Відбувся науковий семінар кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів на тему «Модифікація легенди до карти ґрунтів України»

04.05.2022 | 10:14

3 травня 2022 року відбувся науковий семінар кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів на тему «Модифікація легенди до карти ґрунтів України».
З доповіддю виступила доцент Іванюк Г.С. Свої зауваження та пропозиції щодо зміни назв ґрунтів висловили професори Позняк С.П., Паньків З.П., доценти Папіш І.Я., Телегуз О.Г.

Використовуючи сучасний рівень знань про ґрунти, зокрема, процеси, які в них відбуваються, а також враховуючи тенденції розвитку класифікаційної проблеми в світі, запропоновано внести зміни в номенклатурний список карти. Векторний варіант карти ґрунтів України створено доц. Ямелинцем Т.С. і колективом кафедри (роботу курував професор Позняк С.П.) з обласних карт, які складені у 60-70-х рр. ХХ ст. на основі матеріалів великомасштабних ґрунтових обстежень. Викладачі кафедри (доценти Папіш І.Я. та Іванюк Г.С.) здійснили кореляцію номенклатурного списку ґрунтів України з міжнародною класифікаційною системою WRB.