Дорош Юлія Степанівна
Посада: асистент кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій
Електронна пошта: Yulia.Dorosh@lnu.edu.ua
Профіль у Google Scholar: scholar.google.com.ua
Профіль у Facebook: www.facebook.com
Наукові інтереси
- Інновації в туризмі та готельно-ресторанній справі;
- SPA та Wellness індустрія;
- спеціалізовані види туризму;
- індустрія гостинності України та світу.
Курси
Публікації
Монографії та посібники
- Кушнірук Г.В., Дорош Ю.С. Сучасні тенденції та стратегії відновлення індустрії гостинності після COVID-19 та карантинних обмежень: монографія [Електронний ресурс] / Г.О. Горіна, Г.А. Богатирьова, Ю.С. Дорош, Р.І. Дудченко, Кушнірук Г.В. та ін.; наук. ред. Г.О. Горіна. Кривий Ріг : Вид. ДонНУЕТ, 2023. 143 с. (Розділ 3. Готельні бренди: тенденції позиціонування на ринку гостинності України після пандемії СОVID-19, С. 56-86) URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/2746/
- Кучинська І.В., Дорош Ю.С. Функціонування та перспективи розвитку туристичної галузі України : монографія / [за заг. ред. М.Ю. Барна]. – Львів : ЛТЕУ, 2018. – 376 с. .(ос. внесок – Розділ 3.6. Героїко-патріотичний туризм як перспективний напрямок розвитку туризму в Галичині в сучасних умовах.– С. 290-307)
- Організація готельно-ресторанної справи : навч. посібник : [для закладів вищої освіти] / В.Я. Брич, М.Й. Рутинський, Г.В. Кушнірук, Ю.С. Дорош та ін. / за заг. ред. д.е.н., проф. В.Я. Брича. – Київ : Ліра-К, 2020. – 484 с.
Статті та матеріали конференцій
- Дорош Ю.С. Капсульні готелі: міжнародні тенденції та досвід упровадження в Україні / Ю.С. Дорош // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (6 жовтня 2022 року, м. Львів). –Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2022. С. 30-32.
- Кушнірук, Г. В., & Дорош, Ю. С. (2022). Позиціонування брендів міжнародних готельних мереж на ринку гостинності України. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, (7), 16-23. https://doi.org/10.32782/tourismhospcee-7-2
- Дорош Ю. С. Квіткові тури як інноваційний тренд у формуванні туристичного продукту у Карпатському регіоні / Ю. С. Дорош // Географічні аспекти просторової організації території, суспільства та збалансованого природокористування: матеріали ІІ науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих вчених (Україна, м. Ужгород, 25-27 травня 2022 р.). Ужгород: ПП Данило С.І., 2022. – C. 113-117.
- Цимбала О.С., Дорош Ю.С. Інноваційні продукти на ринку послуг гастрономічного туризму в Україні (на прикладі сироварень Львівської області) / О. С. Цимбала, Ю.С. Дорош // Географія і туризм: науковий журнал / ред. кол.: Запотоцький С.П. та ін. – К.: Альфа-ПІК, 2022. – Вип. 68. – с. 16-23. https://doi.org/10.17721/2308-135X.2020.58.36-42%20%20
- Дорош Ю.С. Лавандові поля як перспективний ресурс для розвитку туризму (на прикладі Карпатського регіону України) / Ю. С. Дорош // Матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку» (м. Старобільськ, 16-17 листопада 2021 р.). – C. 214-216. https://tourlib.net/statti_ukr/dorosh2.htm
- Дорош Ю.С. Діяльність кав’ярень Львова в умовах пандемії COVID-19 (на прикладі кав’ярні «Вірменка») / Ю. С. Дорош // Регіональний туризм: сучасний стан та шляхи оптимізації: матеріали І міжнарод.наук.-прак. конф. (2 квітня 2021 р.). Київ, 2021. URL: https://conf.krok.edu.ua/RT/RT/paper/view/440.
- Дорош Ю. С., Цимбала О. С. Особливості використання мобільних застосунків в ресторанній індустрії (на прикладі Львова) / Ю. С. Дорош, О. С. Цимбала // Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання. Збірник матер. ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції (Черкаси, 18-19 березня 2021 р.). – Черкаси: ЧДТУ, 2021. – С. 85-89.
