Відбувся попередній захист магістерських робіт на кафедрі геоморфології і палеогеографії

07.12.2021 | 20:58

7 грудня 2021 р. на кафедрі геоморфології і палеогеографії відбувся попередній захист магістерських робіт студентів-геоморфологів і  палеогеографів групи ГРНМ-21с  зі спеціальності 103 “Науки про Землю”(Географія).
На початку засідання завідувач кафедри проф. Дубіс Л.Ф. ознайомила присутніх із “Положенням про забезпечення академічної доброчесності у ЛНУ ім. І.Франка”. Завідувач проінформувала про види порушень академічної доброчесності: академічний плагіат, самоплагіат, фальсифікація, списування, обман тощо, та роз’яснила як запобігти цим негативним явищам у своїх наукових роботах.
Студенти представили свої результати наукових досліджень та ступінь готовності магістерських робіт до захисту. Окремі роботи студентів отримали зауваження та побажання щодо оформлення текстової частини чи картографічних матеріалів. Всі студенти мають публікації за темою дослідження у студентських наукових виданнях, а деякі у фахових виданнях України.
Після попереднього захисту, дооформлення щодо повної відповідності встановленим вимогам, отримання відгуку керівника та фахової рецензії, магістерські роботи подають на кафедру для реєстрації та основного захисту.
Загалом всі роботи рекомендовані викладачами кафедри до захисту.