Готельно-ресторанна справа та кейтеринг
Галузь знань: J Транспорт та послуги
Спеціальність: J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг
Сертифікат про акредитацію ОПП “Готельно-ресторанна справа”
Освітньо-професійні програми
Пропозиції до проєкту ОПП “Готельно-ресторанна справа” надсилати на адресу гаранта – доцента Марії ФІЛЬ ( mariia.fil@lnu.edu.ua)
Звіт за результатами опитування студентів щодо якості освітньої програми
Відомості про самооцінювання освітньої програми
Силабуси
Наукова робота студентів
- Положення про організацію та проведення наукових заходів у Львівському національному університеті імені Івана Франка
- Науково-дослідна тематика кафедри туризму. Тема в межах робочого часу:
“Синергія рекреаційно-туристичної діяльності та індустрії гостинності в розвитку Західного регіону України”
№ держреєстрації: 0125U001187
- Інформація участі студентів у заходах, 2025 pdf
- Захисти кваліфікаційних робіт англійською мовою, (сертифікати про володіння фаховою іноземною мовою), 2025
- Перелік наукових публікацій студентів, 2025
- Перелік наукових публікацій студентів, 2024
- Перелік наукових публікацій студентів, 2023
- Перелік наукових публікацій студентів, 2022
- Перелік наукових публікацій студентів, 2021
Практики здобувачів
Перелік баз практик pdf
Інформація про діяльність практик pdf
Угоди про співпрацю
Договори/угоди міжнародної практики студентів
- ТзОВ Ай Джей Тревел, Болгарія, 2024
- ТзОВ Ай Джей Тревел, Болгарія, 2023
- «Т Хотелс» ЕООД, «Турал С», Болгарія 2024
- ТОВ “Агенція Ай тревел”, 2025
- Туристична агенція “Travel UP”, 2025
- ТзОВ «Тревел Стаді Ворк» в Болгарії, Туреччині, Греції, Словаччині, Австрії, Італії, Кіпр, 2024
- «Aquaris Hotels» Греція, 2024
- ТзОВ Стаффорент, 2023
- ТзОВ Стаффорент, 2021
- Компанія «TUI Ukraine, Tantur Turizm Seyahat A.S, Туреччина, 2020
Програми
- Наскрізна програма практики. Для студентів денної та заочної форми навчання з галузі знань J Транспорт та послуги, спеціальності J2 “Готельно-ресторанна справа та кейтеринг”. – Львів : Кафедра туризму ЛНУ ім. Івана Франка, 2025. – 44 с.
- Наскрізна програма практик для студентів денної та заочної форми навчання з галузі знань 24 «Сфера обслуговування», спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа». – Львів : Кафедра туризму ЛНУ ім. Івана Франка, 2022. – 46 с.
ЗВІТИ ПРАКТИК
Навчальна ознайомча практика
- Андрушко Д. Ю.
- Бабак К. С.
- Біліцина У. В.
- Бочарова Ю. Д.
- Бурмас Д. В.
- Вінтоняк В. М.
- Волкова А. Д.
- Гебович Л. Т.
- Герасименко К. А.
- Грица І. М.
- Гультайчук С. В.
- Данечкіна Н. Ю.
- Данко І. І.
- Дубінська С. М.
- Дудник А. В.
- Ємельянова Є. Ю.
- Приймак А. В.
Навчальна технологічна практика
- Андрієвська Юлія Андріївна
- Балушка Христина Ярославівна
- Варданян Міла Левонівна
- Гавришко Каріна Володимирівна
- Гладчук Рената Андріївна
- Головецька Христина Романівна
- Гута Марія
- Дацишин Яна Ігорівна
- Депутович Ангеліна Сергіївна
- Драбович Яна Олексіївна
- Драганчук Владислава Євгенівна
- Заник Анастасія Іванівна
- Козловська Олександра Кирилівна
- Литвинюк Данило Олегович
- Ліжевська Олександра Юріївна
- Комасюк Каріна Ярославівна
- Крикавський Андрій Миколайович
- Лозинська Діана Романівна
- Лось Карина Володимирівна
- Мелещук Христина Василівна
- Онаць Денис Миколайович
- Піджарко Віталій Андрійович
- Прус Яна Сергіївна
- Рудяк Вероніка Андріївна
Виробнича практика
Практичні заняття на підприємствах готельно-ресторанного господарства
- Відео практичного заняття на підприємстві
https://youtu.be/uG2GN20ozy0 - Виїзне практичне заняття студентів кафедри туризму, 3 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з дисципліни «Організація ресторанного господарства»
https://geography.lnu.edu.ua/news/vyizne-praktychne-zaniattia-studentiv-kafedry-turyzmu-3-kursu-spetsialnosti-hotelno-restoranna-sprava-z-dystsypliny-orhanizatsiia-restorannoho-hospodarstva - Практичне заняття в межах вивчення освітньої компоненти «Товарознавство» для студентів ОПП «Готельно-ресторанна справа» кафедри туризму
https://geography.lnu.edu.ua/news/tovaroznavstvo - Практичне заняття студентів кафедри туризму в анімаційному центрі Кідландія (м. Львів)
https://geography.lnu.edu.ua/news/praktychne-zaniattia-studentiv-kafedry-turyzmu-kidlandiia-2025 - Практичне заняття в межах вивчення освітньої компоненти «Товарознавство» для студентів ОПП «Готельно-ресторанна справа» кафедри туризму
https://geography.lnu.edu.ua/news/maysternia-shokoladu - Практичне заняття від шеф-кухаря Анатолія Степенко в межах вивчення освітньої компоненти “Технологія продукції ресторанного господарства” та “Кухні народів світу” для студентів ОПП “Готельна-ресторанна справа” кафедри туризму