- Цимбала О.С., Дорош Ю.С. Розвиток мережі туристично-орієнтованих фермерських господарств Львівщини / О. С. Цимбала, Ю.С. Дорош // Географія і туризм: науковий журнал / ред. кол.: Запотоцький С.П. та ін. – К.: Альфа-ПІК, 2020. – Вип. 58. – с. 36-42.
- Цимбала О.C., Дорош Ю.С. Туристично-орієнтовані фермерські господарства Львівщини в умовах карантину: окремі аспекти діяльності / О.С. Цимбала, Ю.С. Дорош //Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Туризм у ХХІ столітті: виклики та реаґування» (Київ, 27 листопада 2020 р.). – Київ КНЕУ, 2020. С. 83 – 86.
- Дорош Ю. С., Цимбала О. С. Тенденції впровадження мобільних застосунків екскурсійного спрямування у туристичну індустрію Львова / Ю. С. Дорош, О. С. Цимбала // Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності» (Львів, 26-27 листопада 2020 р.). – Львів : ЛДУФК, 2020. – С. 225-228.
- Цимбала О.C., Дорош Ю.С. Аналіз ринку мобільних додатків у сфері туризму (на прикладі Львівщини) / Ю. С. Дорош, О. С. Цимбала // Історико-культурні пам’ятки Прикарпаття та Карпат – важливі об’єкти в розвитку туризму : зб. матер. VІІІ Регіональної наук.-практ. конф. (Львів 25 березня 2020 р.) / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. Львів: ЛІЕТ, 2020. с. 295-303
- Дорош Ю. С., Цимбала О. С. Квест як альтернативна форма екскурсійного продукту (на прикладі Львова) / Ю. С. Дорош, О. С. Цимбала // Міський туризм: реалії, виклики, перспективи» [Міжнародна науково-практична конференція]. – К.: Альфа-ПІК, 2020. – с. 110-111.
- Дорош Ю.С. Вина Італії як туристичний бренд країни / Ю.С. Дорош // Туристичний бренд як фактор формування позитивного іміджу України на світовому ринку : [Електронне видання] : Зб. матер. ІІ Всеукр. наук.-практ. інтернетконф. (Львів, 20 лютого 2020 р.) / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. − Львів : ЛІЕТ, 2020. – с.143-146.
- Дорош Ю. Німецька історико-культурна спадщина як ресурс для розвитку ностальгійного туризму у Львівській області / Ю. Дорош // Вісник Київського національного університету культури і мистецтв. Серія : Туризм. ‒ ‒ Вип. 3. ‒ С. 115‒127.
- Дорош Ю.С. Кав’ярні Львова як фактор формування туристичного бренду міста / Ю.С.Дорош // «Сучасні проблеми розвитку туризму в Україні»: [Текст]: Зб. матер. міжнар. наук.-практ. конф. (Львів, 16 травня 2019 р.) / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. – Львів: ГАЛИЧ-ПРЕС, 2019. с. 122-126.
- Горон Я.Р., Дорош Ю.С. Концептуальні інновації в ресторанній індустрії Японії / Я.Р., Горон, Ю.С. Дорош // Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі. Збірник матер. студентської звітної наук.-практ. конф. (Львів, 6 березня 2019 року). – Львів : ЛІЕТ, 2019. – С.23-
- Дорош Ю.С. Креативні готелі на туристичному ринку України / Ю.С.Дорош // «Туристичний бренд як фактор формування позитивного іміджу України на світовому ринку» :Зб. матер. Всеукр . наук.-практ. Інтернет конф. (Львів, 14 березня 2019 р.) / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. − Львів : ЛІЕТ, 2019. – С. 51-54.
- Рутинський М.Й., Кушнірук Г.В., Дорош Ю.С. Туристичний брендбук Львівщини як інструмент формування позитивного іміджу України на світовому ринку / М.Й.Рутинський, Г.В.Кушнірук, Ю.С.Дорош // «Туристичний бренд як фактор формування позитивного іміджу України на світовому ринку» :Зб. матер. Всеукр . наук.-практ. Інтернет конф. (Львів, 14 березня 2019 р.) / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. − Львів : ЛІЕТ, 2019. – С. 8-13.
