Географи на святкуванні 30-річчя РЛП «Знесіння»

06.12.2023 | 15:31

2 грудня 2023 року виповнилось 30 років з часу заснування регіонального ландшафтного парку «Знесіння» у Львові.
Цій даті було присвячено науково-практичну конференцію «Збереження та охорона унікальних природно-історичних комплексів РЛП «Знесіння», яка відбулась в конференц-залі сусіднього з парком готелю «Кавалєр».

Безпосередньо у роботі конференції взяли участь викладачі і студенти кафедри раціонального використання природних ресурсів та охорони природи, кафедри туризму, кафедри геоморфології і палеогеографії та кафедри геоекології і фізичної географії.

Від імені географічного факультету поздоровили колектив парку «Знесіння» доцент Євген Тиханович і доцентка Ірина Койнова.

У роботі конференції географи представили доповідь «Парк «Знесіння» в системі регіональних ландшафтних парків України» (Юрій Зінько, Володимир Біланюк, Марта Мальська), «Рекреаційні ресурси РЛП «Знесіння»: сучасний стан використання» (Ірина Койнова, Андрій Герман) та «Тафонні джерела Знесенської височини та прилеглих територій» (Роман Дмитрук). Також було представлено доповідь “Взаємодія містян із зеленою зоною Львова на прикладі Регіонального ландшафтного парку “Знесіння”” (Анатолій Смалійчук, Маріне Елбакідзе, Ганна Смалійчук, Іван Круглов, Катерина Кінаш).  Висловлені доповідачами пропозиції будуть включені у резолюцію цієї науково-практичної конференції.

Завершення конференції відбулось у рекреаційній частині парку та завершилось частуванням бограчем.