Новини

Таврійський національний університет запрошує взяти участь у роботі I Міжнародної науково-практичної конференції ТНУ до 160-річниці від дня народження В. І. Вернадського

03.03.2023 | 11:59

Інформаційне повідомлення
Запрошуємо Вас узяти участь у I Міжнародній науково-практичній конференції ТНУ до 160-річниці від дня народження В. І. Вернадського, що відбудеться 16–17 березня 2023 року.
Кінцевий термін подання матеріалів – 14 березня 2023 року.
Місце проведення: Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського
м. Київ, вул. Джона Маккейна, 33 (ст. м. «Дружби народів»).
Вектори роботи:

Проблема української національної ідентичності у житті та творчості В. І. Вернадського.
Науково-практичні аспекти та перспективи розвитку сучасного права в спадщині
В. І. Вернадського.
Світоглядно-історичний та культурно-філософський дискурс В. І. Вернадського.
Інтеграція творчого...

Читати »

Лабораторні заняття студентів 1-го курсу географічного факультету з навчальних дисциплін „Ґрунтознавство” та „Географія ґрунтів з основами ґрунтознавства”

03.03.2023 | 11:31

Цікаво і водночас методично регламентовано відбуваються лабораторні заняття студентів 1-го курсу географічного факультету з таких навчальних дисциплін як „Ґрунтознавство” та „Географія ґрунтів з основами ґрунтознавства” у навчально-науковій лабораторії «Аналізів ґрунтів і природних вод».
Здобувачі різних спеціальностей, зокрема 103 Науки про Землю, 106 Географія, 014 Середня освіта та 101 Екологія під керівництвом досвідчених викладачів професорів Ігоря Папіша і Тараса Ямелинця, доцентів Галини Іванюк і Юрія Наконечного набувають фахових компетентностей щодо підготовки зразків ґрунту для подальших лабораторно-аналітичних досліджень та визначення щільності твердої фази...

Читати »

Лабораторні заняття для студентів кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій на базі Лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування географічного факультету

03.03.2023 | 11:12

Студенти II курсу спеціальності 181 «Харчові технології» набувають практичних навичок з предмета «Технологія продукції ресторанного господарства» на базі лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування.
Зокрема, під керівництвом старшого викладача кафедри Максимець О.Б. протягом заняття на тему «Холодні страви та закуски» здобувачі отримали практичні навички у приготуванні – салат-коктейлю, закусочних бутербродів (канапе), жульєну тощо. В процесі приготування страв були застосовані як традиційні технології, так і елементи молекулярних технологій, які на сьогодні є популярними.
За словами студентів, саме такі лабораторні заняття дають...

Читати »

Участь викладачів кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у курсі «Проєктна діяльність»

02.03.2023 | 10:49

З 17 січня по 14 лютого 2023 р. викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій, зокрема, к.т.н., доц. Ольга Маслійчук, асист. Юлія Дорош успішно завершили навчання на курсі «Проєктна діяльність» та отримали Сертифікати (загальний обсяг курсу – 16 годин/ 0,5 кредита ECTS).
Курс «Проєктна діяльність» – це серія вебінарів про грантову діяльність для працівників Університету, яку організовував Центр маркетингу та розвитку, Відділ розвитку та фандрейзингу. Упродовж курсу учасники мали змогу прослухати лекції від досвідчених у проєктній діяльності працівників Львівського національного...

Читати »

Науковці географічного факультету долучилися до обговорення питання створення Львівської агломерації

01.03.2023 | 14:49

Науковці кафедри економічної і соціальної географії та кафедри географії України Львівського національного університету імені Івана Франка долучилися до обговорення питання створення Львівської агломерації в рамках проєкту, що реалізується за підтримки Ради Європи.
У роботі фокус-групи взяли участь експерти з питань регіонального розвитку: професор Роман Лозинський та доцент Ірина Гудзеляк.
Дискусія стосувалася передумов формування Львівської агломерації і головних напрямків співпраці між територіальними громадами.

Читати »