Оновлення бакалаврських освітніх програм зі спеціальності «106 Географія» – зустріч членів робочих груп і стейкголдера 1.02.2023

03.02.2023 | 11:41

Під час віртуальної зустрічі обговорили вдосконалення бакалаврських освітніх програм «Географія», «Економічна і соціальна географія» й «Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток». Зосередилися на двох питаннях: 1) актуалізація змісту обов’язкового авдиторного освітнього компонента «Ландшафтознавство з основами ландшафтного планування» та 2) впровадження освітнього компонента «Бакалаврський семінар».

У обговоренні виступили доц. Ірина Гудзеляк, доц. Лідія Дубіс, доц. Іван Круглов, проф. Роман Лозинський, проф. Зіновій Паньків, доц. Ігор Рожко. Активну участь у дискусії також взяв новий стейкголдер – маг. Катерина Кінаш, старший спеціаліст управління екології і природних ресурсів Львівської міської ради, випускниця кафедри геоекології і фізичної географії 2021 року.

За результатами обговорення погодили:

  1. Запровадити, замість «Ландшафтознавства…», новий обов’язковий освітній компонент «Ландшафтна екологія». Він буде орієнтований на сучасну міжнародну науку про інтегровані дослідження ландшафту, зокрема більше базуватиметься на концепціях екології як міждисциплінарної науки про структури і процеси у довкіллі та на технології геоматики. Крім того, навчання буде проєктно-базованим – кожен студент послідовно осягатиме концептуальні та методичні основи ландшафтної екології у процесі індивідуального дослідження певної території. Новий курс забезпечать доц. Іван Круглов та колеги з кафедри геоекології і фізичної географії.
  2. Запровадити обов’язковий освітній компонент «Бакалаврський семінар», який сприятиме кращій підготовці кваліфікаційних робіт.