Захист виробничої практики студентами 3 курсу спеціальності 181 «Харчові технології»

20.02.2023 | 19:56

17 лютого 2023 р. в онлайн форматі відбувся захист виробничої практики студентів 3 курсу спеціальності 181 «Харчові технології».

За час практики, яка проходила у змішаному форматі, студенти мали змогу ознайомитися з технологічним процесом на підприємствах харчової промисловості і ресторанного господарства. Паралельно під час практики студенти працювали над виконанням індивідуальних завдань, які поглиблюють їхні знання з сучасних досягнень сфери майбутньої професійної діяльності: «Застосування вакуумної технології Sous-vide для приготування страв із м’яса», «Технологія Cookvac в закладах ресторанного господарства», «Вивчення досвіду найкращих рестораторів світу – Ален Дюкас. Фірмові страви від шефа» та ін.
Важливим розділом виробничої практики, який націлений на розвиток фахових знань та умінь студентів було укладання технологічної карти авторської страви, приготування й подача авторської страви. Відрадно, що студенти творчо і фахово-компетентнісно підійшли до виконання цього завдання: «М’ясна ідилія з використанням крупи кінуа» (Олександр Процовський), «Десерт Мальва» (Анастасія Трофімук), «Медівник з вишнею» (Оксана Домарецька), «Паштет з печінки з журавлиною» (Вікторія Бебенюк), «Крем-суп із гарбуза та кокосових вершків» (Світлана Ягельська) та ін.
Члени комісії (завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій, доц. Ігор Пандяк, ст. викл. кафедри Олександра Максимець, асист. кафедри економічної і соціальної географії Любов Котик) високо оцінили результати проходження виробничої практики студентами спеціальності 181 «Харчові технології», зосередили увагу на креативному підході до приготування та подання авторських страв, що є свідченням високого рівня професійної майстерності здобувачів освіти.
Бажаємо студентам подальшого професійного зростання!