Маслійчук Ольга Богданівна

Посада: доцент кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій

Науковий ступінь: кандидат технічних наук

Електронна пошта: masliichukolia@lnu.edu.ua

Профіль у Google Scholar: scholar.google.com

Профіль ORCID: orcid.org

Наукові інтереси

  • Робота над докторською дисертацією на тему: «Розробка раціонів та нових продуктів харчування для військовослужбовців»
  • удосконалення технологій та розробка продуктів харчування оздоровчого та функціонального призначення;
  • забезпечення якості та безпеки продуктів харчування та послуг ресторанного господарства;
  • впровадження системи НАССР;
  • інновації в організації та технологіях ресторанного господарства.

Курси

Публікації

Монографії та посібники

  • Розділ монографії. Masliychuk, O., Naumenko, N., Mezhubovsky, O., & Simakhina, G. (2024). Dietary supplements from button mushrooms for the diets of military personnel. European Science, 1(sge26-01), 140–148. https://doi.org/10.30890/2709-2313.2024-26-00-028
  • Ресторанна справа: навч.посіб. / С.В. Майкова, О.М. Вівчарук, О.Б. Маслійчук, І.Р. Удуд, ЛНУ імені Івана Франка, 2024. – 397 с.
  • Проектування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства: навч.посіб/ С.В. Майкова, О.М. Вівчарук, О.Б. Маслійчук, Х.Є. Подвірна. Київ: Видавництво “Каравела”. 2023. – 336 с.
  • Технології продуктів оздоровчого харчування: монографія / за ред. д-ра с.-г. наук, професора М. Я. Бомби. Авторський колектив: Бомба М. Я., Вівчарук О. М., Жиліщич Ю. В., Кректун Б. В., Лотоцька – Дудик У. Б., Майкова С. В., Макогін Г. В., Максимець О. Б., Маслійчук О.Б., Пандяк І. Г., Петлін І. В., Сливка Н. Б., Сусол Н. Я., Федина Л. О. – Львів : ЛНУ імені Івана Франка, 2023. 336 с.
  • Основи барної справи та робота сомельє: навч. посіб / С.В. Майкова, О.Б. Маслійчук, Н.Я. Сусол. Київ : Видавець ФОП Піча Ю.В., 2022. 124 с. ISBN 978-966-96914-9-1 https://cutt.ly/f3Mk3yf
  • Барна справа та мистецтво бариста: навч. посіб./ С. В. Майкова, О.Б. Маслійчук, Н. Я. Сусол – Київ: Вид-во «Каравела», 2022. – 164 с. https://cutt.ly/e3MkGsJ

Публікації у наукометричних виданнях, індексованих у Scopus та Web of Scienсe

  • Сімахіна Г. О., Науменко Н. В., Михайлова Р. В., Маслійчук О. Б. (2024). Концептуальні засади формування комбінованого харчового раціону для екстремальних умов життєдіяльності. «Наукові праці Національного університету харчових технологій». Том 30. №3. С 144-155.
  • Маслійчук, О. Б., Сімахіна, Г. О., & Науменко, Н. В. (2024). Наукові засади розроблення продуктів з підвищеним вмістом білка в раціоні харчування військовослужбовців. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (6), 2024р. 120-131. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2023.6.14
  • Paska, M.; Bal-Prylypko, L.; Masliichuk, O.; Lychuk, M. Miсrostructural analysis of forcemeats of readuto-cook chopped meat with functional ingredients. Харчова наука і технологія, 2019, 20/4, с. 110–116. https://doi.org/10.15673/fst.v12i4.1208
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б.  Експрес-метод гігієнічного контролю якості удосконаленого технологічного процесу приготування м’ясних посічених напівфабрикатів з рослинною сировиною. Scientific Works of NUFT Volume 25, Issue 5. С. 181-186. DOI: 10.24263/2225-2924-2019-25-5-21
  • Paska, M.; Drachuk, U.; Masliichuk, O.; Vovk, V. Determination the effect of lupin flour and inula on the flow of metabolic processes in the organism. Eastern-european journal of enterprise technologies, 2017, 5/11 (89), р 34–39. Наукометрична база: SCOPUS, Index Copernicus, РІНЦ. https://​doi.org/10.15587/1729-4061.2017.110987
  • Паска, М., Сімонова, І., Галух, Б., Басараб, І., Маслійчук, О. Дослідження токсичних елементів та радіонуклідів у напівкопчених ковбасах, виготовлених з використанням сочевиці, чебрецю та ялівцю. Восточно-Европейский журнал передовых технологий  4/11 (88) 2017. Наукометрична база: SCOPUS, Index Copernicus, РІНЦ. https://doi.org/10.21303/2504-5695.2017.00388

