Інноваційну розробку із залізничного туризму представлено на науково-практичному семінарі «Альтернативний туризм» у Львівському державному університеті фізичної культури ім. Івана Боберського

03.10.2022 | 12:42

30 вересня 2022 року на базі кафедри активного туризму Львівського державного університету імені Івана Боберського відбувся науково-практичний семінар з міжнародною участю «Альтернативний туризм», який проводився в онлайн-режимі. На семінарі було розглянуто теоретичні, методичні та практичні аспекти становлення альтернативного туризму. Учасники представили доповіді щодо альтернативних форм туризму у міському, гірському, природоохоронному середовищі.

Від групи дослідників географічного факультету було представлено результати з розробки транскордонного туристичного залізничного шляху «Перша угорсько-галицька залізниця», що простягається від Перемишля (Польща) до Нижанкович і Хирова (Україна) і до Устрик-Долішніх (Польща). До складу робочої групи входили представники різних кафедр: проф. Марта Мальська і ст. викл. Юрій Зінько з кафедри туризму, доц. Володимир Біланюк, декан географічного факультету, доцент кафедри геоекології і фізичної географії, доц. Юрій Андрейчук з кафедри конструктивної географії і картографії та інж. Оксана Шевчук з лабораторії Атласного і тематичного картографування.

Концепція цього шляху була складовою проєкту “Популяризація туристичних об’єктів Першої угорсько-галицької залізниці” у рамках Програми Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Представлена модель туристичного шляху історичної залізниці, що охоплює поєднання залізничної вітки з додатковими шляхами до місцевих атракцій, здобула схвальну оцінку учасників семінару.

Доповіді учасників семінару опубліковані у збірнику матеріалів, учасники отримали сертифікати.