https://geography.lnu.edu.ua/news/tekhnolohiia-produktsii-restorannoho-hospodarstva - Навчання з практично-лабораторним акцентом “Макрелеві майстер-класи” у ресторані “Чорноморка”
https://geography.lnu.edu.ua/news/navchannia-makrelevi-mayster-klasy-241-2024 - Здобувачі кафедри туризму (ОПП “Готельно-ресторанна справа”) мали заняття з курсу “Організація ресторанного господарства” у ресторані готелю Ibis Lviv Centre
https://geography.lnu.edu.ua/news/zdobuvachi-opp-hotelno-restoranna-sprava-iii-kurs-maly-laboratorne-zaniattia-z-kursu-orhanizatsiia-restorannoho-hospodarstva-u-restorani-hoteliu-ibis-lviv-centre - Вдосконалення лабораторних навичок студентами кафедри туризму з дисципліни “Технологія продукції ресторанного господарства” (“Готельно-ресторанна справа”)
https://geography.lnu.edu.ua/news/vdoskonalennia-laboratornykh-navychok-241-kaf-tur-2024 - Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» кафедри туризму провели заняття у готелі «Оптіма»
https://geography.lnu.edu.ua/news/studenty-241-kafedry-turyzmu-provely-zaniattia-u-hoteli-optima-2024 - В межах навчальних дисциплін «Технологія продукції ресторанного господарства» та «Кулінарна етнологія» для студентів були проведені заняття у ресторані грузинської кухні «Стумарі»
https://geography.lnu.edu.ua/news/v-mezhakh-navchalnykh-dystsyplin-tekhnolohiia-produktsii-restorannoho-hospodarstva-ta-kulinarna-etnolohiia-dlia-studentiv-buly-provedenni-zaniattia-u-restorani-hruzynskoi-kukhni-stumari - У практичному семінарі – тренінгу «Правильне документування процесів виробництва – розробка системи безпечності харчових продуктів для крафтових виробників» взяли участь студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»
https://geography.lnu.edu.ua/news/dokumentuvannia-protsesiv-241-2024 - Гастрономічна подорож країнами світу (відео)
https://geography.lnu.edu.ua/news/hastronomichna-podorozh-krainamy-svitu - “Poster” – “Syrve”: практичний досвід, переваги та недоліки автоматизованих систем в сфері гостинності”
https://geography.lnu.edu.ua/news/hotel-restor-2023 - Практична зустріч серед управлінців в сфері hospitality Gold Start -2
https://geography.lnu.edu.ua/news/praktychna-zustrich-sered-upravlintsiv-v-sferi-hospitality-gold-start-2 - Практичні заняття для студентів спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа”: історія готельного господарства м. Львова
https://geography.lnu.edu.ua/news/praktychni-zaniattia-dlia-studentiv-spetsialnosti-241-hotelno-restoranna-sprava - Практичні кейси від Poster на тему: «Перевірки ресторанного бізнесу: нові закони та фіскалізація доставки», взяли участь студенти ОПП «Готельно-ресторанна справа», кафедри туризму
https://geography.lnu.edu.ua/news/praktychni-keysy-vid-poster-perevirky-restorannoho-biznesu-2025
Дипломи/Грамоти/Подяки студентів
- Подяка, Дацишин Я., 2025
- Диплом III ступеня Міжнародного студентського конкурсу стартапів, Балушка Христина, 2025
- Диплом III ступеня Міжнародного студентського конкурсу стартапів, Махно Поліна, 2025
- Диплом II ступеня Міжнародного студентського конкурсу стартапів, Загороднюк Вікторія, 2024
- Диплом навчання Vitis Wine School Драбович Яна, 2024
- Диплом навчання Vitis Wine School Гавришко Каріна, 2024
- Диплом навчання Vitis Wine School Ханенко Дар’я, 2024
- Грамота за участь у шаховому матчі, Мелещук Христина, 2023
- Грамота за участь у шаховому матчі, Лозинська Діана, 2023
- Диплом II ступеня Переможниці I туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, Біла Марія, 2022/2023
- Диплом II ступеня, II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, ОНАХТ, Синишин Соломія, 2020
- Грамоти
Міжнародні стажування викладачів
- Міжнародне наукове стажування в Ягеллонському університеті на факультеті Географії та геології в Інституті географії та просторового управління доцентки кафедри туризму Орести Бордун 03-09 червня 2024 року в рамках білатеральної угоди: https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2024/07/Sertyfikat_Bordun.pdf
- Міжнародне підвищення кваліфікації (вебінар) «Cuisine and restaurant business in Bosnia and Herzegovina», що фінансується La Fondation pour la Formation Hôtelière. Захід провів Predrag Tošić – майстер гастрономії та професор практичних кулінарних занять (Професійна Школа Гостинності та Туризму, Баня-Лука), 13.05. 2024 5 год. Взяли участь викладачі кафедри туризму: доц. Ореста Бордун https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2024/05/BORDUN-ORESTA.pdf; доц. Анна Грицишин https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2024/05/HRYTSYSHYN-ANNA.pdf; доц. Анна Красько https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2024/05/KRASKO-ANNA.pdf
