Участь викладачів та студентів географічного факультету у всеукраїнському Науковому фестивалі OL

26.09.2021 | 20:26
25 вересня 2021 р. викладачі та студенти кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи долучилися до проведення всеукраїнського Науковий фестиваль OL у Львові у Стрийському парку. Співорганізатором була Спілка молодих географів , студенти різних курсів кафедри РВПР і ОП були волонтерами.
На локації географів Львівського національного університету імені Івана Франка презентували дві тематики:
геоекологічну
Навчали відвідувачів правил сортування твердих побутових відходів. Розказували про вплив відходів на довкілля та наслідки стихійних сміттєзвалищ для природи та здоров’я людини. Проводили тренінги по сортуванню, розроблені доцентом кафедри Іриною Койновою. Маленьким відвідувачам, для того щоб вони також зрозуміли – пояснювали на прикладі тематичних еко-розмальовок. Результат не забарився: п’ятирічний хлопчик сказав, що буде сваритись з тими , хто засмічуватиме річку, бо це зашкодить рибці.
Дякуємо ЧИСТЕ МІСТО. Екологічна ініціатива за надані картонні коробки для сортування сміття.
геотуристичну
Проводили майстер-класи складання намету та туристичного рюкзака, користування газовими пальниками, щоб не нищити ліс, розказували як правильно підготуватись до походу в гори.
Доцент кафедри Богдана Сенчина розповідала про лікарські рослини і готувала такий смачний карпатський чай , що відвідувачі фестивалю вставали у чергу, щоб спробувати та послухати про цей особливий напій.
Наша локація привернула увагу мера м. Львова Андрія Івановича Садового. Подискутувати про ареали цілющого ісландського моху в Україні, напоїли чаєм.
Завершили участь у фестивалі співами під гітару, піснею доцента факультету Кричевської Діани Анатоліївни про гео-сім’ю. Бо пісня об’єднує географів, допомагає долати труднощі, розвиває почуття прекрасного.
Маємо надію, що наша участь у фестивалі зробила чудову рекламу географії як сучасної цікавої науки і наші ряди будуть щорічно поповнюватися новими географами.
Вдячні усім студентам географам-волонтерам, а також усім усміхненим учасникам фестивалю, які зацікавились нашою локацією.