Новини

Тематика глобальних проблем людства у доповідях провідних учених світу

06.11.2023 | 19:40

31 жовтня 2023 р. відбулося чергове семінарсько-практичне заняття з курсу «Глобальні проблеми людства» у магістрів 1 року навчання ОПП «Середня освіта (Географія)».
На практично-семінарському занятті (викладач: асист. Любов Котик) здобувачі освіти ознайомилися з діяльністю міжнародних інституцій з дослідження глобальних проблем людства та результатами їхніх напрацювань.
Особливу увагу здобувачі освіти звернули на ознайомлення із доповідями Римського клубу, до складу якого свого часу входив український вчений-глобаліст Богдан Гаврилишин.
Кожен магістр мав змогу опрацювати індивідуально одну із доповідей, яка перегукується з тематикою його наукових...

Читати »

Чергове заняття наукового студентського гуртка “Антропогенні ґрунти”

06.11.2023 | 19:30

3 листопада 2023 р. відбулося чергове заняття наукового студентського гуртка “Антропогенні ґрунти”(доц. Телегуз О.Г.) на території Ботанічного саду ЛНУ на вул. Кирила і Мефодія.
В роботі взяли участь студенти ОП “Грунтознавство та експертна оцінка земель”, “Прикладна екологія”.

Читати »

Набуття фахових практичних компетентностей студентами 2 курсу спеціальності 181 Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти під час виконання лабораторного заняття з технології приготування рибних страв з використанням Су від

06.11.2023 | 19:13

Важливою складовою підготовки майбутніх фахівців за спеціальністю 181 «Харчові технології» є проведення лабораторно-практичних занять на базі Лабораторії харчових технологій і ресторанного обслуговування.
Під час занять студенти закріпляють теоретичний матеріал, відпрацьовують практичні навички. Лабораторно-практичні заняття сприяють формуванню ряду компетентностей майбутнього фахівця. Зокрема: здатність управляти технологічними процесами з використанням технічного, інформаційного та програмного забезпечення; здатність організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів та харчових продуктів із застосуванням сучасних методів;. здатність працювати в команді; здатність проводити дослідження та інші.
Студенти групи...

Читати »

Участь у гостьовій лекції кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького завідувачки кафедри туризму проф. Марти Мальської

06.11.2023 | 14:36

Завідувачка кафедри туризму, доктор економічних наук, професор Марта Мальська взяла участь у гостьовій лекції, яку організувала кафедра туризму і готельно-ресторанної справи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на чолі завідувачкою кафедри Пасєкою Станіславою Раймондівною.
Перш за все пані Станіслава привітала Марту Мальську із призначенням її головою комітету Готелярства та Гастрономії від України Українсько-Польської торговельної Палати, а також підкреслила, що такий крок є ще одним свідченням того, наскільки ефективно на кафедрі туризму географічного факультету представлено освітні напрямки власне гостинності.
Під час лекції...

Читати »

Завідувачка кафедри туризму, проф. Марта Мальська – учасниця конференції “Місто-простір для бізнесу. Синергія для відбудови України”

06.11.2023 | 14:19

Співголови Комітету Польсько-Української Торгівельної Палати Комітету Готелярства та Гастрономії Ельжбєта Лендо та Марта Мальська, завідувачка кафедри туризму ЛНУ імені Івана Франка, доктор економічних наук, професор взяли участь у інавгураційному засіданні та конференції “Місто-простір для бізнесу. Синергія для відбудови України”.
Професор Марта Мальська у своєму виступі акцентувала на потребах, які виникають із викликів сучасного розвитку готельно-ресторанного ринку. Актуальні виклики пов’язані з такою діяльністю вимагають співпраці багатьох підприємств, особливо в контексті суспільно-господарчої і воєнної ситуації.
Актуальним викликом ця ситуація є для малих...

Читати »