Студентський науковий гурток “Харчові технології та ресторанне обслуговування”

  • Про гурток
  • Статут
  • Діяльність
  • Заходи
  • План засідань
  • Контакти

Науково-дослідна робота студентів – один з найважливіших засобів підвищення якості підготовки спеціалістів у вищій школі, який являє собою комплекс заходів наукового, методичного, організаційного характеру, що забезпечує навчання всіх студентів навичкам наукових досліджень відповідно до обраної спеціальності в рамках освітнього процесу і поза ним. Для виконання цих заходів у ЛНУ імені Івана Франка створений студентський науковий гурток.
Студентський науковий гурток – одна з форм наукової діяльності студентів, спрямована на розширення їх наукового потенціалу й формування навички науково-дослідної діяльності у вільний від навчання час або спеціально наданий час. Студентський науковий гурток у своїй діяльності керуються Законом України «Про вищу освіту», «Про наукову і науково-технічну діяльність», Статутом ЛНУ імені Івана Франка, чинним законодавством.
Студентський науковий гурток створений при кафедрі готельно-ресторанної справи та харчових технологій.
Основними цілями роботи студентського наукового гуртка є:
– сприяння в підвищенні рівня наукової підготовки студентів;
– формування у студентів інтересу й потреби до наукової творчості;
– розвиток творчого мислення, наукової самостійності;
– підвищення внутрішньої організованості, свідомого відношення до навчання;
– поглиблення й закріплення отриманих у процесі навчання знань.
Основні завдання студентського наукового гуртка:
– забезпечення активної участі студентів у проведенні наукових конференцій, конкурсів на кращу наукову роботу, наукових семінарів;
– формування у студентів інтересу до наукової творчості, навчання методиці й способам самостійного вирішення наукових завдань в професійній сфері і навичок роботи в наукових колективах;
– допомога студентам в оволодінні методикою й навичками проведення самостійних наукових досліджень і розробки наукових проблем;
– обмін досвідом організації й проведення наукової роботи серед членів студентського наукового гуртка;
– сприяння поглибленому вивченню навчального матеріалу;
– виявлення найбільш обдарованих і талановитих студентів;
– використання їх творчого й інтелектуального потенціалу для вирішення актуальних наукових завдань та підготовка з їх числа резерву наукових і науково-педагогічних кадрів.

Статут

Діяльність

План роботи гуртка

п/п

Заходи Термін виконання
1 Засідання студентського наукового гуртка кафедри.

Порядок денний:

1. Розгляд і затвердження Плану роботи студентського наукового гуртка «Харчових технологій та ресторанного обслуговування» на 2023-2024 навчальний рік.

2. Обрання старости студентського наукового гуртка «Харчових технологій та ресторанного обслуговування».

3. Обговорення напрямів науково-дослідної роботи кафедри у розрізі кафедральної тематики.

4. Ознайомлення студентів наукового гуртка із Положенням про студентський науковий гурток в Львівському національному університеті імені Івана Франка.

5. Ознайомлення студентів наукового гуртка із методичними рекомендаціями щодо організації, проведення, оформлення та публікування наукових досліджень.

 

Вересень 2023 р.

