Підсумкове заняття-дегустація авторських страв здобувачами-бакалаврами 4 курсу спеціальності «Харчові технології» (викладач проф. М.Я. Бомба)

08.04.2024 | 16:32

04 квітня 2024 року в навчальній лабораторії Харчових технологій та ресторанного обслуговування кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ відбулось підсумкове заняття-дегустація авторських страв студентами 4 курсу спеціальності «Харчові технології» з дисципліни «Спецкурс» (викладач проф. М.Я. Бомба).
Заняття підсумовує професійно-направлену підготовку студентів в Університеті та засвідчує формування практичних фахових компетентностей майбутніх працівників харчової промисловості та ресторанних закладів.
Студенти під керівництвом проф. М.Я. Бомби та завідувачки лабораторії, ст. викл. О.Б. Максимець, використовуючи традиційну сировину, оригінальні інгредієнти та сучасне інноваційне обладнання лабораторії, розробили авторські страви, приготували, продемонстрували їх у технологічних картах та готових стравах.
Підсумок заняття – проведення дегустації авторських страв комісією в складі завідувача кафедри, доц. І.Г. Пандяка, проф. М.Я. Бомби, проф. І.М. Ощипка, доц. О.М. Вівчарук і завідувачки лабораторії, ст. викл. О.Б. Максимець.
Комісія високо оцінила розроблені страви студентів, зокрема оригінальність рецептури, органолептичні, смакові характеристики, оздоровчий ефект та естетичне оформлення робіт Домарецької О.В. (кекс з кропивою та лимонною помадкою), Трофімчук А.І. (печиво пісочне з додаванням м’яти та шоколаду), Процовського О.О. (м’ясна ідилія) і Бембенюк В.І. (грибний крем-суп з авокадо).
Отримані результати рекомендовано використати при підготовці кваліфікаційної (бакалаврської) роботи, наукових статей конференцій.
Завідувач кафедри, доц. І.Г. Пандяк висловив подяку за високий рівень організації заняття проф. М.Я. Бомбі, завідувачці лабораторії, ст. викл. О.Б. Максимець, дегустаційній комісії і студентам спеціальності «Харчові технології» за успіхи у професійній підготовці та побажав подальших здобутків у фаховому та кар’єрному розвитку.