- Міжнародне наукове стажування в Люблінському католицькому університеті Івана Павла ІІ завідувача кафедри геоморфології і палеогеографії д.г.н., доц. Лідії Дубіс, https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/07/Dubis-Stazhuvannia-Tutorinh_KUL_2023.pdf
- Міжнародне стажування за програмою Еrasmus+ доц. Орести Бордун в університеті Кадіс (Іспанія) 22.04.2022 – 26.04.2022 https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2024/05/Bordun_certyficate_2024.pdf
- Міжнародне стажування за програмою ДААД доц. Орести Бордун та доц. Анна Грицишин в Деггендорфському Інституті Технологій шляхом участі у Зимовій школі з Оздоровчого туризму 9-13 жовтня 2023 р. (Winter School Health Tourism 2023) https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/11/certificate3-Bordun-2023.pdf, https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/10/certificate7-Hrytsyshyn_2023.pdf
- Міжнародне стажування по програмі Erasmus+ доц. Орести Бордун в Литовському бізнес коледжі (м.Клайпеда), 2023 https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/05/sertyfikat-Bordun-23.pdf
- Міжнародне стажування по програмі Erasmus+ доц. Орести Бордун в в Університеті м. Упсали Uppsala University (Швеція), 2023 https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/05/sertyfikat2-Bordun-23.pdf
- Міжнародне стажування в Опольському університеті (Польща) завідувача кафедри туризму, професора Марти Мальської 28.02.2022 – 30.05 2022 https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2022/06/sertytfikat1-Malska-2022.jpg
- Міжнародне стажування за програмою ДААД доц. Орести Бордун та доц. Анна Грицишин в Деггендорфському Інституті Технологій шляхом участі у Зимовій школі з Оздоровчого туризму 8-12 жовтня 2022 р. (Summer School Health Tourism 2022) https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2022/10/certificate11-Hrytsyshyn-22.pdf https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2022/10/certificate-Bordun-22.pdf
- Міжнародне стажування доц. Орести Бордун та доц. Анна Грицишин за програмою German Ukrainian Technology Transfer Internships University Program (GUTT.INUP), October-December 2021 https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2022/04/sertyfikat4-Hrytsyshyn-2021.jpg https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2022/04/Bordun-certificate3-2021.pdf.
- Міжнародне стажування в доц. Орести Бордун у Вюрцбурзькому університеті Юліуса Максиміліана, програма міжнародного стажування з трансферу технологій (GUTT.USS) в рамках проекту DAAD «Партнерство університетів України та Німеччини з трансферу технологій» обсягом 180 год. (6 ECTS), травень – червень 2022 року https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2022/07/sertyfikat2-Bordun-2022.pdf
- Міжнародне підвищення кваліфікації (вебінар) наукових, науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти на тему: ГІС курс (Республіка Польща, м. Люблін, 2019) завідувача кафедри геоморфології і палеогеографії д.г.н., доц. Лідії Дубіс https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2021/12/Dubis_sertyfikat-2019.pdf
- Професор кафедри туризму стала модератором дискусійної панелі ХІІІ Форуму «Європа-Україна» у Республіці Польщі
https://geography.lnu.edu.ua/news/profesor-kafedry-turyzmu-stala-moderatorom-dyskusiynoi-paneli-khiii-forumu-yevropa-ukraina-u-respublitsi-pol-shchi - Кафедра туризму – на міжнародній конференції з впливу пандемії на галузь туризму і гостинності (18–19 листопада 2021 року, Познань, Польща) https://geography.lnu.edu.ua/news/kafedra-turyzmu-na-mizhnarodniy-konferentsii-z-vplyvu-pandemii-na-haluz-turyzmu-i-hostynnosti-18-19-lystopada-2021-roku-poznan-polshcha
- Подяка проф. М. Мальській за внесок у розвиток ідеї Європи Карпат від голови Комітету закордонних справ пана Марека Кухцінського https://geography.lnu.edu.ua/news/podiaka-prof-m-malskiy-za-vnesok-u-rozvytok-idei-karpat-vid-holovy-komitetu-zakordonnykh-sprav-pana-mareka-kukhtsinskoho
- Географічний факультет у міжнародній асоціації AMFORHT https://geography.lnu.edu.ua/news/heohrafichnyy-fakultet-u-mizhnarodniy-asotsiatsii-amforht
Міжнародні стажування студентів
- Вручення сертифікатів за міжнародну практику у Греції
