Урбаністичний розділ навчальної практики групи ГРФУ-11с (ОПП “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток”): навчально-дослідницька поїздка за маршрутом Львів-Жовка-Крехів-Львів

24.06.2024 | 13:53

Урбаністичний розділ навчальної практики групи ГРФУ-11с (ОПП “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток”): навчально-дослідницька поїздка за маршрутом Львів-Жовква-Крехів-Львів

20 червня 2024 р. студенти першого курсу бакалаврату групи ГРФУ-11с (ОПП “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток”), що проходять урбаністичний розділ навчальної ознайомчої практики, здійснили разом із керівниками практики  (доц. Г. Лабінська й доц. О. Стецюк) навчально-дослідницьку поїздку за маршрутом Львів-Жовква-Крехів-Львів.
Студенти досліджували унікальну пам’ятку містобудування, розплановану за концепцією “ідеальних міст” доби Ренесансу – центральну історичну частину міста Жовкви з різнотипними будівлями-пам’ятками та зеленими зонами. На цій території розташовано: унікальні архітектурні ансамблі оборонного призначення; комплекси церковних і монастирських будівель, у тому числі дерев’яна Церква Пресвятої Трійці галицького типу, що внесена в Список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО; житлові будинки – взірці ренесансної архітектури.
Ще одним об’єктом, який відвідали студенти, – Крехівський василіянський монастир св. Миколая, що належить до пам’яток архітектури національного значення, один із найкращих ансамблів оборонного характеру в України. Тут студенти детальніше ознайомилися з особливостями функціонування релігійно-паломницького центру. Поміж вкритих буково-сосновими лісами пагорбів Розточчя студенти пройшлися маршрутом до святого джерела, побачили печерну церкву й келії.