Набуття фахових практичних компетентностей студентами 2 курсу спеціальності 181 Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти під час виконання лабораторного заняття з технології приготування рибних страв з використанням Су від

06.11.2023 | 19:13

Важливою складовою підготовки майбутніх фахівців за спеціальністю 181 «Харчові технології» є проведення лабораторно-практичних занять на базі Лабораторії харчових технологій і ресторанного обслуговування.
Під час занять студенти закріпляють теоретичний матеріал, відпрацьовують практичні навички. Лабораторно-практичні заняття сприяють формуванню ряду компетентностей майбутнього фахівця. Зокрема: здатність управляти технологічними процесами з використанням технічного, інформаційного та програмного забезпечення; здатність організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів та харчових продуктів із застосуванням сучасних методів;. здатність працювати в команді; здатність проводити дослідження та інші.
Студенти групи ГРХТ-21с на лабораторному занятті на тему: «Технологія напівфабрикатів, страв та кулінарних виробів з риби, рибопродуктів та нерибної водної сировини (гідробіонтів)» опанували способи обробляння риби і технології приготування страв і виробів із неї, проводили дослідження щодо втрат маси риби, застосовуючи сучасне обладнання для теплового обробляння продуктів Су від, аналізували фізико-хімічні зміни, які відбуваються у рибі підчас різних видів її обробляння, проводили сенсорний аналіз, визначали якість готових страв.
Лабораторне заняття виконують студенти Газнай Олександр, Гордієнко Микола, Завалишина Анна, Ковальчук Денис, Колішевська Вікторія, Лукомська Софія, Швачій Назар під методичними настановами старшої викладачки кафедри Олександри Богданівни Максимець.