Здобувачі 2 курсу бакалаврату спеціальності 181 «Харчові технології» завершили навчальну практику

04.07.2024 | 22:13

Навчальна практика тривала з 3 по 30 червня 2024 р. під керівництвом д. с.-г. наук, професора Мирослава Бомби на базі кафедральної лабораторії «Харчових технологій та ресторанного обслуговування» та кращих закладів ресторанного господарства і харчової промисловості Львова. Мета практики – набуття фахових практичних компетентностей, поглиблення знань та вмінь, перевірка можливості самостійної практичної діяльності майбутнього фахівця в умовах конкретного виробництва.

Під час практики студенти детально ознайомились з виробничо-господарською діяльністю підприємств харчової промисловості та закладів ресторанного господарства, основними техніко-економічними показниками, вивчили асортимент сировини, готових харчових виробів і страв, організацією виробничого процесу, якістю сировини, напівпродуктів, готової продукції та відходів виробництва, ознайомитись із джерелами надходження сировини, умовами її приймання, складування та зберігання, особливостями технологічних процесів.

Студенти також детально вивчили основні типи підприємств ресторанного господарства, основні стадії технологічного процесу, принципи складання рецептур на продукцію, способами кулінарної обробки харчових продуктів, інноваціями у приготуванні страв та організацією обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства.