Івент та МІСЕ-менеджмент у готельно-ресторанному господарстві (241 Б)
Тип: Нормативний
Кафедра: туризму
Навчальний план
Семестр | Кредити | Звітність |
6 | 3 | Залік |
Лекції
Семестр | К-сть годин | Лектор | Група(и) |
6 | 32 | Грицишин А. Т. | ГРГ-31с, ГРГ-32с, ГРГ-33с |
Практичні
Семестр | К-сть годин | Група | Викладач(і) |
6 | 32 | ГРГ-31с | Грицишин А. Т. |
ГРГ-32с | Грицишин А. Т. | ||
ГРГ-33с | Грицишин А. Т. |
Опис курсу
Метою вивчення курсу є сформувати необхідні теоретичні знання та практичні компетенції з основ івент та МІСЕ-менеджменту у готельно-ресторанному господарстві, сформувати у майбутнього фахівця у сфері послуг глибокі знання з предмету та принципи його вивчення, а також різні аспекти зміни у ході розвитку сучасного готельно-ресторанного бізнесу.
Вивчення проблеми відіграє важливу загальноосвітню, світоглядну, патріотичну, методологічну роль у підготовці висококваліфікованих спеціалістів у сфері послуг, а також процесів розвитку сфери в цілому.
Завдання дисципліни «Івент та МІСЕ-менеджмент у готельно-ресторанному господарстві» полягає в опануванні студентами за допомогою різних форм і методів (лекції, семінари, самостійна робота, написання рефератів, аудиторних контрольних робіт) програмного матеріалу.
Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні:
знати :
- теоретичниі засади івент та МІСЕ-менеджменту у готельно-ресторанному господарстві;
- характеристику основних видів івент та МІСЕ-менеджменту у готельно-ресторанному господарстві;
- фактори і сучасні умови розвитку івент та МІСЕ-менеджменту у готельно-ресторанному господарстві;
- тенденції розвитку івент та МІСЕ-менеджменту у готельно-ресторанному господарстві;
- методи наукового дослідження івент та МІСЕ-менеджменту у готельно-ресторанному господарстві;
- розвиток в’їзних та виїзних тур бізнес потоків України;
- ресурсну базу івент та МІСЕ-менеджменту.
вміти:
- не лише викладати фактичний матеріал, а й здійснювати його аналіз;
- виділяти ключові пункти в матеріалі, що вивчається;
- закріпити знання понятійно-категоріального апарату курсу «Івент та МІСЕ-менеджмент у готельно-ресторанному господарстві»;
- аналізувати статистичні дані;
- уміти працювати з першоджерелами, науковими публікаціями, різними документами, рекомендованою літературою;
- систематизувати свої переконання, відпрацювати навички наукової дискусії;
- використовувати важливі теоретичні положення, методичні рекомендації і практичні поради в професійній діяльності.
Рекомендована література
Основна
- Андренко І. Б. Діловий туризм: навч. посібник / І. Б. Андренко; Харків. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. – Харків: ХНУМГ, 2014. – 165 с.
- Білоус С. В., Грицишин А. Т., Безручко Л. С., Гаталяк О. М. Стратегічний менеджмент подієвого туризму. Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку: Матеріали всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції. – Умань, 2021. – C. 45–48.
- Білоус С. В. Проблеми та напрямки вдосконалення подієвого менеджменту в Україні / С. В. Білоус, А. Т. Грицишин, І. З. Мункачій // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки». – Випуск 2 (103). – 2021. – C. 51–56.
- Зеленська Л. Івент-менеджмент: словник-довідник організатора заходів / Л. Зеленська, А. Романова / К. : НАКККІМ, 2015. – 84 с.
- Зима А. Г. Подієвий туризм: карнавали, фестивалі, свята, виставки, парки: препринт А. Г. Зима, О. Ю. Шейко. – Харків: ХНЕУ, 2010. – 160 с.
- Мальська М. П., Грицишин А. Т., Білоус С. В., Топорницька М. Я. Фестивальний туризм: теорія та практика: навч. посібник / М. П. Мальська, А. Т. Грицишин, С. В. Білоус, М. Я. Топорницька. Київ : Видавець ФОП Піча Ю. В., 2022. – 232 с.
- Музичка Є. О. Тенденції розвитку світового ринку mice-туризму. // Ефективна економіка, 2019. – № 2. – URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=6910
- Радіонова О.М. Конспект лекцій з курсу “Івент-технології” / О.М.Радіонова; Харків. нац. ун-т міськ. госп-ва ім.О.М.Бекетова. – Харків: ХНУМГ ім.О.М.Бекетова, 2015. – 67 с.
- Сахно Є. Ю. Менеджмент сервісу : теорія та практика : навч. посіб. / Є. Ю. Сахно, М. С. Дорош, А. В. Ребенко. – К. : Центр учбової літератури, 2010. – 328 с.
- ICCA (International Congress and Convention Association). URL: http://www.iccaworld.com
Додаткова
- Смаль І.В. Туристичні ресурси світу: навчальний посібник / Смаль І.В. – Ніжин: Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, 2010. – 336 с.
- Тищенко П.В. Теоретичні аспекти та розвиток подієвого туризму регіону. – Науковий вісник Ужгородського університету, 2011.
- Сахно Є. Ю. Менеджмент сервісу : теорія та практика : навч. посіб. / Є. Ю. Сахно, М. С. Дорош, А. В. Ребенко. – К. : Центр учбової літератури, 2010. – 328 с.
- Устименко Л. М. Подієвий туризм як історико-культурне явище / Л. М. Устименко // Культура і сучасність. – 2013. – № 1. – С. 88–92.
- Carter L. Event Planning. – AuthorHouse, 2007. – P. 3. Event- менеджмент – организация мероприятий на высшем уровне [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.pr2b.net/index.php/articles/91 –listprevent
- José Manuel Hernández-Mogollón, José Antonio FolgadoFernández, Paulo Alexandre Oliveira Duarte. Event tourism analysis and state of the art. – European Journal of Tourism, Hospitality and Recreation, Vol. 5, Issue 2, Portugal, 2014. – P. 83–102.
- Lau C. Manual on Elective I – Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions (MICE). – The Hong Kong Polytechnic University, 2009. – 149 р.
- Skoultsos Sofoklis G., Paris Tsartas. EVENT TOURISM: STATEMENTS AND QUESTIONS. – TOURISMOS: AN INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY JOURNAL OF TOURISM, Vol. 4, Issue 4, Spring 2009. – P. 293–310.