Статті та матеріали конференцій

  • Кравець Я., Маслійчук О.Б. Функціональні інгредієнти як компонент у складі нових продуктів харчування для військовослужбовців. Збірник матеріалів І-ої Всеукраїнської студентської науково-практичної інтернет-конференції. Готельно-ресторанний бізнес та харчові технології: сучасні тенденції, виклики, інновації: (м. Львів, 15 травня 2024 року). – Львів : ЛНУ ім. Івана Франка, 2024. С- 169-173.
  • Кошів Т., Маслійчук О.Б. Оптимальний раціон геродієтичного харчування. Матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвяченої 140-річчю НУХТ, 21 травня 2024 р. – К.: НУХТ, 2024 р. – С. 87-88.
  • Маслійчук О., Сімахіна Г. Теоретичні та практичні аспекти розроблення раціонів харчування для військовослужбовців збройних сил України в умовах російсько-української війни. Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека: Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 16 листопада 2023 р., м. Київ. К.: НУХТ, 2023 р. – С. 132-134.
  • Пригода О., Маслійчук О. Удосконалення технології виготовлення сиркових паст з гарбузовим пюре. Молочна промисловість від виробника до споживача: сучасні тренди та орієнтири: програма та матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, 29 травня 2024 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2024 р. – С. 84-85.
  • Трофімук А., Маслійчук О. Спіруліна – функціональний інгредієнт для розробки м’ясних продуктів у харчуванні військовослужбовців. Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького (до 240-річчя започаткування викладання ветеринарної медицини у Львові) : тези доп. студ. конф. фак-ту харчових технологій та біотехнології . Львів, 16–17 травня 2024 р. / [відп. ред. І.І. Сімонова; МОН України, ЛНУВМБ ім. С. З. Ґжицького]. – Львів : [ЛНУВМБ ім. С. З. Ґжицького], 2024. –.С. 49-50.
  • Маслійчук О.Б., Трофімук А.І. Насіння білково-олійних культур – джерело функціональних компонентів у технології м’ясних посічених напівфабрикатів. Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : Програма та тези матеріалів ХI Міжнародної науково-технічної конференції, 7 листопада 2023 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2023р. – С. 203-204.
  • Маслійчук О.Б., Сімахіна Г.О. Аналіз сучасного стану організації харчування у збройних силах України та країн зі значними військовими потужностями. Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : Програма та тези матеріалів ХI Міжнародної науково-технічної конференції, 7 листопада 2023 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2023р. – С. 310-311.Маслійчук О., Трофімук А. Розробка дегідратованого м’ясного продукту крафтового виробництва для харчування військовослужбовців. Матеріали конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми інновації», 23-24 травня 2024 року. С. 44-45/
  • Лукомська С., Маслійчук О.Б. Ексклюзивні десерти в закладах ресторанного господарства. Збірник матеріалів ХХV-ї Всеукраїнської студентська-аспірантської наукової конференції “Реалії, проблеми та перспективи розвитку географії, туризму та сфери гостинності в Україні”. 9-10 травня 2024 року. Львів. ЛНУ імені Івана Франка, 2024 р. С. 53-56.
  • Motychak M., Masliichuk O., Kushniruk H. Development of dehydrated food in the diet of military personnel. Збірник матеріалів ХХV-ї Всеукраїнської студентська-аспірантської наукової конференції “Реалії, проблеми та перспективи розвитку географії, туризму та сфери гостинності в Україні”. 9-10 травня 2024 року. Львів. ЛНУ імені Івана Франка, 2024р. С. 98-102.
  • Майкова С.В., Бомба М.Я., Маслійчук О.Б., Федина Л.О. Сировина та перспективи виготовлення пакувальних матеріалів для харчової продукції. Географічна освіта і наука: виклики і поступ: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 140-річчю географії у Львівському університеті. (Львів, 18–20 травня 2023 р.). Простір-М, 2023. Том 3. С. 231-232.
  • Маслійчук О.Б., Максимець О.Б. Розробка м’ясо-рослинного білкового фаршу для напівфабрикатів оздоровчого спрямування. Географічна освіта і наука: виклики і поступ: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 140-річчю географії у Львівському університеті. (Львів, 18–20 травня 2023 р.). Простір-М, 2023. Том 3. С. 233-235.
  • Лукомська С., Маслійчук О.Б. Новий смак у мусових десертах «лаванда-чорна смородина». Інновації, гостинність, туризм : наука, освіта, практика : зб. тез доп. ІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. з міжнар. участю (м. Львів, 18 травня 2023 р.). Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023. C. 300–302.
