Екскурсія здобувачів освіти СЗОШ № 50 м. Львова на географічний факультет Львівського університету

15.10.2024 | 11:03

10 жовтня 2024 р. географічний факультет з екскурсією відвідали здобувачі освіти 10 го класу СЗОШ № 50 м. Львова (вчитель географії — п. Леся Степанівна Дужа).
Екскурсія зініційована Надією Михно – здобувачкою освіти другого року навчання, ОС “Магістр”, заочної форми навчання ОПП “Середня освіта (Географія)” у рамках проходження “Педагогічно-стажувальної практики”.
Під час екскурсії учні ознайомилися з історією становлення географії й географічної освіти у Львівському університеті, структурою географічного факультету як навчальної та наукової установи, відвідали тематичні аудиторії й лабораторії факультету, студентський простір.

Проф. Зіновій Паньків ознайомив здобувачів освіти з колекцією ґрунтових монолітів, розповів про особливості ґрунтотворення та важливість збереження ґрунту як цінного ресурсу України; доц. Любомир Безручко ознайомив здобувачів освіти з діяльністю на кафедрі туризму гуртка “Активний туризм”, показав туристичне спорядження, розказав про особливості його використання у різних видах туристичних подорожей та навів приклади його застосування; доц. Юрій Андрейчук в лабораторії “Геоінформаційного моделювання і картографування” продемонстрував прикладні розробки у сфері географії із застосуванням ГІС-технологій; к.г.н., інж. Роман Семащук розповів про діяльність навчально-наукової лабораторії “Аналізу ґрунтів і природних вод”; асист. Любов Котик ознайомила здобувачів освіти з освітньо-професійними програмами факультету, провела екскурсію корпусом факультету.
Дякуємо здобувачам освіти за зацікавлення до географії та факультету!