Харчові технології
Галузь знань: 18 Виробництво та технології
Спеціальність: 181 Харчові технології
Програма візиту експертів під час проведення акредитаційної експертизи
Освітньо-професійна програма
Рецензії
- Кафедра технології оздоровчих продуктів Національного університету харчових технологій
- Кафедра технології органічних продуктів НУ “Львівська політехніка”
- Львівський національний університет ветеринарної медицини імені С. З. Гжицького
- Львівська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
- ФОП Поліщук В. М. (Готельно-ресторанний консалтинг)
Протоколи
- Витяг з протоколу №2 розширеного засідання кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій від 24 вересня 2024 року
- Витяг з протоколу №1 засідання кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій від 29 серпня 2024 року
- Витяг з протоколу №13 засідання кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій від 13 червня 2024 року
- Витяг з протоколу №4 засідання Вченої Ради географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка від 17 квітня 2024 року
- Протокол зустрічі зі стейкхолдерами від 10 квітня 2024 року
- Витяг з протоколу №10 засідання кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій від 9 квітня 2024 року
- Витяг з протоколу №7 засідання кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій від 7 лютого 2024 року
- Протокол зустрічі зі стейкхолдерами від 28 жовтня 2022 року
Звіт за результатами опитування щодо якості ОПП 181 Харчові технології
Відомості про самооцінювання освітньої програми
Угоди про співпрацю
- Географічний факультет, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023
- ТЗОВ «Торговий дім Крамар ЛТД», 2024
- Національний університет харчових технологій, 2023
- ТЗОВ «Галицька Цитадель», 2021
- ГО «Національна асоціація громадського харчування», 2021
- ТЗОВ «Сервіо Софт», 2024
- Львівська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, 2022
- ТЗОВ «Ресторан «Голодний Микола»», 2021
- Algoos Study Work And Travel LTD S.R.L., 2023
- Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок, 2023
- ТЗОВ «Проджект інвест капітал», 2021
- ТЗОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент», 2021
- ТЗОВ «Ліберт», 2021
- ТЗОВ «Супутник», 2021
- ФОП Наконечний В.В., 2021
- Національний університет харчових технологій (угода щодо академічної мобільності), 2023
- Ужгородський торговельно-економічний інститут ДТЕУ, 2023
Матеріально-технічне забезпечення ОПП
- Львівський університет відкритий для тебе https://www.youtube.com/watch?
v=gYbr-rgRPOs - Запрошуємо до Львівського університету https://www.youtube.com/watch?
v=KMxKDg8RIb0 - Наукова бібліотека ЛНУ імені Івана Франка https://youtu.be/NL08sFUTemY
- Прогулянка Науковою бібліотекою ЛНУ ім. Івана Франка https://www.youtube.com/watch?
v=PYImApB2S2w - Таємниці Наукової бібліотеки ЛНУ ім. І. Франка https://www.youtube.com/watch?
v=inu5LrUUQk https://www.youtube.com/watch? v=i6U-Cyis4jY - Їдальня, головний корпус ЛНУ ім. І. Франка (вул. Університетська, 1) https://youtu.be/Xd8z7I5OTIk
- Географічний факультет, 2022 https://www.youtube.com/watch?
v=eXgHkocxIv8 - Відеопрогулянка географічним факультетом, 2021 https://www.youtube.com/watch?
v=y49TKrGHDco - Запитай у студента географічного факультету, 2021 https://www.youtube.com/watch?
v=yDwyhUhIBvw&t=12s - QA session з ЛНУ ім. Івана Франка: географічний факультет, 2021 https://www.youtube.com/watch?
v=akgaJr-QqUk - Географічний факультет Львівського університету, 2020 https://www.youtube.com/watch?
v=t-PfwMmT6r4 - Розпаковка географічного факультету https://www.youtube.com/watch?
v=RliEfXLgAlc&list=PLo_ suLRj2UPHkKlAOW4CtHAaGydp7k8TN &index=13&t=6s - Географічний факультет очима студентів https://www.youtube.com/watch?
v=mYyj6gdxLWY&t=30s - Аудиторії географічного факультету (корпус вул. Петра Дорошенка, 41) https://geography.
lnu.edu.ua/wp-content/uploads/ 2024/09/Audytorii- heohrafichnoho-fakultetu-2024_ 2.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=I78BjVG2hEs - Аудиторії (корпус вул. Лесі Українки, 39) https://youtu.be/gIEGrjQ2tJ0
- Лабораторія харчових технологій та ресторанного обслуговування https://youtu.be/nfDxYdEcks8, https://youtu.be/13zp8finZGI
- Лабораторія товарознавчих досліджень https://youtu.be/7pZuj7xnVSE
- Укриття географічного факультету https://www.youtube.com/watch?
v=sFjMdIXuD2Q - Студентський простір https://www.youtube.com/watch?
v=yGOOJ9tWlX
Грамоти
Викладачів
- Пандяк І.Г.
