Архів новин за квітень 2023 року

Участь викладачів кафедри туризму у пленарному засіданні конференції “Сакральне та туризм”

28.04.2023 | 13:17

28 квітня 2023 року розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція “Сакральне та туризм” (м. Київ). Організатором конференції виступили Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Варшавський університет, Польський науковий інститут, а також ряд провідних вищих навчальних закладів України.
Викладачі кафедри туризму взяли участь у конференції, що присвячена важливим питанням розвитку сакральної культури у контексті туризму та гостинності, що виступають потужною мотивацією зацікавлення туристів як релігією, так і об’єктами, що безпосередньо з нею пов’язані.
Завідувач кафедри туризму, доктор економічних наук, професор Марта Мальська...

Читати »

На географічному факультеті відбулася 3-я наукова конференція студентів, аспірантів і молодих вчених “Горизонти ґрунтознавства”

28.04.2023 | 13:02

27 квітня 2023 року на географічному факультеті в змішаному (очно-дистанційному) форматі відбулася 3-я наукова конференція студентів, аспірантів і молодих вчених “Горизонти ґрунтознавства”.
Конференція була організована кафедрою ґрунтознавства і географії ґрунтів Львівського національного університету імені Івана Франка.
У роботі конференції взяли участь студенти, аспіранти та молоді вчені географічного, економічного, історичного та юридичного факультетів Львівського національного університету імені Івана Франка, а також студенти Одеського університету імені І.І. Мечникова, науковці Інституту екології Карпат НАН України, НПП “Сколівські Бескиди”.
Збірник матеріалів конференції буде опубліковано і...

Читати »

Лекція Почесного професора аграрної та прикладної економіки

28.04.2023 | 12:27

27 квітня 2023 р. асистент кафедри економічної і соціальної географії Любов Котик, як учасник Ukraine Global Faculty, взяла участь в онлайн-лекції Почесного професора аграрної та прикладної економіки Науково-дослідного інституту продовольчої та аграрної політики Університету Міссурі William H. Meyers.
Лекція на тему: “Global Food Security and Nutrition Crisis and Ukraine Impacts” присвячена світовій продовольчій безпеці, викликам, які стоять перед людством у зв’язку з демографічним зростанням та кліматичними змінами, ролі України у розв’язанні світової продовольчої безпеки та загрозам, які спричинила на світовому...

Читати »

Лекція проф. М. С. Дністрянського “Народна архітектура і просторові форми поселень Бойківщини в дослідженнях Архипа Данилюка”

28.04.2023 | 12:22

27 квітня 2023 року професор кафедри географії України Мирослав Дністрянський прочитав лекцію “Народна архітектура і просторові форми поселень Бойківщини в дослідженнях Архипа Данилюка”.
Лекція була цікава для всіх, хто досліджує і пропагує традиційну культуру Українських Карпат.

Читати »

Актуальні проблеми розвитку сучасного туризму в Україні висвітлили на Всеукраїнській науково-практичній конференції “Професор Ольга Заставецька – вчена, педагог, організатор географічної науки” викладачі кафедри туризму

27.04.2023 | 14:28

27 квітня 2023 року у Тернополі розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція “Професор Ольга Заставецька – вчена, педагог, організатор географічної науки”. Конференція присвячена до 70-ої річниці від дня народження вченої.
Викладачі кафедри туризму Львівського національного університету – завідувач кафедри туризму професор Мальська М. П., ст. викладач Ю. В. Зінько, ас. Ю. І. Жук та ас. Н. Лемега –взяли участь у роботі конференції, де представили свої праці, які стосуються актуальних проблем розвитку сучасного туризму в Україні.
Зокрема Ю. В. Зінько виступив на пленарному...

Читати »