Екскурсія в заклад освіти  “Школа вільних та небайдужих”

26.09.2023 | 21:34

19 вересня 2023 р. у рамках навчального курсу “Освітній менеджмент в географії” (ОПП “Середня освіта (Географія)”, ОС “Магістр”) (викладачі курсу: доц. Володимир Біланюк, асист. Любов Котик) відбулася екскурсія здобувачів освіти в приватний навчальний заклад “Школа вільних та небайдужих” (м. Львів).

“Школа вільних та небайдужих” – це модель української школи, завданням якої є на основі цінностей, знання та досвіду виховати вільну, щасливу, гідну, відкриту та небайдужу людину, здатну реагувати на зміни світу, ставити перед собою цілі та досягати їх. Складовою місії Школи означено поширення позитивного досвіду і власних знань на освітню систему в Україні та за її межами.

Унікальністю Школи є знання учнями з 4 класу іноземної мови на рівні достатньому для порозуміння з носіями мови; проведення уроків шахів, театру, мислення, кулінарії, їзди на двоколісному велосипеді; проведення 30% часу на свіжому повітрі.

Учні Школи володіють знаннями загальної шкільної програми згідно держстандарту України. У кожному класі навчається до 20 осіб; кількість класів у паралелі — від двох до чотирьох. Школа працює за принципом цілого дня; забезпечує повноцінне збалансоване триразове харчування, яке входить у вартість навчання; крім загального меню, Школа пропонує вегетаріанське, безлактозне, безглютенове меню.

У рамках екскурсії, яку провели академічна директорка Школи, п. Ольга Павлишин і вчитель географії п. Владислав Моргацький здобувачі освіти дізналися про інститут цінностей Школи, особливості укладання типового навчального плану Школи, унікальність організації навчального процесу у Школі — тривалі прогулянки на відкритому повітрі між уроками до яких залучають усіх учнів класу; комбінування уроків з заняттями учнів у тематичних школах закладу (іноземних мов, мистецтв, щастя, цифрових технологій, гарту, пригод та лідерства та ін.); підбір персоналу Школи; особливості структури адміністрації Школи; функціонування інституту менторства в Школі. Розглянули здобувачі освіти й освітні кейси взаємодії адміністрації Школи з учнями, батьками, громадськістю; проаналізували переваги впровадження в Школі засад активного залучення учнів до творення історії, філософії, цінностей Школи, бачення її розвитку на майбутнє.

Висловлюємо щиро подяку п. Ользі Павлишин і п. Владиславу Моргацькому за цікаву екскурсію!

Бажаємо здобувачам освіти інтегрувати отримані знання у професійну діяльність!