  • Трофімук А., Маслійчук О.Б. «Фарм-ту-стіл» – інноваційні технології в НоReCa. Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. (Київ. 23-24 травня 2023 р.). Київ, НУХТ. 2023. С. 144.Бомба, М. Я., Федина, Л. О., Маслійчук, О. Б., & Майкова, С. В. (2023).
  • Маслійчук О.Б. Розробка асортименту напівфабрикатів із м’яса індички для закладів ресторанного господарства. Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі” з нагоди 55 – річчя кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Національного університету харчових технологій: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції. (Київ,18 жовтня 2022 р.). Київ, НУХТ, 2022р. С.124-125.
  • Маслійчук О.Б. Богайчик Ю. «Наукові підходи щодо використання нетрадиційної сировини в технології м’ясних фаршів». Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі” з нагоди 55 – річчя кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Національного університету харчових технологій: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції. (Київ,18 жовтня 2022 р.). Київ, НУХТ, 2022р. С.137-238.
  • Корнійчук Д., Маслійчук О.Б., Максимець О.Б. Наукові підходи щодо використання нетрадиційної сировини у борошняних виробах. Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференція. (Львів, 6 жовтня 2022 р.). Львів: ЛДУФК імені І.Боберського, 2022. С. 166-168.
  • Савчук Т., Маслійчук О.Б., Максимець О.Б. Інноваційні напрями покращення споживчої цінності перших страв. Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференція. (Львів, 6 жовтня 2022 р.). Львів: ЛДУФК імені І.Боберського, 2022. С. 193-196.
  • Федів Б., Маслійчук О.Б. Формування та впровадження сучасних інноваційних трендів в сфері HoReCa. Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференція. (Львів, 6 жовтня 2022 р.). Львів: ЛДУФК імені І.Боберського, 2022. С. 75-78.
  • Красько Д.О., Маслійчук О.Б. Формування сучасних тенденцій вегетаріанського харчування у ресторанному бізнесі. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта практика: матеріали ІІ Науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів. (Львів, 18 травня 2022 р.). Львів: ЛДУФК, 2022. С.118-120.
  • Ляшовський М.В., Маслійчук О.Б. Адаптація підприємств ресторанного господарства в період карантинних обмежень. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта практика: матеріали ІІ Науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів. (Львів, 18 травня 2022 р.). Львів: ЛДУФК, 2022. С.151-153.
  • Красько Д., Маслійчук О.Б. Сучасні технології приготування страв та напоїв для вегетаріанського харчування в ресторанному господарстві. Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі: матеріали XI Всеукраїнської науково-практичної конференції присвяченої до 70-річчя з дня народження професора В.Ф. Доценка. (Київ, 17-18 травня 2022 р.). Київ. НУХТ, 2022. С.72-73.
  • Мартьянова А., Маслійчук О.Б. Використання екотрендового посуду в ресторанному бізнесі. Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі: матеріали XI Всеукраїнської науково-практичної конференції присвяченої до 70-річчя з дня народження професора В.Ф. Доценка. (Київ, 17-18 травня 2022 р.). Київ. НУХТ, 2022. С.28-29.
  • Нетрадиційна рослинна сировина Карпат у технології приготування напоїв оздоровчої дії. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (6), 42-51. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.6.6.
  • Майкова, С. В., Маслійчук, О. Б., Федина, Л. О., Бомба, М. Я., & Максимець, О. Б. (2022). Інноваційні технології приготування м’ясних січених страв з використанням нетрадиційної сировини. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (5), 56-64. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.5.7.
  • Іжевська О.П., Маслійчук О.Б. Інновації в технології виготовлення збитих десертів / О. П. Іжевська, О. Б. Маслійчук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2022. – Т. 28, n. 5. – С. 148-157. DOI: 10.24263/2225-2924-2022-28-5-17.
  • Маслійчук О.Б.; Сенчишин Ю. Перспектива впровадження напівфабрикатів із м’яса індички для закладів ресторанного господарства. Всеукраїнська науково-практична конференція в рамках святкування 75-річчя Університету «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта практика». 26 травня 2021 р. – Львів: ЛДУФК.  С. 80-83.
