Новини

Доцентами кафедри геоморфологої і палеогеографії опубліковано навчально-методичний посібник «Морфолітологічний аналіз»

10.10.2023 | 10:57

Доценти кафедри геоморфологої і палеогеографії Андрій Яцишин та Роман Дмитрук опублікували навчально-методичний посібник «Морфолітологічний аналіз» для забезпечення навчального процесу магістрів на освітньо-професійній програмі «Глобальні зміни геоморфосистем і геозагрози». У посібнику розкрито роль ендогенної і екзогенної складових у розвитку рельєфу, висвітлено зміст, головні завдання та методи морфологічного аналізу рельєфу, подано морфологічні класифікації окремих елементів і форм рельєфу, морфометричні показники рельєфу, його елементів і форм. Також охарактеризовано головні етапи і шляхи транспортування матеріалу в континентальних умовах. Розкрито зміст та значення літологічних досліджень...

Читати »

Студент кафедри географії України групи ГРФУ-11с Назарій Шкрібинець узяв участь у міжнародній школі “Green Urnanization” за програмою  Еразмус+ , що відбулася в Польщі

10.10.2023 | 10:47

У період із 28.09.2023 р. до 04.10.2023 р. студент кафедри географії України групи ГРФУ-11с Назарій Шкрібинець, що навчається за бакалаврською освітньою програмою “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток”, узяв участь у міжнародній школі “Green Urnanization” (“Зелена урбанізація”) за програмою Еразмус+, що відбулася в Буди-Ґлоґовські в Підкарпатському воєводстві Республіки Польща. Приймаючою стороною була Фундація імені Братів Солунських Кирила й Мефодія. Участь у школі передбачала численні освітні заходи, пов’язані з вивченням екологічних міських просторів, виїзну навчальну екскурсію до м. Ряшів, тематичний тур – ревіталізація міського...

Читати »

Викладачі та студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій взяли участь в онлайн-конференції «Критичні контрольні точки і критичні межі в системі HACCP»

10.10.2023 | 10:39

Студенти 4 курсу кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій та доцентка, к.т.н. Ольга Маслійчук, в межах вивчення навчальної дисципліни «Організація ресторанної справи» взяли участь у Zoom – конференції на тему «Критичні контрольні точки і критичні межі в системі HACCP», що відбулася 28 вересня 2023 року.
За програмою конференції учасники ознайомилися із такими питаннями:

12 кроків розробки системи HACCP;
Що таке критична контрольна точка (ККТ);
Чим ККТ відрізняється від точки контролю;
Методологія визначення ККТ;
Що таке критичні мені і які вони бувають;
Документація щодо контролю у ККТ.

Учасники нагороджені сертифікатами.
Кафедра готельно-ресторанної...

Читати »

Команда викладачів та студентів кафедри туризму розпочала роботу у проєкті DAAD “Winter school Health tour 2023”

09.10.2023 | 15:16

9 жовтня 2023 року команда викладачів та студентів кафедри туризму під керівництвом доц. Орести Бордун та доц. Анни Грицишин розпочала свою роботу у проєкті DAAD “Winter school Health tour 2023” у м. Пфарркірхен, Німеччина. Цьогорічна зимова школа присвячена дослідженню поглядів молодого покоління щодо медичного та оздоровчого туризму. Під час перебування в Німеччині студенти матимуть змогу ознайомитися зі СПА та велнес інфраструктурою Баварії, поспілкуватися зі стейкхолдерами галузі на ярмарку професій та провести власні групові дослідження. Слід зазначити, що в проєкті залучені...

Читати »

Участь науковців кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у семінарі «Marketing and event management in restaurant business»

09.10.2023 | 10:00

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій та магістри 1-го року навчання спеціальності «Готельно-ресторанна справа» взяли участь у семінарі «Marketing and event management in restaurant business» професора Міхаели Лазовіч із Academy of Applied Studies Belgrade (Сербія), який відбувся 28 вересня 2023 року на запрошення кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету.
Програма заходу передбачала вступне слово доктора Елізабет Інесон від імені La Fondation pour la Formation Hôtelière та доцента кафедри Готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ, к.т.н., Федосової К.С. і надзвичайно цікавий та...

Читати »