Викладачі кафедри туризму взяли участь в ІІ Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції “Використання й охорона земельних ресурсів та туристично-рекреаційний потенціал території”

15.05.2024 | 10:38

Завідувач кафедри туризму Львівського національного університету імені Івана Франка, доктор економічних наук професор Марта Мальська та старший викладач кафедри туризму Юрій Зінько 14 травня 2024 року взяли участь в ІІ Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції “Використання й охорона земельних ресурсів та туристично-рекреаційний потенціал території”.
Марта Мальська, як член оргкомітету виступила з вітальним словом під час пленарного засідання, де наголосила на важливості розвитку туристичної галузі України як однієї з ключових сфер економіки. Також зауважила, що Україна зараз має найкращі можливості, щоб презентувати свій туристичний бренд. Адже поки триває війна увага світової спільноти зосереджена на державі та її підтримці. У даному світлі як ніколи актуальним постає питання солідарного та волонтерського туризму як важливого напрямку, що виконує гуманітарну та пізнавальну функції.
Юрій Зінько представив свої дослідження у сфері сільського туризму, обґрунтував його доцільність у контексті поширення автентичності локальних туристичних дестинацій. Також наголошував на його економічній складовій – як одного з найбільш доступних за ціновою категорією видів туризму.
Зворушливим моментом під час конференції стало те, що доцент Юлія Боруцька у своєму виступі згадала про співпрацю з Михайлом Гамкалом, який загинув на війні проти країни-агресора, захищаючи незалежність України.