концептуальних проблем географічної науки, аналізі з суспільно-географічних позицій сучасних важливих проблем України, української географічної науки та освіти. Звернув увагу на ті аналітичні матеріали монографії, які можуть бути використанні при вивченні географії в середній школі.
Ознайомитись із...

Читати »

30 березня 2023 р. відбулося спільне засідання Географічної комісії Наукового товариства імені Шевченка та Львівського відділу Українського географічного товариства

31.03.2023 | 17:44

30 березня 2023 р. на географічному факультеті, в ауд. 69, відбулося спільне засідання Географічної комісії Наукового товариства імені Шевченка та Львівського відділу Українського географічного товариства.

На засіданні заслухано та обговорено три доповіді:

Івана РОВЕНЧАКА “Юрій Котермак: «Прогностична оцінка поточного 1483 року» – географічне прочитання”;
Богдана ЯВОРСЬКОГО “Еволюція об’єкту фізичної географії: погляд зі Львова”;
Євгена ІВАНОВА і Марії ЛОПУШАНСЬКОЇ “Вплив війни на енергетику України: наслідки війни та подолання енергетичної кризи”.

Також відбулася презентація монографії Мирослава ДНІСТРЯНСЬОГО “Суспільно-географічна аналітика та геополітична публіцистика”.

На засіданні новим головою Географічної комісії...

Читати »

Закликаємо підписати петицію про створення ландшафтного заказника «Вільний Свидовець»!

31.03.2023 | 08:57

Environment People Law (EPL)/Екологія – Право – Людина (ЕПЛ) спільно з громадськими організаціями «Дунайсько-Карпатська програма», «Українська природоохоронна група», «Всесвітній фонд природи України» (WWF-Україна) подали клопотання до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України щодо створення заказника загальнодержавного значення «Вільний Свидовець».

Також активісти створили петицію до Президента України. Просимо приєднуватися до підписання й підтримки створення природоохоронної території – заказника загальнодержавного значення на території гірського масиву Свидовець та включення його території до природно-заповідного фонду України https://petition.president.gov.ua/petition/185650

Текст клопотання на нашому сайті: http://bit.ly/3M0DDJr

Читати »

Участь викладачки кафедри географії України Галини Лабінської у дискусії “Архітектура не на віки: часовий вимір просторового планування”

31.03.2023 | 08:41

29 березня ц. р. доцентка кафедри географії України Галина Лабінська взяла участь у дискусії “Архітектура не на віки: часовий вимір просторового планування”, організованій Харківською школою архітектури (ХША).
За рік війни багато хто з українців гостро відчув зміну сприйняття часу через вимушені переселення, втрату домівки, невизначеність майбутнього. Такі часові розриви визначають і щоденні практики в українських містах. Тимчасовість стала категорією мислення про матеріальну інфраструктуру у вигляді модульних містечок з невизначеним терміном існування.
На обговорення було винесено перелік питань, а саме:

часові категорії та як...

Читати »