Участь наукового студентського гуртка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій в онлайн-лекції «Пряний світ»

14.10.2022 | 14:20

Під час роботи наукового студентського гуртка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій під керівництвом к.т.н., доцента кафедри Маслійчук О.Б., студенти спеціальності 181 «Харчові технології» відвідали онлайн-лекцію «Пряний світ», лектора Олексія Коваленко.

Науковий студентський гурток – це пізнавальна платформа, що об’єднала навколо себе однодумців, а саме здобувачів вищої освіти, які прагнуть збагачувати свої знання та вміння на науковій ниві. Відвідавши лекцію «Пряний світ» – учасники мали змогу отримати цінні знання, які в майбутньому будуть застосовувати в наукових розробках.

Зокрема, слухачі дізналися, що прянощі – це продукти рослинного походження (висушені або у свіжому вигляді частини пряних рослин), які містять пряні та запашні речовини. Вони можуть бути чудовими антиоксидантами, вітамінними збагачувачами та цікавими інгредієнтами у розробці функціональних продуктів. Крім того, учасники гуртка ознайомилися  з історією вирощування, сортами, корисними властивостями таких прянощів, як: кориця цейлонська, кориця кассіо, мускатний горіх, ваніль, кардамон, куркума, перець чорний, перець білий, духмяний перець, бодян, чіча-молле, імбир, калган, какао, ялівець.

Висловлюємо щиру подяку від наукового студентського гуртка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій, лектору Олексію Коваленко, та з великою цікавістю чекаємо наступних зустрічей.