  • Маслійчук О.Б.; Хамуляк М.; Карпова М. Використання екопосуду «Naturpack» у закладах ресторанного господарства. Всеукраїнська науково-практична конференція в рамках святкування 75-річчя Університету «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта практика». 26 травня 2021 р. – Львів: ЛДУФК. С. 99-101.
  • Маслійчук О.Б.; Крук Р. Тренд здорового харчування у ресторанному бізнесі. Всеукраїнська науково-практична конференція в рамках святкування 75-річчя Університету «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта практика». 26 травня 2021 р. – Львів: ЛДУФК. С. 52- 54.
  • Маслійчук О.Б.; Паска М.З. Перспектива використання натуральних антиоксидантів у технології нових видів напівфабрикатів з індички. 87 міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». 15-16 квітня 2021р. Київ: НУХТ. Ч1. С- 297.
  • Паска М.З.; Маслійчук О.Б. Науково-практичні аспекти виробництва м’ясних посічених напівфабрикатів для ресторанного господарства. Сталий розвиток – стан та перспективи : матеріали ІІ Міжнар. наук. симпозіуму SDEV’2020 (12-15 лютого 2020 р., Львів-Славське). – Львів, 2020. – С. 400-402.
  • Паска М.З.; Маслійчук, О.Б. Впровадження НАССР у технології м’ясних посічених напівфабрикатів з рослинною сировиною. Сучасні тенденції з розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Якість і безпечність продуктів харчування: Всеукраїнська науково-практична інтернет конференція. 24 квітня 2020 р., – Львів: ЛІЄТ, 2020. – С.15-21.
  • Паска М. З.; Маслійчук О.Б. Стан і тенденції розвитку ринку м’ясних напівфабрикатів, збагачених люпином і «девясилом», для ресторанної індустрії. Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарства і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність: Міжнародна науково-практична конференція. 14 травня 2020 р. – Харків: ХДУХТ, 2020. Ч.1. – С. 44-46.
  • Паска М.З., Маслійчук О.Б. Функціонально-технологічні показники люпинового борошна та дивосилу в контексті виробництва м’ясних напівфабрикатів. Вчені записки ТНУ ім. ВІ Вернадського. Серія технічні науки, Том 31 (70), Ч2, №2. 2020. С. 136-142. https://doi.org/10.32838/2663-5941/2020.2-2/23
  • Паска М.З.; Маслійчук О.Б. Інновації екоупаковки для закладів ресторанного господарства. 9-та Міжнародна науково-практична конференція “Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва та пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності”, 10 вересня 2020 року. – Київ, 2020. – 90-92с.
  • Маслійчук, О.Б. Формат ресторану Dark kitchen: адаптація в умовах карантину. Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності: Міжнародна науково-практична конференція. 26-27 листопада 2020 р. – Львів: ЛДУФК, 2020. – 3с.
  • Паска, М.З.;Маслійчук, О.Б. Розробка рецептур та удосконалення  технології функціональних м’ясних посічених напівфабрикатів та котлет з використанням білкового збагачувача. Науково-виробничий збірник Продовольчі ресурси, 2018, 11, с. 132–138. https://doi.org/10.31073/foodresources2018-11-15
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Контроль якості м’ясних функціональних котлет Наукові праці Національного університету харчових технологій, 2018, 5 (24), с. 135–143. Наукометрична база: Index Copernicus.
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Контроль якості м’ясних функціональних котлет. Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції, VII Міжнародна науково-технічна конференція, Київ, Україна, листопад 6–7, 2018; НУХТ, 2018; с. 173–174.
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Розробка рецептур функціональних м’ясних посічених напівфабрикатів з використанням білкового збагачувача. Інноваційний розвиток харчової індустрії, VI Міжнародна науково-практична конференція, Київ, Україна, листопад 20, 2018; ІПР, 2018. https://doi.org/10.31073/foodresources2018-11-15
  • Paska, M.; Drachuk, U.; Masliichuk, O.; Vovk, V. Determination of toxicity of chopped meat-based semi-products in vivo. EUREKA: Life Sciences, 2017, 5 (11), p 26–32. Наукометрична база: Index Copernicus, РІНЦ. https://doi.org/10.21303/2504-5695.2017.00429
  • Paska, M.; Simonova, I.; Galuch, B.; Basarab, I. ; Masliichuk, O.; Toxis elements in lentil, thume and juniper in the composition of semi-smoked sausages using the mentod of atomic-absorption spectrometru with atomization in flame. «EUREKA: Life Sciences», 2017, 4 p- 35-42. https://doi.org/10.21303/2504-5695.2017.00388
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б.  Визначення токсичності люпинового борошна і дивосилу та функціональних котлет з їх вмістом. Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, 2017, 19/75, с. 35–39.
