Участь викладачів кафедри туризму у пленарному засіданні конференції “Сакральне та туризм”

28.04.2023 | 13:17

28 квітня 2023 року розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція “Сакральне та туризм” (м. Київ). Організатором конференції виступили Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Варшавський університет, Польський науковий інститут, а також ряд провідних вищих навчальних закладів України.
Викладачі кафедри туризму взяли участь у конференції, що присвячена важливим питанням розвитку сакральної культури у контексті туризму та гостинності, що виступають потужною мотивацією зацікавлення туристів як релігією, так і об’єктами, що безпосередньо з нею пов’язані.
Завідувач кафедри туризму, доктор економічних наук, професор Марта Мальська та ст. викладач кафедри туризму Юрій Зінько взяли участь у пленарному засіданні конференції, де представили свої дослідження на тему “Центри релігійного туризму у Західній Україні як осередки міжкультурного діалогу”.
Асистент кафедри туризму Юрій Жук у співавторстві з вчителем географії вищої кваліфікаційної категорії “вчитель методист”, директором Глинського ЗЗСО І-II ст. Зоряною Боровець опублікували доповідь – “Інфраструктура гостинності у Крехівському монастирі Львівської області як стимул зростання паломницьких туристичних потоків”.
Конференція “Сакральне та туризм” є платформою, яка дає змогу сучасним висловлювати неупереджені думки стосовно релігії, церкви, духовності, адже віра як ніколи потрібна нам зараз, адже українська церква у буремному вирі останніх подій стала частиною ідентичності українців.

Про духовність потрібно говорити, знаходити для неї щоразу нові ніші та трансформації: популяризувати паломницький туризм і відкривати нові релігійні об’єкти; зосередити увагу на тому, що індустрія гостинності є обов’язковою умовою створення релігійних туристичних дестинацій; оберігати й відновлювати духовну і матеріальну релігійну спадщину і створювати нові напрямки у релігійному туризмі.  Бо духовність – незламний код української нації та неодмінна запорука ПЕРЕМОГИ!