- Бомба М.Я.
- Ощипок І.Г.
- Вівчарук О.М.
- Кректун Б.В.
- Кушнірук Г.В.
- Майкова С.В.
- Маслійчук О.Б.
- Петлін І.В.
- Федина Л.О.
- Чайка І.М.
Студентів
- Всеукраїнська студентська науково-практична Інтернет-конференція «Готельно-ресторанний бізнес та харчові технології: сучасні тенденції, виклики, інновації»
- Перемога у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023-2024 навчальному році за спеціальністю “Харчові технології”
- Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024» за напрямом «Food Science and Technologies»
- Вебінар “Вплив харчування на красу шкіри”
- Вебінар “ANT-AGE харчування”
- 90-а ювілейна наукова конференція “Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті”
Сертифікати
Заходи кафедри
Конкурси
- перемога здобувача першого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ОПП«Харчові технології» у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології та інженерія» https://lnu.edu.ua/student-heohrafichnoho-fakultetu-dmytro-korniychuk-sered-peremozhtsiv-ii-etapu-vseukrainskoho-konkursu-studentskykh-naukovykh-robit-z-kharchovykh-tekhnolohiy/?
- Микола Мотичак під керівництвом доценток Ольги Маслійчук і Галини Кушнірук здобув І місце у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024» за напрямом «Food Science and Technologies» https://lnu.edu.ua/student-universytetu-mykola-motychak-peremozhets-mizhnarodnoho-konkursu-black-sea-science-2024/?
- Здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Географічний факультет Львівського національного університету ім. І. Франка Василина Райта під керівництвом доцента кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Ігоря Пандяка здобула перемогу у престижному Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science» за напрямом «Туризм та готельно-ресторанна справа»! https://lnu.edu.ua/studentka-universytetu-vasylyna-rayta-sered-peremozhtsiv-prestyzhnoho-mizhnarodnoho-konkursu-studentskykh-naukovykh-robit-black-sea-science/?
Проєкти
- перемога у конкурсі молодіжних проєктів «Молофактури» https://lnu.edu.ua/studenty-heohrafichnoho-fakultetu-peremozhtsi-proiektu-molofaktury/?
- реалізовано програму національної академічної мобільності між Львівським національним університетом імені Івана Франка та національним університетом харчових технологій https://geography.lnu.edu.ua/news/realizovano-prohramu-natsionalnoi-akademichnoi-mobilnosti-2024
- участь представників кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ імені Івана Франка в ярмарку крафтових виробників Lviv Craft Fest https://lnu.edu.ua/na-festyvali-lviv-craft-fest-kafedra-hotelno-restorannoi-spravy-ta-kharchovykh-tekhnolohiy-predstavyla-vlasni-kraftovi-vyroby/?
- Студентки спеціальності «Харчові технології» Софія Лукомська та Ярина Ковальчук успішно завершили навчання на авторських кондитерських курсах «Шлях до майстерності» https://geography.lnu.edu.ua/news/181-shliakh-do-maysternosti-2024
- укладено угоду про співпрацю між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Національним університетом харчових технологій https://geography.lnu.edu.ua/news/ukladeno-uhodu-pro-spivpratsiu-mizh-lvivskym-natsionalnym-universytetom-imeni-ivana-franka-ta-natsionalnym-universytetom-kharchovykh-tekhnolohiy
- Укладено угоду про співпрацю між географічним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка та Ужгородським торговельно-економічним інститутом Державного торговельно-економічного університету https://geography.lnu.edu.ua/news/ukladeno-uhodu-pro-spivpratsiu2023velno-ekonomichnym-instytutom-derzhavnoho-torhovelno-ekonomich
- Інформація про підсумки спільної ініціативи декана географічного факультету, доцента Володимира Біланюка, колективу кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у допомозі Захисникам України у виборюванні Перемоги https://geography.lnu.edu.ua/news/informatsiia-pro-pidsumky-spilnoi-initsiatyvy-dekana-heohrafichnoho-fakultetu-dotsenta-volodymyra-bilaniuka-kolektyvu-kafedry-hotelno-restorannoi-spravy-ta-kharchovykh-tekhnolohiy-u-dopomozi-zakhysnyk
