Завершилася робота Екзаменаційної комісії № 3 географічного факультету освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавр, напрям підготовки 242 – «Туризм», 241- «Готельно-ресторанна справа»

26.06.2024 | 19:33

24 червня 2024 року завершилася робота Екзаменаційної комісії № 3 географічного факультету освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавр, напрям підготовки 242 – «Туризм», 241- «Готельно-ресторанна справа»; форма навчання денна, заочна за 2023/2024 навчальний рік.
Головою екзаменаційної комісії відповідно до наказу Ректора університету № 422 від 01.04.2024 року призначена: Мальська М. П. – доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри туризму географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Члени ЕК: Романів П. В. – доцент кафедри туризму; Філь М. І. – доцент кафедри туризму; Паньків Н. М. – доцент кафедри туризму; Антонюк Н. В. – професор, завідувачка кафедри європейських та регіональних студій; Краєвська О. А. – доцент кафедри європейських та регіональних студій.
Складання державного екзамену та захист кваліфікаційних (бакалаврських) робіт студентами географічного факультету на кваліфікаційний рівень бакалавра відбувалося згідно із затвердженим розкладом у період з 04 до 24 червня 2024 року. Попри складну ситуацію і військовий стан у країні, всі допущені до державного екзамени і захисти кваліфікаційних робіт відбулися відповідно до встановленого графіку у призначений для них час.

Екзаменаційні білети були затверджені на Вченій раді факультету протокол № 5 від 15 травня 2024 року. Включали три питання, які охоплювали матеріал навчальних туристичних дисциплін, прочитаних студентам упродовж навчального процесу. Студенти вміло оперували спеціальними туристичними визначеннями та застосовували їх у доповідях, були добре обізнані з системою державного управління туристичної індустрії.
Захисти кваліфікаційних робіт відбувалися на основі розпорядження про визначення тематики кваліфікаційних (бакалаврських) робіт. Усі студенти повністю опрацювали і розкрили свої теми, креативно підійшли до подачі матеріалу. Роботи студентів вирізняються науковою новизною та низкою практичних рекомендацій , що можуть бути успішно використані у туристичній діяльності.
Також варто зауважити, що вперше за час існування кафедри туризму 20 студентів бакалаврські роботи англійською мовою, про що будуть мати відповідні сертифікати.
Захист кваліфікаційних робіт з спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа відбувався у визначений термін і кваліфікаційні роботи захищав 81 студент географічного факультету.
Захист кваліфікаційних робіт з спеціальності 242 Туризм відбувався у визначений термін і кваліфікаційні роботи захищало 91 особа.
Екзамени та захисти кваліфікаційних (бакалаврських) робіт проведені на основі принципів академічної доброчесності, у принциповій атмосфері. Члени та секретар ЕК працювали злагоджено й організовано. Це дозволило неупереджено з’ясувати рівень знань студентів, оцінити їхні напрацювання і виставити їм об’єктивні оцінки.