Розділ навчальної практики із «Спортивно-оздоровчого туризму»

01.07.2024 | 16:39

Протягом 17-30 червня 2024 року студенти 2 курсу (групи ГРТ-21с та ГРТ-22с) спеціальності «Туризм і рекреація» проходили навчальну практику із «Спортивно-оздоровчого туризму». База розділу знаходилася у с Чинадієво Закарпатської області, спортивно-оздоровчий табір «Карпати».
Керівники практики: Монастирський В.Р., Романів П.В., Каднічанський Д.А., Манько А.М.

Протягом проходження спортивно-оздоровчого розділу навчальної практики студенти вдосконалювали свої теоретичні та практичні компетентності у аспектах організації різновидів спортивно-оздоровчого туризму, вивченні та адаптації відповідної туристичної, транспортної, інформаційної та інших видів інфраструктури, організації комплексних туристично-екскурсійних програм, що включають різноманітні туристично-рекреаційні ресурси.
Відтак, студенти знайомилися з інфраструктурою СОТ «Карпати», санаторію «Карпати» на предмет оздоровчої та пізнавальної складової. Протягом періоду практики було відвідано геоморфологічні та гідрологічні об’єкти: річки Латориця, Уж, Боржава, потік Пилипець, водоспад Шипіт. Студенти ознайомились з туристичною інфраструктурою гірськолижного курорту Пилипець, полониною Боржава. Вивчення гідрологічних об’єктів відбувалося як з точки зору екскурсійної, так і з боку організації пляжно-купального відпочинку та оздоровлення.
Також відвідано низку населених пунктів (Чинадієве, Мукачево, Ужгород, Берегово, Воловець, Нижні Ворота, с. Боржава) та історико-культурних об’єктів (Палац графів Шенборнів (Замок Берегвар), Мукачівський замок (Паланок), Ужгородський замок, Невицький і замок «Сент-Міклош» (Чинадіївський) тощо).
Керівники та студенти повністю виконали програму та завдання практики, охопивши спортивно-оздоровчу, пізнавальну, історико-культурну складову Закарпатської області як туристичної дестинації.

Автори: Павло Романів, Володимир Монастирський.