Студентський гурток «Харчових технологій та ресторанного обслуговування»
- учасники наукового студентського гуртка «Харчових технологій та ресторанного обслуговування» кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій провели дослідження на тему «Сухпаї для військовослужбовців» https://geography.lnu.edu.ua/news/sukhpai-dlia-viyskovosluzhbovtsiv
- учасники наукового студентського гуртка «Харчових технологій та ресторанного обслуговування» кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій провели дослідження на тему «Молекулярна кухня» https://geography.lnu.edu.ua/news/uchasnyky-naukovoho-studentskoho-hurtka-kharchovykh-tekhnolohiy-ta-restorannoho-obsluhovuvannia-provely-doslidzhennia-na-temu-molekuliarna-kukhnia
Семінари
- Науко-практичний семінар «Органічні продукти: від традиційних до інноваційних технологій виробництва» https://geography.lnu.edu.ua/news/naukovo-praktychnyy-seminar-orhanichni-produkty-vid-tradytsiynykh-do-innovatsiynykh-2024
Вебінари
- Участь науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Харчові технології» у вебінарі на тему: «Вплив харчування на красу шкіри» https://geography.lnu.edu.ua/news/hrbt-vplyv-kharchuvannia-na-krasu-shkiry-2024
Гостьові лекції
- 2 листопада 2023 року кафедрою готельно-ресторанної справи та харчових технологій спільно з готелем «Grand Hotel Lviv» започатковано цикл гостьових лекцій для здобувачів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Туризм» та «Харчові технології» https://geography.lnu.edu.ua/news/zapochatkovano-tsykl-hostovykh-lektsiy-dlia-zdobuvachiv-241-242-181
- Участь представників кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у гостьовій лекції «Сучасний стан та тенденції розвитку українського виноробства» https://geography.lnu.edu.ua/news/uchast-predstavnykiv-kafedry-hotelno-restorannoi-spravy-ta-kharchovykh-tekhnolohiy-u-hostoviy-lektsii-suchasnyy-stan-ta-tendentsii-rozvytku-ukrainskoho-vynorobstva
- Профорієнтаційний гостьовий лекторій «Шлях до успішного ресторанного бізнесу» від стейкхолдера Максима Прихідька https://geography.lnu.edu.ua/news/proforiientatsiynyy-hostovyy-lektoriy
Майстер-класи
- Участь здобувачів освіти спеціальності «Харчові технології» кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у майстер-класі «Харчові волокна. Практичний досвід використання в мясній промисловості» https://geography.lnu.edu.ua/news/181-kharchovi-volokna-praktychnyy-dosvid-2024
- Відбулась участь здобувачів та викладачки кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Ольги Маслійчук у майстер-класі гастрономічного простору «PRO100HUB» https://geography.lnu.edu.ua/news/masliychuk-mayster-klas-hastronomichnoho-prostoru-pro100hub
- Участь кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у науковому фестивалі ОL https://geography.lnu.edu.ua/news/hrbt-naukovomu-festyvali-ol
Практичні та лабораторні роботи
- Практичне заняття на базі ресторану «Сироварня» з навчальної дисципліни «Крафтові міні-технології» https://geography.lnu.edu.ua/news/restoran-syrovarnia-2024
- Лабораторне заняття з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» на тему: «Технологія напівфабрикатів, страв та кулінарних виробів з м’яса» https://geography.lnu.edu.ua/news/nabuttia-profesiynykh-kompetentnostey-studentamy-181_2024
- Лабораторне заняття з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» на тему: «Технологія напівфабрикатів, страв та кулінарних виробів з птиці, кролика, пернатої дичини» https://geography.lnu.edu.ua/news/fakhovi-kompetentnosti
- Практичне заняття-екскурсія у ресторані «36 По» для студентів ОПП «Харчові технології» https://geography.lnu.edu.ua/news/praktychne-zaniattia-ekskursiia-u-restorani-36-po-studentiv-opp-kharchovi-tekhnolohii
- Практична робота на тему «Органолептична характеристика сухих дитячих сумішей» з дисципліни «Технологія дитячого та геродієтичного харчування» https://geography.lnu.edu.ua/news/181-orhanoleptychna-kharakterystyka-sukhykh-cum-2024
- Лабораторне заняття з дисципліни «Товарознавство харчових продуктів» на тему: «Ознайомлення з асортиментом м’яса, оволодіння методами органолептичної оцінки якості» https://geography.lnu.edu.ua/news/181-oznayomlennia-z-asortymentom-miasa-2024