  • Paska, M.; Masliichuk, O. Microstructural researchs of improving meat chopped semis. Meждународный научный журнал Технологический аудит и резервы производства, 2017, 3/3 (35), р 39–44. Наукометрична база: Index Copernicus, РІНЦ. http://dx.doi.org/10.15587/2312-8372.2017.105501
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Реологічні характеристики люпинової пасти. Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті, 83 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, Київ, Україна, квітень 5–6, 2017; НУХТ, 2017; 1, с. 311.
  • Палюх, Г.; Маслійчук, О. Люпинова паста – білковий збагачувач м’ясних посічених напівфабрикатів. Дні студентської науки у ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, Міжнародна студентська конференція, Львів, Україна, травень 11–12, 2017; ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, 2017; с. 44–46.
  • Маслійчук, О.Б.; Паска, М.З. М’ясні посічені напівфабрикати з використанням натурального білкового збагачувача. Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека, Міжнародна науково-практична конференція, Київ, Україна, травень 25–26, 2017; НУХТ, 2017; с. 30–32
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Дослідження структурно-механічних характеристик люпинової пасти у складі м’ясних січених напівфабрикатів. Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентноздатності, VI Міжнародна спеціалізована науково-практична конференція, Київ, Україна, вересень 12, 2017; НУХТ, 2017; с. 126–127.
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Дослідження функціонально-технологічних властивостей м’ясних посічених напівфабрикатів в умовах in vivo. Стан і перспективи харчової науки та промисловості, IV Міжнародна науково-технічна конференція, Тернопіль, Україна, жовтень 11–12, 2017; ТНТУ імені Івана Пулюя, 2017; с. 127–128.
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Дослідження функціональних властивостей люпинового борошна та дивосилу в умовах in vivo. Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції, присвячена 40-ій річниці створення Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ, Міжнародна науково-технічна конференція, Київ, Україна, листопад 7–8, 2017; НУХТ, 2017; с. 103–104.
  • Палюх, Г.В.; Маслійчук, О.Б.; Паска, М.З. Збагачення білком м’ясних посічених напівфабрикатів. ХІІІ Всеукраїнська наукова конференція студентів з розділу «Харчові технології», Одеса, Україна, квітень 26–28, 2017; ОНАХТ, 2017.
  • Paska, M.; Drachuk, U.; Masliichuk, O.; Vovk, V. Determination of toxicity of chopped meat-based semi-products in vivo. EUREKA: Life Sciences, 2017, 5 (11), p 26–32. Наукометрична база: Index Copernicus, https://doi.org/10.21303/2504-5695.2017.00429
  • Paska, M.; Simonova, I.; Galuch, B.; Basarab, I. ; Masliichuk, O.; Toxis elements in lentil, thume and juniper in the composition of semi-smoked sausages using the mentod of atomic-absorption spectrometru with atomization in flame. «EUREKA: Life Sciences», 2017, 4 p- 35-42. https://doi.org/10.21303/2504-5695.2017.00388
  • Рaska, M.; Masliichuk, O. Histological characterics of improving meat chopped semis. Ukrainian Journal of Food Science, 2016, 4 (2), р 236–247. Наукометрична база: Index Copernicus. DOI: https://doi.org/10.24263/2310– 1008-2016-4-2-6
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Мінеральний склад м’ясних посічених напівфабрикатів з додаванням люпинового борошна та дивосилу. Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, 2016, 18 /1 (65), 4, с. 102–107.
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Мікробіологічна та споживча характеристика м’ясних посічених напівфабрикатів з додаванням люпинового борошна та дивосилу. Науковий
  • вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького,  2016, 18/4 (72), с. 120–123.
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Technological parameters of meat split semiіen riched with lupines flour and elecampane. Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті, 82 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, Київ, Україна, квітень 13–14, 2016; НУХТ, 2016; 1, с. 313.
  • Павлишин, С.Є.; Маслійчук, О.Б. М’ясні посічені напівфабрикати з використанням у технології борошна люпину та дивосилу. Харчові технології (у рамках «ODESSA SMART FORUM»), XIІ Всеукраїнська наукова конференція студентів, Одеса, Україна, квітень 27–29, 2016; ОНАХТ, 2016.