https://geography.lnu.edu.ua/news/vruchennia-sertyfikativ-za-mizhnarodnu-praktyku-u-hretsii - Вручення сертифікатів міжнародного зразка про проходження практики у Греції та Болгарії студентам кафедри туризму https://geography.lnu.edu.ua/news/vruchennia-sertyfikativ-praktyky-kaf-tur-2024
- Міжнародна практика у Болгарії – сертифікати студенток кафедри туризму
https://geography.lnu.edu.ua/news/mizhnarodna-praktyka-u-bolharii-sertyfikaty-2023 - Успішне проходження міжнародної практики студентами кафедри туризму у Болгарії
https://geography.lnu.edu.ua/news/uspishne-prokhodzhennia-mizhnarodnoi-praktyky-studentiv-kafedry-turyzmu-u-bolharii
Сертифікати
- Hotel complex “Hotel Partizan” (Tale), Словаччина, 2025
- Koviou Holiday Village 4*, Греція
- “Das Club Hotel Sunny” Болгарія
- HVD Club Bor, Болгарія
- Стажування “Hanioti Grand Hotel”, Греція
- Стажування “Merkur academy of professional education, Kaluzha, Словаччина
Академічна доброчесність
- Декларація доброчесності здобувача https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/10/Deklaratsiia_dobrochesnist_students.pdf
- Декларація доброчесності працівника https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/10/virtue_declaration_employer.pdf
- Положення про забезпечення академічної доброчесності https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/10/reg_academic_virtue.pdf
- Склад комісії з академічної доброчесності https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/10/Komisii_akad_dobrochesnist_2023.pdf
- Обговорення питання дотримання академічної доброчесності на кафедрі туризму географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка https://geography.lnu.edu.ua/news/obhovorennia-pytannia-dotrymannia-akademichnoi-dobrochesnosti-na-kafedri-turyzmu-heohrafichnoho-fakultetu-lvivskoho-natsionalnoho-universytetu-imeni-ivana-franka
- Участь в онлайн-воркшопі з академічної доброчесності https://geography.lnu.edu.ua/news/uchast-v-onlayn-vorkshopi-z-akademichnoi-dobrochesnosti
- Львівський національний університет імені Івана Франка, курс “Антикорупція та доброчесність”, 2024
- Андрієвська Юлія
- Бачевич Софія
- Гладчук Рената
- Головецька Христина
- Депутович Ангеліна
- Драбович Яна
- Заник Анастасія
- Козловська Олександра
- Кулешко Дмитро
- Ліжевська Олександра
- Рудяк Вероніка
- Саман Михайло
- Сирватка Іван
- Сотніченко Іван
- Стадник Валентина
- Старожишин Валентина
- Ткаченко Анна
- Ткачук Зорина
- Тхір Анастасія
- Фарима Вікторія
- Шевчук Олег
- Юр Вікторія
- Яровий Олег
- Яцишена Анастасія
Рецензії та відгуки
- Dr. profesor T. Skrypko adiunkt, Wyższy Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku
- Prof. Ivanna Bakushevych, PhD. Profesor wizytujący na Katedra Zarządzania i Ekonomiki Przedsiębiorstw, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
- Палюх Максим Богданович: керівник ресторану BANKHOTEL, м. Львів
- Сторожишин Леся Олександрівна: заступник директора «Туристична фірма «Львів – Супутник»
- Горіна Ганна Олександрівна: доктор економічних наук., професор, завідувач кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та туризму, Криворізького національного університету
- Банєва Ірина Олексіївна: доктор економічних наук., професор кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, Миколаївського національного аграрного університету
- Ворко Маряна Миколаївна: в.о. директора ЛКП «Центр розвитку туризму м. Львова»
- Графська Орислава Іванівна: керівник центру відпочинку ГРК «Villa Grafska», доктор економічних наук, член коресподент ТАУ
- Шевелюк Михайло Михайлович: директор ТОВ «Школа Професійної Підготовки», засновник «Української школи Гостинності» Ukrainian Horeca School
- Хорт Христина Ігорівна: директор ресторану «TheM’ясо», м. Львів
- Анна Чуба: Голова правління Громадська організація “ІМПАКТ-БІЗНЕС ХАБ”
- Рецензії
- Рецензія – відгук ТОВ холдинг Гранд готель
- Рецензія готель Шопен
- Рецензія Готельно-ресторанний комплекс Супутник
- Рецензія ГРК Пивний сад
- Рецензія Львівський торговельно-економічний університет
- Рецензія ресторан Фортуна
- Рецензія Ресторація Медівня
- Рецензія ТОВ Рейкарц Хотел Менеджмент
- Рецензія-відгук ДВНЗ Ужгородський національний університет
- Рецензія-відгук Київський торговельно-економічний університет
Патенти
- Патент № 160633, Спосіб виробництва бісквітного напівфабрикату функціонального призначення, 2025
- Патент № 149488, Спосіб приготування апі-яєчного омлету, 2021
- Патенти
Гостьові лекції від фахівців
- Гостьова лекція «Таємний гість і таємний дзвінок: контроль сервісу зсередини» для студентів спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» кафедри туризму https://geography.lnu.edu.ua/news/hostova-lektsiia-taiemnyy-hist-i-taiemnyy-dzvinok-kontrol-servisu-zseredyny-dlia-studentiv-kafedry-turyzmu-2025
