Тематика глобальних проблем людства у доповідях провідних учених світу

06.11.2023 | 19:40

31 жовтня 2023 р. відбулося чергове семінарсько-практичне заняття з курсу «Глобальні проблеми людства» у магістрів 1 року навчання ОПП «Середня освіта (Географія)».

На практично-семінарському занятті (викладач: асист. Любов Котик) здобувачі освіти ознайомилися з діяльністю міжнародних інституцій з дослідження глобальних проблем людства та результатами їхніх напрацювань.
Особливу увагу здобувачі освіти звернули на ознайомлення із доповідями Римського клубу, до складу якого свого часу входив український вчений-глобаліст Богдан Гаврилишин.
Кожен магістр мав змогу опрацювати індивідуально одну із доповідей, яка перегукується з тематикою його наукових інтересів та запропонувати застосування отриманих знань із використанням інтерактивних методів навчання у процесі вивчення тем з глобальних проблем у середній школі.
Здобувачі освіти навели приклади застосування методів «мозкової атаки», ситуативного аналізу, аналізу кейсів та ін. при вивченні глобальних проблем у середній школі, обґрунтували їхні переваги на фоні традиційних методів навчання.
Бажаємо здобувачам освіти застосувати набутий досвід під час педагогічної практики та у майбутній професійній діяльності!