- Кушнірук Г.В., Дорош Ю.С. Сучасний стан і перспективи розвитку кавового туризму у Львові / Г.В., Кушнірук, Ю.С. Дорош // Вісник Львівського інституту економіки і туризму : збірник наукових статей – Львів: ЛІЕТ, 2019. – №13. – с. 56-64
- Дорош Ю.С., Лозинський Р.М. Інноваційні послуги креативних готелів на міжнародному туристичному ринку / Ю.С. Дорош, Р.М. Лозинський // Туристичні послуги як фактор розвитку міжнародного туризму: збірник матер. Між нар. конф. (10 травня 2018 р.). – ЛІЕТ: Львів, 2018.– С.299-305.
- Безручко Л.С., Дорош Ю.С. Сучасний стан, тенденції та перспективи розвитку світового готельно-ресторанного господарства / Л.С. Безручко, Ю.С. Дорош // Туристичний бізнес: сучасні тренди та стратегії розвитку: тези Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (16 березня 2018 р.). – К.: КНЕУ, 2018. – С.22-
- Петришин Д.Р., Дорош Ю.С. Екологічний туризм як інноваційний вид туризму в Карпатському регіоні / Д.Р. Петришин, Ю.С. Дорош // Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі. Збірник матер. студентської звітної наук.-практ. конф. (Львів, 27 лютого 2018 року). – Львів : ЛІЕТ, 2018. – С.37-
- Дорош Ю.С., Рондяк М.І. Гастрономічна тематика в сувенірній продукції Львова / Ю.С. Дорош, М.І. Рондяк // Розвиток українського етнотуризму: проблеми та перспективи. Збірник матеріалів V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених (Львів, 26 квітня 2017 р.). – Львів: ЛІЕТ, 2017. – С. 33-
- Дорош Ю.С. Рекреаційний потенціал бальнеологічних курортів Львівщини для розвитку лікувально-оздоровчого туризму / Ю.С. Дорош // Стратегія інвестиційно-інноваційного розвитку економіки України в умовах глобалізації: стан та шляхи становлення. Збірник матер. міжнар. наук.-практ. конф. (Львів, 23 березня 2017). – Львів : ЛІЕТ, 2017. – С. 91-
- Дорош Ю.С. Сучасний стан та перспективи розвитку героїко-патріотичного туризму у Галичині / Ю.С. Дорош // Вісник Львівського інституту економіки і туризму : збірник наукових статей – Львів: ЛІЕТ, 2016. – №11. – С. 169-
- Дорош Ю.С. Досвід організації сільського туризму в країнах Європи (на прикладі Німеччині) / Ю.С. Дорош // Стратегія розвитку туризму в ХХІ столітті у контексті сталого розвитку. Збірник матер. міжнародної наук.-практ. конф. (Львів, 31 березня 2016). – Львів : ЛІЕТ, 2016. – С. 212-
- Дорош Ю.С. Традиції святкування Різдва як туристичний бренд м. Львова / Ю.С. Дорош // Розвиток українського етнотуризму: проблеми та перспективи. Збірник матеріалів IV Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених (Львів, 25 лютого 2016 р.). – Львів: ЛІЕТ, 2016. – С. 85-
- Дорош Ю.С. Віртуальний туризм – перспективний напрямок туристичної індустрії / Ю.С. Дорош // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : Зб. матеріалів студ. наук.-практичної конференції (Львів, 07.12.2016 р.). – Львів: ЛІЕТ, 2016. – с. 8-9.
- Лозинський Р.М., Кучинська І.В., Дорош Ю.С. Географія ресурсів ностальгійного туризму Жовківського району Львівської області / Р.М. Лозинський, І.В. Кучинська, Ю.С. Дорош // Карпатський край 2013’1(3), Івано-Франківськ, 2013. -С. 94-
- Кучинська І.В., Дорош Ю.С. Перспективні напрямки розвитку ностальгійного туризму у Львівській області (на прикладі Жовківського району): Зб. матеріалів IV міжнародної науково-практичної конференції (21-22 березня 2013 р.), Черкаський державний технологічний університет. Том 1. Черкаси. – С. 83-
Біографія
Народилася 7 березня 1993 р. у с. Липник Львівської області.
У червні 2015 р. з відзнакою закінчила Львівський інститут економіки і туризму, спеціальність – туризмознавство.
З 2014 по 2021 рр. – завідувач лабораторії інноваційних технологій в туризмі Львівського інституту економіки і туризму, а з 2015 по 2021 рр. – асистент кафедри туризму та готельної справи Львівського інституту економіки і туризму.