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Функціонально-технологічні властивості м’ясних посічених напівфабрикатів з додаванням люпинового борошна та дивосилу. «Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів», VIІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція ЛІЄТ, Львів, Україна, травень 11, 2016; ЛІЄТ, 2016; с. 143–146.
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б.  Мікробіологічна та споживча характеристика м’ясних посічених напівфабрикатів з додаванням люпинового борошна та дивосилу. Інновації у ветеринарній медицині та аграрному виробництві, Міжнародна науково-практична конференція, Львів, Україна, листопад 3–4, 2016; ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, 2016.
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Оцінка мінерального та амінокислотного складу м’ясних посічених напівфабрикатів з люпином та дивосилом. Перспективи розвитку м’ясної, молочної та оліє-жирової галузей у контексті євроінтеграції, П’ята міжнародна науково-технічна конференція, Київ, Україна, листопад 7–8, 2016; НУХТ, 2016; с. 34–35.
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Амінокислотний склад м’ясних посічених напівфабрикатів, збагачених люпиновим борошном та дивосилом. Проблеми формування здорового способу життя у молоді, IХ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів з міжнародною участю, Одеса, Україна, вересень–жовтень 30–2, 2016; ОНАХТ, 2016.
  • Паска, М.З.; Маслійчук, О.Б. Люпинове борошно – високобілковий збагачувач харчових продуктів. Продовольча індустрія АПК. 2015, 6, с. 37–40. Наукометрична база: РІНЦ
  • Маслійчук, О.Б.; Майкова, С.В. Оздоровчий ефект м’ясних виробів з соєвим білково-жировим збагачувачем і карагінаном. Наукове видання: Ukrainian Food Journal Volume 4, Issue 1 2015 Т. Kyjv, 2015. – 200p.
  • Маслійчук, О.Б.; Майкова С.В. Удосконалення м’ясних виробів з використання у технології соєвого білково-жирового збагачувача і порошку карагінану для досягнення оздоровчого ефекту. Наукове видання. Інститут біотехнологій сільськогосподарської і харчової промисловості, відділ цукрового виробництва. Фірма Higienix. Приватне підприємство «Гігієнікс»: Матеріали міжнародної науково-технічної конференції «Новітні науково-технічні рішення в харчовій промисловості». 2-3 березня 2015 р. Львів: СПОЛОМ, 2015. – 368 с.
  • Маслійчук, О.Б.; Клюфас, А. Використання дикоростучих ягід у кондитерському виробництві. Інтенсифікація технологій переробки та створення нових продуктів: Матеріали студентської міжвузівської науково-пізнавальної конференції (ЛТММП НУХТ, 27 листопада 2013 р). Львів, 2013. – 91 с.
  • Маслійчук, О.Б.; Ціхоцька, О. Використання ламінарії у приготуванні морозива. Використання дикоростучих ягід у кондитерському виробництві. Інтенсифікація технологій переробки та створення нових продуктів: Матеріали студентської міжвузівської науково-пізнавальної конференції (ЛТММП НУХТ, 27 листопада 2013р). Львів, 2013. – 91 с.
  • Маслійчук, О.Б.; Люля, М.І. Використання дикоростучих рослин, як оздоровчої складової у харчуванні українців. Новітні тенденції у харчових технологія: Матеріали студентської міжвузівської науково-пізнавальної конференції (ЛТММП НУХТ, 12 квітня 2013 р). Львів, 2013. – 47 с.
  • Маслійчук, О.Б.; Майкова, С.В. Традиційність використання страв із використанням дикоростучих рослин у харчуванні українців. Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів: Збірник статтей ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (Львів, 22-23 квітня 2010 р.). Львів, 2010. – 253с.
  • Маслійчук, О.Б.; Майкова, С.В. Нові види натуральних купажованих соків на основі ферментованого березового соку. Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів. [Текст]: І-а Всеукраїнська студентська науково-практична конференція, 2009, 23-24 квітня, Львів,: [матеріали]. – Львів: ЛІЕТ, 2009. – 150 с.
  • Маслійчук, О.Б.; Майкова, С.В. Наукове обґрунтування технології функціональних напоїв на основі пряно-ароматичних рослин. Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів. [Текст]: І-а Всеукраїнська студентська науково-практична конференція, 2009, 23-24 квітня, Львів,: [матеріали]. – Львів:ЛІЕТ, 2009. – 150 с.
  • Маслійчук, О.Б.; Майкова, С.В. Харчова і біологічна цінність мультинутрієнтних функціональних композицій. Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпека продуктів. [Текст]: І-а Всеукраїнська студентська науково-практична конференція, 2009, 23-24 квітня, Львів,: [матеріали]. – Львів:ЛІЕТ, 2009. – 150 с.

