Новини

Набуття фахових компетентностей студентами 4 курсу предметної спеціальності 014 Середня освіта (Географія) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

19.09.2023 | 11:21

18 вересня 2023 р. відбулося практично-семінарське заняття студентів 4 курсу предметної спеціальності 014 Середня освіта (Географія) з курсу «Регіональна економічна і соціальна географія» (викладачі: доц. Ольга Мамчур, асист. Любов Котик).
У рамках виконання практичної роботи на тему: «Відкритість економіки розвинених держав світу» здобувачі освіти ознайомилися з методикою обчислення відкритості економіки держав світу, типологією розвинених держав світу, перевагами та недоліками для безпеки держави низьких і високих показників відкритості економіки. У межах заняття студенти уклали карту знань з теми «Розвинені держави світу», подискутували на...

Читати »

Інклюзивність в ресторанно-готельному бізнесі

18.09.2023 | 16:42

15 вересня 2023 року доцент Філь М. І., асистент Гаталяк О. М. кафедри туризму та студенти 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» брали участь в онлайн – навчанні «Інклюзивність в ресторанно-готельному бізнесі».
Програма навчання:
Маломобільні групи населення, їх особливості і потреби.
Що таке психологічно безпечне середовище на робочому місці. Створення мапи підтримки ментального здоров’я у вашій компанії.
Інклюзивність у бізнесі – можливість, від якої виграють усі.
Як зробити простір підприємств HORECA доступним для всіх, без обмежень.
Ментальне здоров’я у колективі, у якому...

Читати »

Студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій освоюють та проводять перші практичні роботи на новому інноваційному обладнанні лабораторії Харчових технологій та ресторанного обслуговування

18.09.2023 | 12:18

11 вересня 2023 року відбулось перше заняття здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у лабораторії Харчових технологій та ресторанного обслуговування. Студенти були ознайомлені з технікою безпеки при виконанні лабораторних робіт, особливостями надання першої допомоги в результаті нещасного випадку та виконали лабораторну роботу на тему: «Основи проектування нової харчової продукції з використанням нової сировини».
В процесі заняття здобувачі навчились створювати рецептури страв з використанням нових видів сировини, складати апаратурно-технологічні схеми виготовлення страв функціонального призначення.
Доцент Майкова С.В...

Читати »

Відбулась навчальна екскурсія з профорієнтацією студентів першого курсу спеціальності Харчові технології кафедри готельно-ресторанна справа та харчових технологій у готель Цитадель Інн міста Львова

15.09.2023 | 15:01

8 вересня 2023 року викладачами кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій, професором Бомбою М.Я. та старшим викладачем Максимець О.Б., проведено практичне заняття – навчальну екскурсію для студентів першого курсу спеціальності 181 Харчові технології у готельно-ресторанний комплекс Цитадель Інн міста Львова.
Під час екскурсії студенти ознайомились з історією закладу, його ринковою нішею, матеріально-технічною базою, постачанням та переробкою у ресторані сировини, асортиментом страв, напоїв, обладнанням, особливостями організації обслуговування гостей в період воєнного стану, з інноваціями у харчових виробництвах та їх застосуванням у...

Читати »

Відбулася зустріч магістрів ОПП «Глобальні зміни геоморфосистем і геозагрози» із засновницею ТОВ «Центр екологічного консалтингу та аудиту»

12.09.2023 | 16:34

11 вересня 2023 року відбулася зустріч магістрів ОПП «Глобальні зміни геоморфосистем і геозагрози» (спеціальності 103 «Науки про Землю») та усіх зацікавлених студентів географічного факультету із засновницею ТОВ «Центр екологічного консалтингу та аудиту», випускницею кафедри геоморфології і палеогеографії географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка Оксаною Волоско-Демків, та його працівниками – Ігорем Вороцянком, Іриною Притулою та Марією Геник.
Зустріч і тема лекції присвячена зростаючій потребі в Україні у фахівцях у галузі Наук про Землю, які займаються оцінкою зміни довкілля під впливом діяльності людини...

Читати »