Участь представників кафедри туризму в Міжнародній науково-практичній конференції «Замки та палаци в туризмі» (м. Київ)

29.11.2023 | 13:00

28 листопада 2023 року старший викладач кафедри туризму Юрій Зінько, професор, доктор економічних наук, завідувачка кафедри туризму Марта Мальська, доцент Юлія Масюк, асистент Ліна Малюга і фахівець лабораторії «Навчальна туристична агенція» Оксана Шевчук взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції «Замки та палаци в туризмі» (м. Київ), де на пленарному засіданні представили доповідь «Замки та палаци як локації і атракції конференційного туризму» (виступив ст. викладач Ю. Зінько). З повною версією презентації можна ознайомитись у фахівця лабораторії «Навчальна туристична агенція» кафедри туризму Оксани Шевчук.
На пленарному і секційних засіданнях конференції науковці та практики з Києва, Харкова, Львова, Чернівців, Луцька, Збаража, Запоріжжя, Кривого Рогу обговорювали широке коло питань, зокрема, сучасні методики представлення фортифікаційної спадщини в туризмі, зарубіжний досвід використання замків і палаців в туризмі, шляхи відновлення окремих об’єктів та способи залучення їх в туристичну сферу як історико-культурних туристичних локацій, формування інклюзивного середовища в межах замково-палацових об’єктів, а також втрати замкового туризму і результаті війни в Україні.
Під час завершальної дискусії конференції обговорювали шляхи вдосконалення збереження і використання замків і палаців, можливості залучення ресурсів для реконструкції, способи популяризації об’єктів замкового туризму на вітчизняному і міжнародному туристичному ринку.
В матеріалах конференції також буде розміщено статті доцента кафедри туризму Дмитра Каднічанського, доцента кафедри туризму Андрія Манька, старшого лаборанта кафедри туризму Христини Ардан, студентки ГРТМ-22 Олени Халілової (спеціальність «Міжнародний туризм»), які взяли заочну участь.