- Гостьова лекція від доцента Олени Каролоп ДЗ ЛНУ ім. Т. Шевченка на тему: «Вплив культури харчування на здоров’я людини та екологічну сталість» https://geography.lnu.edu.ua/news/hostova-lektsiia-tourism-oleny-karolop-vplyv-kultury-kharchuvannia-na-zdorov-ia-liudyny-2025
- Студенти кафедри туризму відвідали зустріч із представниками Міністерства цифрової трансформації України https://geography.lnu.edu.ua/news/studenty-kafedry-turyzmu-vidvidaly-zustrich-iz-predstavnykamy-ministerstva-tsyfrovoi-transformatsii-ukrainy
- Із засновником Української Школи Гостинності Михайлом Шевелюком https://geography.lnu.edu.ua/news/zustrich-uchasnykiv-naukovoho-hurtka-sektsii-ekonomika-hostynnosti-iz-zasnovnykom-ukrainskoi-shkoly-hostynnosti-mykhaylom-sheveliukom
- Гостьова лекція для студентів кафедри туризму спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» від керівника Української Школи Гостинності https://geography.lnu.edu.ua/news/lektsiia-hotel-rest-sprava-keyterynh-kerivnyka-shkoly-hostynnosti-2025
- Із FESThotel у Львові https://geography.lnu.edu.ua/news/studenty-kafedry-turyzmu-vidvidaly-festhotel-u-lvovi
- Лекцію Наталі Тихолоз на тему: “Великдень у Франків: дух і смак традиції”, що проходила в ресторані “Дах” https://geography.lnu.edu.ua/news/studenty-kafedry-turyzmu-j2-hotelno-restoranna-sprava-velykden-u-frankiv-2025
- Гостьова лекція від доц. Руслана Федоряк з Університету прикладних наук Західної Норвегії для студентів ОПП «Готельно-ресторанна справа» кафедри туризму, на тему : «Освітні комунікаційні моделі в Україні та Норвегії : порівняльний аналіз» https://geography.lnu.edu.ua/news/hostova-lektsiia-dots-fedoriak-un-prykladnykh-nauk-zakhidnoi-norvehii-opp-hotelno-restoranna-sprava-turyzmu-osvitni-komunikatsiyni-modeli-2025
- Гостьові лекції з дисципліни «Організація готельного господарства» від фахівців для студентів ОПП «Готельно-ресторанна справа» кафедри туризму https://geography.lnu.edu.ua/news/hostovi-lektsii-orhanizatsiia-hotelnoho-hospodarstva-vid-fakhivtsiv-kaf-turyzmu-2025
- Онлайн – лекція на тему: «Харчові волокна. Функціональність без Е-індексу» від Миколи ВОРОНЦОВА, директора ТОВ «Про Файбер» https://geography.lnu.edu.ua/news/onlayn-lektsiia-kharchovi-volokna-funktsionalnist-bez-e-indeksu-2025
- Відкрита лекція “Санітарно-гігієнічний вимоги до транспортування, прийому, зберігання харчових продуктів, реалізації кулінарної продукції та організації споживання їжі у закладах ресторанного господарства” для студентів та викладачів кафедри туризму https://geography.lnu.edu.ua/news/vidkryta-lektsiia-sanitarno-hihiienichnyy-vymohy-do-transportuvannia-pryyomu-zberihannia-kharchovykh-produktiv-realizatsii-kulinarnoi-produktsii-ta-orhanizatsii-spozhyvannia-izhi-u-zakladakh-restorann
- Лекція для студентів на тему: «Що таке академічна доброчесність та як писати наукові роботи» від Наукового товариства географічного факультету https://geography.lnu.edu.ua/news/lektsiia-shcho-take-akademichna-dobrochesnist-ta-iak-pysaty-naukovi-roboty-2024
- Онлайн лекцію Basics of Capital Structure and Corporate Governance на платформі Ukraine Global Faculty https://geography.lnu.edu.ua/news/onlayn-lektsiia-basics-of-capital-structure-and-corporate-governance-tourism
- Мотиваційна онлайн-зустріч студентів та викладачів кафедри туризму із генеральним директором мережі готелів https://geography.lnu.edu.ua/news/motyvatsiyna-onlayn-zustrich-studentiv-ta-vykladachiv-kafedry-turyzmu
- Онлайн-зустріч студентів кафедри туризму із засновником мережі готелів Артуром Лупашко https://geography.lnu.edu.ua/news/onlayn-zustrich-studentiv-kafedry-turyzmu-z-arturom-lupashko
- Зустріч з представниками німецької екотуристичної організації “Друзі природи” https://geography.lnu.edu.ua/news/zustrich-z-nimets-koiu-ekoturystychnoiu-orhanizatsiieiu-druzi-pryrody
- Відбулася зустріч працівників та студентів кафедри туризму зі стейкхолдером Максимом Комаровим https://geography.lnu.edu.ua/news/vidbulasia-zustrich-pratsivnykiv-ta-studentiv-kafedry-turyzmu-zi-steykkholderom-2023
- Студенти кафедри туризму зустрілись зі стейкхолдерами Founder & CEO компанії Travel Study Work Русланою Жовтані та Business development manager Валерієм Болкун https://geography.lnu.edu.ua/news/zustrich-stud-kafedry-turyzmu-steykkholderamy-founder-ceo-travel-study-work-2025
