Зустріч робочої групи ОПП “Геоекологія і прикладна геоморфологія” першого (бакалаврського) рівня зі стейкхолдерами з метою обговорення та оновлення освітньої програми

15.03.2023 | 17:58

15 березня 2023 р. відбулася онлайн-зустріч робочої групи ОПП зі стейкхолдерами щодо оновлення освітньої програми “Геоекологія і прикладна геоморфологія” .

У зустрічі взяли участь члени робочої групи Лідія Дубіс (гарант програми, завідувачка кафедри геоморфології і палеогеографії) та Іван Круглов (зав. кафедри геоекології і фізичної географії), Галина Байрак (доцент кафедри геоморфології і палеогеографії) і стейкголдер Руслан Дідула (головний гідрогеолог ПрАТ “Гідротехнічний інститут”).

Окрім того, на зустрічі була присутня Катерина Кінаш (старший спеціаліст управління екології і природних ресурсів Львівської міської ради, випускниця географічного факультету).
Предметом обговорення стало уточнення та оновлення основних компонентних складових освітньо-професійної програми.
Впровадження нових та уточнення назв компонентних складових проведено з урахуванням викликів сьогодення.
Рекомендовано впровадити дисципліни «Геоматика», «Прикладна геоморфологія», «Методи геоморфологічних досліджень», «Методи геоекологічних досліджень», «Геоекологічні основи невиснажливого розвитку», «Прикладне моделювання рельєфу та інженерно-геоморфологічне прогнозування» та ін.

Було наголошено на пріоритетності практичної складової, необхідності максимальної адаптації ОПП до виробничої сфери. У результаті зустрічі вирішено врахувати пропозиції та рекомендації стейкхолдера і внести зміни до ОПП “Геоекологія і прикладна геоморфологія”. Також учасники зустрічі обговорили основні напрями подальшої співпраці й успішної реалізації освітньої програми.