З 01.04. 2021 р. – фахівець Центру підтримки студентських сервісів та асистент кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій (за сумісництвом) Львівського національного університету імені Івана Франка.
У 2021 р. вступила до аспірантури при кафедрі географії України Львівського національного університету імені Івана Франка. Тема дисертаційного дослідження: «Географія інновацій в туризмі (на прикладі Карпатського регіону України)» (науковий керівник – проф. Лозинський Р.М.).
Нагороди
Сертифікати
- Платформа Prometheus. Підвищення кваліфікації «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів». 2023
- Radisson Blu Resort, Bukovel, програма підвищення кваліфікації професійного спрямування на тему: “Інновації в менеджменті: світовий досвід та його впровадження в підготовку фахівців у сфері гостинності”, 2023
- Львівський національний університет ім. Івана Франка, стажування шляхом участі у Міжнародній науково-практичній конференції “Географічна освіта і наука: виклики і поступ”, присвяченій 140-річчю географії у Львівському університеті, 2023
- ГО “Прогресильні”, курс підвищення кваліфікації “Прогресивне викладання: складові системи якості вищої освіти”, 2023
- Рада молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України, Зимова школа молодого науковця 3.0, 2023
- Курс «Проєктна діяльність», ЛНУ ім. Івана Франка (17 січня – 14 лютого 2023 року). 2023
- Участь у вебінарі: «Успішна акредитація освітньої програми: актуальні проблеми і шляхи вирішення», ЛНУ ім. Івана Франка. 2022
- Підвищення кваліфікації «Бренд науковця у цифровому світі». ГО «Інноваційний Університет». 2022
- Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції “Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності”, 2022
- for successful participation in the series of educational webinars on scientometrics for professional development “International experience in the field of publishing. Successful publications in Scopus and Web of Science”, 2022
- Підвищення кваліфікації «LevelUp разом з Reikartz», 18-31 жовтня 2021
- “Цифрові інструменти GOOGLE для закладів вищої, фахової передвищої освіти” 13.04 – 18.09 2021 року
- Сертифікат “Вдосконалення викладацької майстерності” 0.1 Жовтня 2020 року – 23 Січня 2021 року
- 09.10.2019 р. – 05.12.2019 р. – Сертифікат про проходження навчання на бізнес-курсі MESH, м. Львів
- 24.10.2018 р. – 25.10.2018 р. – Сертифікат про участь у семінарі-тренінгу «Erfolg ist planbar»підприємця та бізнес тренера-консультанта Екгарда Керайна, м. Львів
- 14.04.2018 р. – Сертифікат учасника семінару «Анатомія наукового дослідження: ідеї, гранти, публікації», м. Львів
Методичні матеріали
- Кушнірук Г.В., Дорош Ю.С. Сучасні тенденції та стратегії відновлення індустрії гостинності після COVID-19 та карантинних обмежень: монографія [Електронний ресурс] / Г.О. Горіна, Г.А. Богатирьова, Ю.С. Дорош, Р.І. Дудченко, Кушнірук Г.В. та ін.; наук. ред. Г.О. Горіна. Кривий Ріг : Вид. ДонНУЕТ, 2023. 143 с. (Розділ 3. Готельні бренди: тенденції позиціонування на ринку гостинності України після пандемії СОVID-19, С. 56-86) URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/2746/
- Кушнірук Г.В., Дорош Ю.С. Організація туризму. Методичні вказівки до написання та оформлення курсових робіт для студентів ІІІ курсу першого (бакалаврського) рівня спеціальності 242 «Туризм» денної та заочної форм навчання / Г.В.Кушнірук, Ю.С.Дорош. – Львів: ЛНУ ім. Ів. Франка, 2021. – 36 c.
- Програма атестаційного кваліфікаційного екзамену зі спеціальності 242 «Туризм» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» для денної та заочної форм навчання / Г.В. Кушнірук, М.Й. Рутинський, Ю.С. Дорош. – Львів: ЛІЕТ, 2021. – 62 с.
- Програма атестаційного кваліфікаційного екзамену зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» для денної та заочної форм навчання / Г.В. Кушнірук, Ю.С. Дорош. – Львів: ЛІЕТ, 2021. – 76 с.
Розклад
Сторінка розкладу викладачів не знайдена!