Біографія

Народилася 15 березня 1988 року в смт Щирець Львівської області. Українка, громадянка України.
З 1994-2005 роки навчалася у Щирецькій ЗОШ №2, яку закінчила із золотою медаллю.
З 2005-2010 роки навчалася у Львівському інституті економіки і туризму за спеціальністю «Технологія харчування» і отримала кваліфікацію інженер-технолог. Підтверджено дипломом з відзнакою № ВК 39738147.
З 2015-2019 роки прикріплена здобувачем до кафедри «Технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів» Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького.
У Національному університеті харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології м’ясних посічених напівфабрикатів з рослинною сировиною» за спеціальністю «Технологія харчової продукції», підтверджено дипломом ДК № 056407 від 26 лютого 2020 року.
Свій трудовий шлях розпочала працюючи з 2010 р. по 2012 р. викладачем спецдисциплін у Львівському вищому професійному училищі №29.

З 2012 по 2021 роки працювала у Відокремленому структурному підрозділі «Львівському фаховому коледжі харчових технологій та бізнесу Національного університету харчових технологій» викладачем спецдисциплін («Організація виробництва в закладах ресторанного господарства», «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства», «Сучасні технології»).

З 2020 по 2021 роки працювала викладачем за сумісництвом на кафедрі «Готельно-ресторанного бізнесу» у Львівському університеті фізичної культури імені Івана Боберського. (Дисципліни: «Оздоровче харчування», «Організація барної справи», «Управління якістю послуг та продукції в закладах індустрії гостинності».

Доцент кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій..

Навчальні дисципліни:  Організація ресторанної справи; Барна справа та робота сомельє; Сенсорний аналіз харчових продуктів; Технологія функціональних харчових продуктів; Кондитерське та пекарське мистецтво.

Проекти

  • Стартап для ЗВО «Молофактури» (2024 р)

Патенти

  • Маслійчук, О.Б.; Паска, М.З. (ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького).
    Спосіб виготовлення м’ясних посічених напівфабрикатів. Патент України 118438, Серп 10, 2017.

Нагороди

Сертифікати

Методичні матеріали

Розклад

Сторінка розкладу викладачів не знайдена!