Архів новин за 2016 рік

Студенти географічного факультету – учасники Міжнародної конференції у Харкові

14.12.2016 | 12:22

1‒2 грудня 2016 рокуна екологічному факультеті Харківського національного університету імені В. Каразіна відбулася V Міжнародна наукова конференція студентів, аспірантів та молодих вчених “Екологія, неоекологія,охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування”. Конференція працювала за такими напрямками: проблеми екології та неоекології в Україні; охорона навколишнього середовища і збалансоване природокористування; екологічна безпека; проблеми техноекології, екологія нафти та газу; застосування ГІС-технологій у вирішенні екологічних проблем; Urgent Enviroment protection problems (англомовна секція).
У роботі конференції брало участь понад 50 студентів, зокрема й студенти кафедри конструктивної географії...

Читати »

Всесвітній день ґрунту

06.12.2016 | 14:00

На відзначення Всесвітнього дня ґрунту – 5 грудня, визначеного Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, на географічному факультеті презентували експозицію “Ґрунти в наукових дослідженнях і пам’яті народів світу”, організовану кафедрою ґрунтознавства і географії ґрунтів.
На презентації були присутні Ректор Університету Володимир Мельник, академік НАН України Ігор Рафаїлович Юхновський, декан географічного факультету Володимир Біланюк, професори, доценти, співробітники, студенти, представники науково-дослідних установ Львова.
Завідувач кафедри професор Степан Позняк висвітлив здобутки ґрунтознавчої науки і виклики, які постали перед нею на сучасному етапі, зокрема в Україні, а також...

Читати »

Підсумки Другого німецько-українського семінару.

01.12.2016 | 12:24

У п’ятницю 25 листопада 2016 року у Львівському Будинку вчених відбулося підведення підсумків Другого німецько-українського семінару “Біженці та мігранти, як виклик для суспільства”.
Із вступним словом до присутніх звернувся проректор Львівського Інституту Менеджменту, кандидат географічних наук Василь Миронюк.
Перед присутніми виступили:

Анатолій Ковальський, український активіст у Криму, колишній міністр лісової промисловості Криму, незаконно ув’язнений під час анексії Криму Росією – продемонстрував і прокоментував відеофільм про російську анексію Криму.
Ніколай Тойфель (Nicolai Teufel) (Байройтський університет) – координатор проекту з німецької сторони.
Німецькі студенти з короткими враженнями...

Читати »

Міжнародний географічний семінар продовжується у Німеччині

29.11.2016 | 12:30

26 листопада 2016 р. розпочався другий етап українсько-німецького виїзного семінару «Біженці та мігранти як виклик для суспільства» (за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Німецької служби академічних обмінів. Головні організатори семінару – Байройтський університет, Львівський інститут менеджменту і географічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, учасники – викладачі, аспіранти і студенти.
У неділю, 27 листопада, в першій половині дня учасники ознайомилися з географічним розвитком міста. Екскурсія мала науковий характер. Проф. Г. Попп за акцентував на п’яти періодах розбудови міста (з кінця XVII ст. до сьогодення)...

Читати »