- Гостьова зустріч академічної спільноти Львівського університету з делегованими представниками Ради роботодавців https://geography.lnu.edu.ua/news/hostova-zustrich-akademichnoi-spilnoty-lvivskoho-universytetu-z-delehovanymy-predstavnykamy-rady-robotodavtsiv
Фахові майстер-класи
- Професіонал-практик Володимир Линда, шеф-кухар ресторану «Галерея лицарів», провів майстер-клас “Вища кухня – стейк Рібай”, для студентів кафедри туризму, спеціальності J2 “Готельно-ресторанна справа та кейтеринг” https://geography.lnu.edu.ua/news/profesional-praktyk-volodymyr-lynda-mayster-klas-vyshcha-kukhnia-steyk-ribay-kaf-turyzmu-j2-2025
- Практичне заняття “Квасолеве пате з карамелізованою органічною морквою та хрумкими хлібцями» від Маріанни Душар – кулінарної дослідниці, гастрономічної письменниці та національної експертки, де взяли участь студенти кафедри туризму, спеціальності J2 “Готельно-ресторанна справа та кейтеринг” https://geography.lnu.edu.ua/news/praktychne-zaniattia-kvasoleve-pate-z-karamelizovanoiu-orhanichnoiu-morkvoiu-ta-khrumkymy-khlibtsiamy-vid-marianny-dushar-kulinarnoi-doslidnytsi-hastronomichnoi-pysmennytsi-ta-natsionalnoi-ekspertky-d
- Бренд-шефиня Ardis Group, фіналістка та суддя міжнародного конкурсу Катерина Крижанівська провела майстер-клас «Солодка алхімія, коли сир тане в обіймах шоколаду», де взяли участь студенти кафедри туризму, наукового гуртка/секція “Ресторатор&Кейтеринг https://geography.lnu.edu.ua/news/ardis-group
- Відбувся майстер-клас “Приготування швейцарського фондю з дегустацією” від професіонала-практика Оксани Чернової, де взяли участь студенти наукового студенського гуртка “Готельний та ресторанний простір”, наукової секції “Ресторатор&Кейтеринг”, кафедри туризму https://geography.lnu.edu.ua/news/page/23
- Майстер-клас «Сир і вино – мистецтво поєднань» за участю Посла Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн та студентів ОПП «Готельно-ресторанна справа», кафедри туризму https://geography.lnu.edu.ua/news/mayster-klas-syr-i-vyno
- Майстер-клас “Приготування лимонної тарти та тіста для пасти” від Владислава Кецмур півфіналіста кулінарного проекту 13 сезону шоу «МайстерШеф», герой ЗСУ, де взяли участь студенти гуртка наукової секції “Ресторатор&Кейтеринг”, кафедри туризму https://geography.lnu.edu.ua/news/vladyslav-ketsmur
- Майстер-клас “Готуємо із шефами” від фахівця-практика Юрія Кошика, для студентів спеціальності J2 “Готельно-ресторанна справа та кейтеринг”, кафедри туризму https://geography.lnu.edu.ua/news/hotuiemo-iz-shefamy
- Майстер-клас “Смак моря у склянці | ¡Olé, Santé, Saúde!” від професіонала-практика бренд-бармена мережі “Tomatina” Назара Побуринного, для студентів спеціальності J2 “Готельно-ресторанна справа та кейтеринг”, кафедри туризму https://geography.lnu.edu.ua/news/mayster-klas-smak-moria-u-skliantsi-2025
- Студенти кафедри туризму, учасники наукового гуртка «Ресторатор&Кейтеринг» відвідали «Фестиваль українського вина 2025» https://geography.lnu.edu.ua/news/studenty-kafedry-turyzmu-restorator-keyterynh-vidvidaly-festyval-ukrainskoho-vyna-2025
- Унікальний майстер-клас від шеф-кухаря Леоніда Малюги, випікання паски з борошна пшениці, зібраної з розмінованих полів Херсонщини та Миколаївщини, взяли участь студенти кафедри туризму, ОПП “Готельно-ресторанна справа” https://geography.lnu.edu.ua/news/mayster-klas-vid-shef-kukharia-leonida-maliuhy
- Студенти кафедри туризму відвідали гастрономічні лекції та майстер-клас “Гастрономічний Шевченко” https://geography.lnu.edu.ua/news/studenty-kafedry-turyzmu-vidvidaly-hastrolektsii-hastronomichnyy-shevchenko-2025
- Доц. М.ФІЛЬ та студенти кафедри туризму взяли участь у кулінарному майстер-класові та дегустації страв високої кухні від професіонала-практика шеф-кухаря Юрія Кошика! https://geography.lnu.edu.ua/news/mayster-klas-fil
- Практичний майстер-клас членів наукового гуртка “Ресторатор & Кейтеринг” https://geography.lnu.edu.ua/news/praktychnyy-mayster-klas-chleniv-naukovoho-hurtka-restorator-keyterynh-2025
- Майстер-клас креативних страв від шефа Анатолія Степенка для студентів кафедри туризму https://geography.lnu.edu.ua/news/mayster-klas-kreatyvnykh-strav-kafedry-turyzmu-2024
- Кулінарний майстер-клас спільно з Rational (технологічне обладнання для професійної кухні) https://geography.lnu.edu.ua/news/kulinarnyy-mayster-klas-spilno-z-rational-2024
- Майстер-клас для студентів кафедри туризму (2 курс, ОП “Готельно-ресторанна справа”) https://geography.lnu.edu.ua/news/mayster-klas-dlia-studentiv-kafedry-turyzmu-2-kurs-op-hotelno-restoranna-sprava
