24 листопада 2024 року проф. Марта Мальська опонувала дисертацію у Національному лісотехнічному  університеті України

27.11.2023 | 18:27
24 листопада 2024 року відбулося засідання разової вченої ради ДФ 35.072.010 у Національному лісотехнічному  університеті України про дисертаційну роботу Сенети Зоряни Ярославівни на тему: «Організаційно-економічні засади розвитку сільського туризму в Україні», подану на здобуття наукового ступеня  доктора філософії з галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки» за спеціальністю 051 «Економіка».
Опонентом дисертації було затверджено завідувачку кафедри туризму, доктора економічних наук, професора Марту Мальську.
За останні десятиліття роль туристичної індустрії значно зросла, адже на сьогодні туризм є не лише способом відпочинку та проведення дозвілля, а й одним із найвагоміших джерел поповнення бюджетів регіонів. Туристична сфера для багатьох держав вже давно стала однією зі стратегічних галузей національної економіки. З розвитком галузі туризму одночасно сформувались і нові види туризму, які поступово зайняли свої місця на туристичному ринку. Одним із таких видів є сільський туризм – перспективний напрям розвитку туристичної галузі, який відкриває нові можливості для вирішення ряду проблем розвитку сільських територій.
У рецензії Марти Мальської було зазначено, що робота виконана на високому фаховому рівні, новизна дослідження отримана особисто автором полягає у формуванні теоретико-методичних положень та науково-практичних рекомендацій щодо удосконалення організаційно-економічних засад розвитку сільського туризму в Україні відповідно до концепції сталого розвитку, а дисертантка, Сенета Зоряна Ярославівна, заслуговує присудження їй наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 051 «Економіка» (галузь 05 «Соціальні та поведінкові науки»). Про присвоєння звання одноголосно проголосували усі члени разової ради.