- Набуття фахових компетентностей здобувачами-магістрами І курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» під час виконання практичної роботи на тему «Молекулярна кухня» з дисципліни «Сучасні технології харчового виробництва» https://geography.lnu.edu.ua/news/nabuttia-fakhovykh-kompetentnostey-molekuliarna-kukhnia-2024
- підсумкове заняття-дегустація авторських страв здобувачами-бакалаврами 4 курсу спеціальності «Харчові технології» (викладач проф. М.Я. Бомба) https://geography.lnu.edu.ua/news/pidsumkove-zaniattia-dehustatsiia-avtorskykh-strav-181-2024
- Набуття фахових компетентностей здобувачами 1 курсу спеціальності Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти в процесі виконання лабораторної роботи «Вивчення асортименту та органолептична оцінка якості чаю» https://geography.lnu.edu.ua/news/laboratorna-robota-vyvchennia-tea-asortymen-2024
- Практичні компетенції здобувачів спеціальності «Харчові технології» у приготуванні кондитерських шедеврів https://geography.lnu.edu.ua/news/praktychni-kompetentsii-181-2023
- Набуття фахових практичних компетентностей студентами 2 курсу спеціальності 181 Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти під час виконання лабораторного заняття з технології приготування рибних страв з використанням Су від https://geography.lnu.edu.ua/news/nabuttia-fakhovykh-praktychnykh-kompetentnostey-studentamy-2-kursu-spetsialnosti-181-kharchovi-tekhnolohii-pershoho-bakalavrskoho-rivnia-vyshchoi-osvity-pid-chas-vykonannia-laboratornoho-zaniattia-z-t
Репозитарій кваліфікаційних робіт
Зауваження та пропозиції щодо наповнення освітньо-професійної програми “Харчові технології” надсилати гаранту д.т.н., проф. Ощипку Ігорю Миколайовичу ihor.oshchypok@lnu.edu.ua
1-й семестр
Предмет | Лекцій | Лаб. | Практ. | На тиждень | Звітність |
---|---|---|---|---|---|
HR-менеджмент (англ. мова) (181 М) | 16 | – | 16 | 1:1 | Іспит |
Інноваційні технічні та інформаційні системи у харчових технологіях (181 М) | 32 | 16 | – | 2:1 | Іспит |
Інноваційні технології харчових продуктів (181 М) | 32 | – | 16 | 2:1 | Іспит |
Іноземна мова. Науково-практичні комунікації (181 М) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
Курсова робота (181 М) | – | – | – | 0:0 | Диф. залік |
Молекулярні технології продукції ресторанного господарства (181 М) | 32 | – | 16 | 2:1 | Залік |
Стандартизація та сертифікація у харчових технологіях (181 М) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
Технологія конструювання харчової продукції (181М) | 32 | 16 | – | 2:1 | Залік |
2-й семестр
Предмет | Лекцій | Лаб. | Практ. | На тиждень | Звітність |
---|---|---|---|---|---|
Інноваційні ресторанні технології (181 М) | 32 | 16 | – | 2:1 | Іспит |
Менеджмент у ресторанному та харчовому бізнесі (181 М) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
Мистецтво сомельє (181 М) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
Науково-дослідницький практикум (181 М) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
Технологічна експертиза виробництва харчових продуктів (181 М) | 32 | – | 16 | 2:1 | Залік |
Управління конкурентністю харчової продукції (181 М) | 32 | – | 16 | 2:1 | Залік |
Крафтові технології (181 М) | 32 | – | 32 | 2:2 | Диф. залік |
3-й семестр
Предмет | Лекцій | Лаб. | Практ. | На тиждень | Звітність |
---|---|---|---|---|---|
Безвідходні та ресурсоощадні технології харчової прмисловості (181 М) | 16 | – | 8 | 1:0,5 | Залік |
Виробнича (переддипломна) практика (181 М) | – | – | – | 0:0 | Диф. залік |
Екотехнології в харчовій індустрії (181 М) | 16 | – | 8 | 1:0,5 | Залік |
Кваліфікаційна (магістерська) робота (181 М) | – | – | – | 0:0 | Захист в ЕК |
Маркетинг у ресторанному та харчовому бізнесі (181 М) | 16 | – | 8 | 1:0,5 | Залік |
Сучасні концепції у готельному і ресторанному бізнесі (181 М) | 16 | – | 8 | 1:0,5 | Іспит |
Управління виробничою безпекою та охороною здоров’я (181 М) | 16 | – | 8 | 1:0,5 | Залік |