- 15 травня 2024 року відбувся онлайн вебінар на тему: “Національна кухня та ресторанний бізнес Боснії та Герцеговини” https://geography.lnu.edu.ua/news/natsionalna-kukhnia-ta-restorannyy-biznes-bosnii-ta-hertsehovyny
- Кулінарний дзен “фестирудзи” у м.Львів https://geography.lnu.edu.ua/news/kulinarnyy-dzen-festyrudzy-u-m-lviv
- Вебінар для фахівців ресторанного бізнесу: Автоматизований курс «АВС-аналіз для оптимізації меню у Syrve» https://geography.lnu.edu.ua/news/vebinar-dlia-fakhivtsiv-restorannoho-biznesu-avtomatyzovanyy-kurs-avs-analiz-dlia-optymizatsii-meniu-u-syrve
- Майстер-клас по виготовленню «3-D желейні десерти» https://geography.lnu.edu.ua/news/mayster-klas-po-vyhotovlenniu-3-d-zheleyni-deserty
- Участь студента кафедри туризму Віталія Піджарко, спеціальності J2 “Готельно-ресторанна справа та кейтеринг” у майстер-клас “Інтенсив по м’ясу” від “Кулінарна Академія” у закладі “Паста Кафе” https://geography.lnu.edu.ua/news/kaf-turyzmu-v-pidzharko-j2-hotelno-restoranna-sprava-keyterynh-mayster-2025-klas-intensyv-po-miasu-vid-kulinarna-akademiia-u-zakladi-pasta-kafe
Неформальна та інформальна освіта
- 2025
- 2024
- 2023
- 2022
- 2021
Матеріально-технічне забезпечення
- Відео Навчальний готельно-ресторанний комплекс
- Матеріально-технічне забезпечення освітньої діяльності Львівського національного університету імені Івана Франка (навчальні корпуси та гуртожитки) pdf
- Навчальний кабінет Кейтерингового обслуговування pdf
- Укриття географічного факультету https://www.youtube.com/watch?v=sFjMdIXuD2Q
- Студентський простір географічного факультету ЛНУ https://www.youtube.com/watch?v=yGOOJ9tWlXA
- Меморіальна аудиторія Михайла Гамкала https://www.youtube.com/watch?v=5EpsLI6U5Xo
- Кабінет волонтерства і солідарного туризму https://www.youtube.com/watch?v=EGNZky3E-Fs&t=123s
- Компютерний клас, 1б https://www.youtube.com/watch?v=-kaZ4Lq06II
- Аудиторії географічного факультету (корпус вул. Петра Дорошенка, 41) https://www.youtube.com/watch?v=I78BjVG2hEs
- Гуртожитки https://education-quality.lnu.edu.ua/accreditation/technical-resources/
- Спорткомплекс https://education-quality.lnu.edu.ua/accreditation/technical-resources/
- Головний корпус, вул. Університетська, 1 https://education-quality.lnu.edu.ua/accreditation/technical-resources/
- Географічний факультет Львівського університету https://www.youtube.com/watch?v=t-PfwMmT6r4
- Прогулянка Науковою бібліотекою ЛНУ ім. Івана Франка https://www.youtube.com/watch?v=PYImApB2S2w
- Таємниці Наукової бібліотеки ЛНУ ім. І. Франка https://www.youtube.com/watch?v=inu5LrUUQkw
https://www.youtube.com/watch?v=inu5LrUUQkw - Їдальня, головний корпус ЛНУ ім. І. Франка https://www.youtube.com/watch?v=NrCbHg4NFOQ
- Географічний факультет, 2022 https://www.youtube.com/watch?v=eXgHkocxIv8
- Відеопрогулянка географічним факультетом, 2021 https://www.youtube.com/watch?v=y49TKrGHDco
- Запитай у студента географічного факультету, 2021 https://www.youtube.com/watch?v=yDwyhUhIBvw&t=12s
- QA session з ЛНУ ім. Івана Франка: географічний факультет, 2021 https://www.youtube.com/watch?v=akgaJr-QqUk
- Розпаковка географічного факультету https://www.youtube.com/watch?v=RliEfXLgAlc&list=PLo_suLRj2UPHkKlAOW4CtHAaGydp7k8TN&index=14&t=6s
- Географічний факультет очима студентів https://www.youtube.com/watch?v=mYyj6gdxLWY&t=30s
- Географічний факультет відео https://www.youtube.com/watch?v=vAnY8LdFTkg
- Гуртожитки Університету отримали нову побутову техніку
https://lnu.edu.ua/hurtozhytky-universytetu-otrymaly-novu-pobutovu-tekhniku/
1-й семестр
| Предмет | Лекцій | Лаб. | Практ. | На тиждень | Звітність |
|---|---|---|---|---|---|
| Безпека життєдіяльності та охорона праці (J2 Б) | – | – | – | 0:0 | Немає |
| Бухгалтерський облік та фінанси у готельно-ресторанному господарстві (J2 Б) | 32 | – | 48 | 2:3 | Залік |
| Вища та прикладна математика у готельно-ресторанному господарстві (241 Б) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Вступ до спеціальності (J2 Б) | – | – | – | 0:0 | Немає |
| Іноземна мова (J2, G13 Б, 181 Б) | – | – | 64 | 0:4 | Залік |
| Історія української культури (J2, J3, G13 Б) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Комунікаційний менеджмент та психологія управління в підприємницькій діяльності (J2 Б) | – | – | – | 0:0 | Немає |
| Основи економіки (J2 Б) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Українська мова (за проф. спрямуванням) (J2, J3, G13 Б) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
2-й семестр
| Предмет | Лекцій | Лаб. | Практ. | На тиждень | Звітність |
|---|---|---|---|---|---|
| Іноземна мова (J2, G13 Б, 181 Б) | – | – | 64 | 0:4 | Іспит |
