ІІІ Міжнародна науково-практична конференція “Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика” – участь науковців кафедри туризму

24.11.2023 | 14:17

23 листопада 2023 року відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція “Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика”.
Завідувачка кафедри туризму, доктор економічних наук, професор Львівського національного університету імені Івана Франка Марта Мальська виступила з вітальним словом.
Також на конференції було представлено статтю “Туристично-рекреаційні пропозиції Львівської агломерації”, авторами яких є декан географічного факультету ЛНУ ім. І Франка Володимир Біланюк, завідувачка кафедри туризму Марта Мальська, старший викладач кафедри туризму Юрій Зінько та доцент кафедри конструктивної географії і картографії Юрій Андрейчук.
Модератором однієї з панелей конференції була Марія Топорницька, аспірантка Марти Мальської, у співавторстві з нею за ініціативи кафедри туризму у 2022 році було видано навчальний посібник “Фестивальний туризм”.
Надзвичайно цікавою, змістовною та актуальною була презентація доктора економічних наук, професора, завідувачки кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Лариси Чепурди на тему “Особливості розвитку туризму в Україні в умовах війни”. Елементи цієї доповіді розміщено у корпоративному вайбері кафедри туризму.
У конференції також взяв участь президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга.
Активними учасниками робочих панелей конференції стали практикуючі представники туристичного бізнесу, вони підкреслили надзвичайну важливість розвитку медичного туризму, реабілітації задля відновлення фізичного та ментального здоров’я українців. Також багато було сказано про потреби людей з обмеженою фізичною активністю.

Під час конференції відбулося обговорення кризи у туристичному та готельно-ресторанному бізнесі України, наголошено, що у туризмі продовжують працювати лише фанати віддані своїй справі. Цікавими були доповіді активних практикуючих туроператорів з різних регіонів України.
На завершення конференції відбулася дискусія про зміст сучасних ОПП з туризму та готельно-ресторанної справи.