Кухні народів світу (241 Б)
Тип: Нормативний
Кафедра: туризму
Навчальний план
Семестр | Кредити | Звітність |
8 | 3 | Іспит |
Лекції
Семестр | К-сть годин | Лектор | Група(и) |
8 | 26 | доцент Безручко Л. С. | ГРГ-41с, ГРГ-42с |
Практичні
Семестр | К-сть годин | Група | Викладач(і) |
8 | 26 | ГРГ-41с | |
ГРГ-42с |
Опис курсу
Метою дисципліни є викладання навчальної дисципліни «Кухні народів світу» є озброєння майбутніх фахівців в галузі туризму знаннями про різноманіття кухонь різних народів світу
Цілі курсу:
є теоретична і практична підготовка майбутніх фахівців в галузі туризму з питань: особливостей функціонування національних гастрономічних трендів; специфіки надання послуг харчування іноземним туристам.
Після завершення цього курсу студент буде :
знати: основу кухонь народів світу; правила етикету та способу подачі страв різних етносів та націй; природні та культурно-історичні передумови виникнення та розвитку кухонь народів світу; національні особливості української кухні.
вміти: вільно володіти термінами та визначеннями щодо культури та традицій харчування народів світу; вільно визначати склад меню для туристів з різних країн світу; вільно визначати сировину та страви, не рекомендовані для туристів з тієї чи іншої країни..
Рекомендована література
Базова:
- Ростовський В. Кухні народів світу: підруч. / В. Ростовський. Кондор, 2018. 502 с.
- Ощипок І.М. Кухні народів світу: навч. посібн. Львів: Видавництво “Магнолія 2006”. 248 с.
- Доцяк В.С. Українська кухня : підручник. Київ, 2014. 556 с.
- Михальська. Страви світової кухні. Харків: Веста, 2010. 223 с.
- Кулінарна етнологія: підручник / Доценко В.Ф., Гавриш А.В., Пушка О.С. та ін.; за заг. ред. Доценка В.Ф. М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Херсон : Олді-плюс, 2020. – 756 с.
- Неіленко С., Русавська В. Кулінарна етнологія : навч. посіб. / С. Неіленко, В. Русавська. – Київ : Видавництво Ліра-К, 2020. – 612 с.
- Ростовський В. Кухні народів світу: підруч: Кондор, 2016. 502 с.
- Слащева А.В. Кулінарне мистецтво країн світу: курс лекцій для студ. спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ден. та заоч. форм навчання [Текст] / А. В. Слащева //Донецьк. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. – Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2017. – 177 с.
Допоміжна:
- Сало Я. Технологія рестораної справи: Підручник. Львів, Афіша, 2013. 336 с.
- Машир, Н. П. Ресторанний сервіс та секрети гостинності: навч. посібник. Київ : Кондор, 2014. 392 с .
- Радченко Л. О. Особливості ресторанного сервісу. Обслуговування іноземних туристів: навчальний посібник. Харків: Світ книг, 2012. 288 с.
- Тумко І.М. Смак країни. Кавказька кухня. Харків: Аргумент Принт, 2013. 71 с.
- Середа І.І. Смак країни. Смак Азії: кухні Китаю і Японії. Київ, 2014. 71 с.
- Саніна І.Л. Смак країни. Східні солодощі. Харків: Аргумент Принт, 2014. 72 с.
- Альхабаш О.А. Смак країни. Французька кухня. Харків: Аргумент Принт, 2013. 71 с.
- Гаврилко П. П. Збірник рецептур національної кухні країн Європи / “Центр учбової літератури”, 2016. 620 с.
Інформаційні ресурси:
- Періодичні фахові видання.
- Статистичні довідники.
- Інтернет ресурси.
- druzya.org/view-Burda-Vkusno.txt.full.html
- http://library.kr.ua/bookexibit/kuhni.
- html 3. http://vsviti.com.ua/collections/4445