| Історія України (J2, G13) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Міжнародний туризм (241 Б) | 48 | – | 48 | 3:3 | Іспит |
| Навчальна ознайомча практика (241 Б) | – | – | 180 | 0:11,3 | Диф. залік |
| Підприємницьке право (241 Б) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Світове готельне і ресторанне господарство (241 Б) | 48 | – | 48 | 3:3 | Залік |
| Товарознавство (241 Б) | 48 | 32 | – | 3:2 | Іспит |
3-й семестр
4-й семестр
| Предмет | Лекцій | Лаб. | Практ. | На тиждень | Звітність |
|---|---|---|---|---|---|
| Базова загальновійськова підготовка (теоретична частина) | 15 | – | 6 | 0,9:0,4 | Диф. залік |
| Друга іноземна мова (польська) (241 Б) | – | – | – | 0:0 | Немає |
| Іноземна мова (J2, G13 Б, 181 Б) | – | – | 64 | 0:4 | Іспит |
| Кулінарні тренди та гастрономія (241 Б) | 32 | – | 32 | 2:2 | Залік |
| Навчальна технологічна практика | – | – | 180 | 0:11,3 | Диф. залік |
| Технології продукції ресторанного господарства (J2 Б) | 16 | 32 | – | 1:2 | Іспит |
| Фізична та домедична підготовка | – | – | 32 | 0:2 | Немає |
| Інноваційні технології у готельному господарстві (ДВВС) | – | – | – | 0:0 | Немає |
| Дисципліна на вибір 1:Глобальні катастрофи в історії Землі (ДВВС) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Дисципліна на вибір 2:Кулінарне мистецтво (ДВВС) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Дисципліна на вибір 3:Навчальні географо-екологічні маршрути Карпатського регіону (ДВВС) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Цікаве про країни світу (ДВВС) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Бізнес-етика в індустрії гостинності (241 Б) | 32 | – | 32 | 2:2 | Залік |
5-й семестр
6-й семестр
| Предмет | Лекцій | Лаб. | Практ. | На тиждень | Звітність |
|---|---|---|---|---|---|
| Виробнича практика (241 Б) | – | – | 180 | 0:11,3 | Диф. залік |
| Івент та МІСЕ-менеджмент у готельно-ресторанному господарстві (241 Б) | 32 | – | 32 | 2:2 | Залік |
| Маркетинг готельно-ресторанного господарства (J2 Б) | 48 | – | 48 | 3:3 | Іспит |
| Менеджмент готельно-ресторанного господарства (J2 Б) | 32 | – | 32 | 2:2 | Іспит |
| Організація готельного господарства (J2 Б) | 32 | – | 32 | 2:2 | Іспит |
| Організація ресторанного господарства (J2 Б) | 32 | 16 | – | 2:1 | Іспит |
| Санаторно-курортна справа (241 Б) | 32 | – | 48 | 2:3 | Залік |
| Екосистемні послуги в туризмі (ДВВС) | 16 | – | – | 1:0 | Залік |
| Дисципліна на вибір 1:SMM у готельно-ресторанному бізнесі (ДВВС) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Дисципліна на вибір 2:Визначні пам’ятки природи Землі (ДВВС) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Дисципліна на вибір 3:Енергетика і геополітика (ДВВС) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Дисципліна на вибір 4:Історія і географія футболу (ДВВС) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Цифрова фотографія (ДВВС) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
7-й семестр
| Предмет | Лекцій | Лаб. | Практ. | На тиждень | Звітність |
|---|---|---|---|---|---|
| Економіка підприємства (J2 Б) | 32 | – | 32 | 2:2 | Іспит |
| Курортологія (J2 Б) | 32 | – | 32 | 2:2 | Залік |
| Організація підприємницької діяльності в сфері обслуговування (J2 Б) | – | – | – | 0:0 | Немає |
| Проектування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства (J2 Б) | 16 | – | 16 | 1:1 | Немає |
| Управління якістю продукції та послуг у готельно-ресторанному господарстві (J2 Б) | 32 | – | 32 | 2:2 | Іспит |
| Дисципліна на вибір 1:Бізнес-планування у готельно-ресторанному господарстві (J2 Б) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Готельне та ресторанне господарство України (J2 Б) | 16 | – | 16 | 1:1 | Залік |
| Туристичне країнознавство (J2 Б) | 32 | – | 32 | 2:2 | Залік |
8-й семестр
| Предмет | Лекцій | Лаб. | Практ. | На тиждень | Звітність |
|---|---|---|---|---|---|
| Англійська мова професійного спілкування (241 Б) | – | – | – | 0:0 | Немає |
| Барна справа та організація роботи сомельє (241 Б) | 26 | – | 26 | 1,6:1,6 | Залік |
| Гігієна і санітарія (241 Б) | – | – | – | 0:0 | Немає |
| Інновації у готельно-ресторанному господарстві (241 Б) | 26 | – | 26 | 1,6:1,6 | Іспит |
| Кухні народів світу (241 Б) | 26 | – | 26 | 1,6:1,6 | Іспит |
| Проектування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства (J2 Б) | 13 | – | 13 | 0,8:0,8 | Іспит |
| Психологія обслуговування (241 Б) | – | – | – | 0:0 | Залік |
| Законодавство у сфері гостинності (241 Б) | – | – | – | 0:0 | Немає |
| Управління попитом (241 Б) | 13 | – | 13 | 0,8:0,8 | Залік |