Участь у гостьовій лекції кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького завідувачки кафедри туризму проф. Марти Мальської

06.11.2023 | 14:36

Завідувачка кафедри туризму, доктор економічних наук, професор Марта Мальська взяла участь у гостьовій лекції, яку організувала кафедра туризму і готельно-ресторанної справи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на чолі завідувачкою кафедри Пасєкою Станіславою Раймондівною.
Перш за все пані Станіслава привітала Марту Мальську із призначенням її головою комітету Готелярства та Гастрономії від України Українсько-Польської торговельної Палати, а також підкреслила, що такий крок є ще одним свідченням того, наскільки ефективно на кафедрі туризму географічного факультету представлено освітні напрямки власне гостинності.

Під час лекції, присвяченій тематиці наукових досліджень, Марта Мальська представила 4 освітньо-професійні програми кафедри туризму: бакалаврські “Готельно-ресторанна справа”, та “Туристична діяльність”, магістерські“Міжнародний туризм” та “Туристична діяльність” та анонсувала нову ОПП “Рекреаційна діяльність“, яка має широкі перспективи подальшого позитивного розвитку, особливо, зважаючи на виклики сучасності, що постали перед туристичною галуззю України.
Також під час лекції чимало було сказано про освітню програму “Міжнародний туризм”, оскільки багато випускників кафедри туризму, опанувавши якісні знання під час навчання успішно використовують здобутий досвід, працюючи у сфері туризму за кордоном.
Оскільки між Львівським національним університетом імені. І. Франка та Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького укладено угоду про співпрацю, то Марта Мальська також запросила студентів з Черкас вступати на магістратуру “Міжнародний туризм” та “Туристична діяльність” в ЛНУ імені Івана Франка.

Окремим питанням стало проведення наукових конференцій, присвячених туризму під час війни.
Марта Мальська зазначила, що вони доцільні і необхідні, адже обмін думками та ідеями є стимулом, що допоможе галузі оперативно подолати наслідки кризи, спричиненої війною. Щорічна конференція, яку проводить кафедра туризму “Географія, економіка і туризм національний та міжнародний досвід:” (у 2023 році вже 17-та) демонструє, наскільки важливими є дослідження у цій галузі, а також синергія ініціатив науковців, що спільно шукають шляхи перезавантаження та відродження галузі.
У часі війни професор  рекомендує студентам поглиблювати свої знання у галузі кризового менеджменту, і рекомендує підручник “Кризовий менеджмент в туризмі: теорія, методологія та практика” англійською мовою (автори М. Мальська та І. Пурська), а також посилається на тези XVII конференції “Географія, економіка і туризм національний та міжнародний досвід:”, де серед авторів велика кількість студентів-магістрів кафедри туризму.
Марта Мальська запросила колег з Черкас взяти участь у наступній конференції і отримала зустрічне запрошення для наукових працівників та студентів кафедри туризму.
Варто зауважити, що на гостьовій лекції були присутні 11 студентів-магістрів кафедри туризму і готельно-ресторанної справи ЧНУ, які дізнались для себе багато корисного.