Новини

В рамках курсу “Організація туристичних подорожей” пройшла зустріч студентів першого курсу кафедри туризму спеціальності 242 “Туризм” зі стейкхолдером

27.02.2023 | 15:01

24 лютого 2023 року в межах предмету “Організація туристичних подорожей”, викладач доц., к.е.н. Біланюк О.П., відбулась зустріч студентів першого курсу кафедри туризму спеціальності 242 “Туризм” зі стейкхолдером, представником туристичного оператора “Відвідай” – п. Оленою.
На зустрічі обговорено: заснування, діяльність та розвиток туроператора “Відвідай”, структуру компанії, основні напрямки та тури, особливості організації туристичних подорожей, туристичні потоки, перспективи розвитку туризму в Україні.
Ми дякуємо туроператорові “Відвідай” за натхненну зустріч та популяризацію українського туристичного продукту.

Читати »

Участь викладачів та студентів кафедри туризму у вебінарі “Маркування харчових продуктів”

25.02.2023 | 17:03

16 лютого 2023 року викладачі та студенти кафедри туризму доц. Філь М. І., ас. Гаталяк О. М., а також студенти 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» взяли активну участь в онлайн-зустрічі / вебінарі на тему: “МАРКУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ”.  Доц. Філь М. І., ас. Гаталяк О. М. забезпечують освітню компоненту «Товарознавство» для студентів «Готельно-ресторанна справа», тому, вебінар актуальний, надає можливість удосконаленню та розвитку.
   У програмі обговорювались питання :

  основні вимоги щодо маркування харчових продуктів;
 правила та винятки з правил маркування для українських виробників та...

Читати »

Доцент кафедри туризму Марія Філь стала переможницею конкурсу від ProCheese Академії

24.02.2023 | 21:40

19 лютого 2023 року доцент кафедри туризму Марія Філь склала чизмонгерський тест ProCheese Академія показавши найкращі знання серед сотні учасників. А вже 20 лютого компанія привітала переможницю, і озвучила подарунок від Bergader — компанії, німецького виробника, а саме: дегустаційні фірмові сири, такі як Баварія Блю, Боніфац, Бергадер Еделпілц із найкращого баварського молока, фірмову торбинку, ручку. Компанія надасть можливість відвідати вебінари «Сирний сомельє», «Чизлаверс», адже сирна Академія акредитована Mons Formation – французьким центром професійного розвитку по афінажу та продажу молочних продуктів...

Читати »

Цукрова флористика: закріплення теорії на практиці студентами кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій

24.02.2023 | 20:46

На практичних заняттях з дисципліни «Кондитерське та пекарське мистецтво» студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій (група ГРГЛ-31с) вивчали особливості виготовлення «цукрової флористики». Під керівництвом к.т.н., доцентки Маслійчук Ольги Богданівни, здобувачі набули практичних навичок із виготовлення квітки-орхідеї із цукрової мастики.
Мастика – це солодка цукрова маса з якої виготовляють прикраси для кондитерських виробів. Перші квіти з цукрової мастики з’явилися ще в Англії в кінці 19 століття. Їх, як і фігурки з шоколаду, придумали кондитери, яким до цього доводилося прикрашати торти живими...

Читати »

23 лютого 2023 року відбувся захист дисертації аспірантки кафедри економічної і соціальної географії Чайки Ірина Мирославівни

23.02.2023 | 21:34

23 лютого 2023 року відбувся захист дисертації аспірантки кафедри економічної і соціальної географії Чайки Ірина Мирославівни «Сільське розселення України в умовах демографічної кризи: тенденції структурно-територіальних змін». Науковий керівник – доцент кафедри економічної і соціальної географії Гудзеляк Ірина Іванівна. Спеціалізована рада ДФ 35.051.086 на підставі відкритого голосування своїм одноголосним рішенням присудила Чайці Ірині Мирославівні ступінь доктора філософії в галузі знань 10 Природничі науки за спеціальністю 103 Науки про Землю. Щиро вітаємо Ірину Мирославівну з успішним захистом і зичимо плідної наукової і...

Читати »