Навчально-пізнавальна екскурсія студентів кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій до Львівської копальні кави

15.05.2023 | 13:36

12 травня 2023 р. студенти III курсу кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій спільно з викладачем асист. Юлією Дорош відвідали концептуальний заклад ресторанного господарства від Холдингу емоцій «!FEST» – Львівську копальню кави.
Львівська копальня кави – концептуальна кав’ярня на Площі Ринок, створена за легендою над кавовою шахтою. Львів давно асоціюють із кавою і саме Львівська копальня кави демонструє і реалізовує легенду власне львівської кави. Основа концепції, що кава у Львові, як корисна копалина, яку видобувають із надр.
Під час проведення екскурсії кавовим підземеллям – головний копач кави пан Ігор розповів про особливості видобування та обсмажування кави, її сорти та способи приготування. Окрему увагу акцентовано на постаті Юрія Кульчицького, котрий навчив Європу пити каву. Саме Юрій Кульчицький, додавши до кави цукор та молоко, зумів привернути увагу європейців до напою, так і з’явився рецепт «віденської кави».
Крім того, студенти мали змогу побачити процес приготування та подачі запаяної кави, що є родзинкою у меню закладу.

Висловлюємо щиру вдячність головному копачу кави – пану Ігорю за насичену, цікаву та змістовну розповідь для майбутніх фахівців сфери гостинності!