Триває демо-соціально-географічний розділ навчальної комплексної практики студентів 2 курсу ОПП «Економічна і соціальна географія»

21.06.2024 | 16:38

13 червня 2024 р. студенти ознайомилися з особливостями формування та заселення території м. Дубляни, планувальною структурою поселення, специфікою розміщення закладів соціальної сфери тощо. Конкретним об’єктом дослідження обрано м. Дубляни Львівської ТГ.
Науковий керівник практики – асист. Любов Котик.
Навчально-ознайомчу екскурсію поселенням провів проф. Іван Ровенчак.
У рамках дослідження соціального простору поселення студенти разом з доц. Ольгою Мамчур і асист. Любов Котик відвідали:

  •  Центр надання адміністративних послуг у м. Дубляни, де п. Ліана Амізян – адміністратор центру, ознайомила з особливостями функціонування закладу, переліком послуг, які надають громадянам, запитами, що переважають від громадян Дублян, проблемами мешканців, які допомагають вирішувати працівники центру;
  • Дублянський опорний ліцей ім. Героя України Анатолія Жаловаги, де п. Оксана Мирон – директор ліцею, розповіла про особливості функціонування закладу середньої освіти в умовах війни та викликах НУШ, навела приклади успішних соціальних кейсів співпраці з містом та територіальною громадою, наголосила на важливих соціальних функціях закладу у площині м. Дубляни та довколишніх територій;
  • Дублянську дитячу школу мистецтв ім. С. Турчака, де п. Ігор Кадюк – директор школи, ознайомив зі структурою закладу і переліком освітніх послуг, розповів про особливості провадження освітньої діяльності в умовах війни, комунікаційних процесах з громадою, перевагах розвитку закладу у складі Львівської ТГ;
  • Бібліотеку м. Дубляни Львівської Муніципальної Бібліотеки, де п. Романа Дробчук розповіла про важливість бібліотечного закладу у соціальному просторі міста, перелік послуг, які надають, ознайомила зі структурою відвідувачів, запитами, що переважають, наголосила на трансформації бібліотеки у відкритий соціально-інформаційний габ м. Дубляни.

Заглиблення у функціонування закладів соціальної сфери в поєднанні з польовими методами дослідження сприяє набуттю студентами фахових компетентностей ОПП під час проходження практики.
Дякуємо колегам за цікаве спілкування та інтеграцію у функціонування соціальної сфери м. Дубляни!
У рамках практики, з метою збирання статистичних даних про населення й соціальну сферу м. Дубляни, студенти 12 червня 2024 р. відвідали Головне управління статистики у Львівській області.
Студенти отримали практичні навички праці зі статистичними збірниками й аналітичними записками, інформаційним ресурсом Головного управління статистики у Львівській області, зібрали статистичний матеріал з демографії та соціальної сфери м. Дубляни.