2 Організаційне засідання наукового гуртка з метою ознайомлення його членів зі змістом науково-дослідної роботи, роботи з пошуку та добору наукових джерел, з вимогами до оформлення наукових досліджень. Жовтень 2023 р.
3 Організаційне засідання наукового гуртка у формі індивідуальної роботи з членами гуртка, які братимуть участь у наукових конференціях; відбір кращих робіт для участі в конференціях та підготовки до міжнародних та всеукраїнських конкурсів наукових робіт. Листопад 2023 р.
4 Організаційне засідання наукового гуртка. Тематика засідання: ознайомлення з ходом написання наукових досліджень, заслуховування членів гуртка та їх наукових керівників щодо результатів написання наукових робіт, наукових публікацій; підведення підсумків роботи членів гуртка у І семестрі 2023 – 2024 н.р. та пропозицій щодо плану роботи наукового гуртка у ІІ семестрі 2023 -2024 н.р. Грудень 2023 р.
5 Організаційне засідання наукового гуртка з метою ознайомлення його членів зі змістом науково-дослідної роботи, роботи з пошуку та добору наукових джерел, з вимогами до оформлення наукових досліджень у ІІ семестрі 2023 – 2024 н.р. Січень 2024 р.
6 Організаційне засідання наукового гуртка у формі індивідуальної роботи з членами гуртка, які братимуть участь у наукових конференціях; відбір кращих робіт для участі в міжнародних та всеукраїнський вузівських конференціях. Лютий 2024 р.
7 Організаційне засідання наукового гуртка у формі індивідуальної роботи з членами гуртка, які братимуть участь у наукових конференціях; відбір кращих робіт для участі в факультетській конференції. Березень 2024 р.
8 Організаційне засідання наукового гуртка у формі індивідуальної роботи з членами гуртка, які братимуть участь у наукових конференціях; відбір кращих робіт для участі в кафедральній конференції. Квітень 2024 р.
9 Організаційне засідання наукового гуртка у формі заслуховування членів гуртка та їх наукових керівників щодо результатів написання кваліфікаційних наукових робіт. Травень 2024 р.
10 Організаційне засідання наукового гуртка. Підведення підсумків роботи членів гуртка у ІІ семестрі 2023 – 2024 н.р. та пропозицій щодо плану роботи наукового гуртка у 2024 -2025 н.р. Червень 2024 р.

Завантажити план роботи гуртка у форматі pdf  

Заходи

Участь наукового студентського гуртка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій в онлайн-лекції «Пряний світ»

14.10.2022 | 14:20

Під час роботи наукового студентського гуртка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій під керівництвом к.т.н., доцента кафедри Маслійчук О.Б., студенти спеціальності 181 «Харчові технології» відвідали онлайн-лекцію «Пряний світ», лектора Олексія Коваленко.
Науковий студентський гурток – це пізнавальна платформа, що об’єднала навколо себе однодумців, а саме здобувачів вищої освіти, які прагнуть збагачувати свої знання та вміння на науковій ниві. Відвідавши лекцію «Пряний світ» – учасники мали змогу отримати цінні знання, які в майбутньому будуть застосовувати в наукових розробках.
Зокрема, слухачі дізналися, що прянощі...

Читати »

План засідань

+

Контакти

Науково-дослідна робота студентів – один з найважливіших засобів підвищення якості підготовки спеціалістів у вищій школі, який являє собою комплекс заходів наукового, методичного, організаційного характеру, що забезпечує навчання всіх студентів навичкам наукових досліджень відповідно до обраної спеціальності в рамках освітнього процесу і поза ним. Для виконання цих заходів у ЛНУ імені Івана Франка створений студентський науковий гурток.
Студентський науковий гурток – одна з форм наукової діяльності студентів, спрямована на розширення їх наукового потенціалу й формування навички науково-дослідної діяльності у вільний від навчання час або спеціально наданий час. Студентський науковий гурток у своїй діяльності керуються Законом України «Про вищу освіту», «Про наукову і науково-технічну діяльність», Статутом ЛНУ імені Івана Франка, чинним законодавством.
Студентський науковий гурток створений при кафедрі готельно-ресторанної справи та харчових технологій.
Основними цілями роботи студентського наукового гуртка є:
– сприяння в підвищенні рівня наукової підготовки студентів;
– формування у студентів інтересу й потреби до наукової творчості;
– розвиток творчого мислення, наукової самостійності;
– підвищення внутрішньої організованості, свідомого відношення до навчання;
– поглиблення й закріплення отриманих у процесі навчання знань.
Основні завдання студентського наукового гуртка:
– забезпечення активної участі студентів у проведенні наукових конференцій, конкурсів на кращу наукову роботу, наукових семінарів;
– формування у студентів інтересу до наукової творчості, навчання методиці й способам самостійного вирішення наукових завдань в професійній сфері і навичок роботи в наукових колективах;
– допомога студентам в оволодінні методикою й навичками проведення самостійних наукових досліджень і розробки наукових проблем;
– обмін досвідом організації й проведення наукової роботи серед членів студентського наукового гуртка;
– сприяння поглибленому вивченню навчального матеріалу;
– виявлення найбільш обдарованих і талановитих студентів;
– використання їх творчого й інтелектуального потенціалу для вирішення актуальних наукових завдань та підготовка з їх числа резерву наукових і науково-педагогічних кадрів.

+