Співпрацюємо з геологічним факультетом університету

09.12.2023 | 18:10

6-8 грудня 2023 року відбулась Науково-практична міжнародна конференція «Геологічні музеї і колекції: їх роль в науці, освіті та туризмі». Конференцію було присвячено 170-річчю Мінералогічного музею у Львівському університеті. Студентам географам і туристам Мінералогічний музей геологічного факультету знайомий з екскурсій в рамках навчальних дисциплін з курсів «Геологія» та «Геотуризм».

В рамках цієї конференції, що відбулася у змішаному (гібридному) форматі, працювало 5 секційних засідань. У секції «Геологічні музеї, колекції та виставки як об’єкти геотуризму» була представлена доповідь від кафедри туризму «Музеї бурштину як важливі елементи геотуристичного бурштинового шляху», підготовлена завідувачкою кафедри, д-р. економ. наук, проф. Мартою Мальською, старшим викладачем Юрієм Зіньком і фахівцем навчально-виробничої лабораторії «Навчальна туристична агенція» Оксаною Шевчук. Проблематикою формування цього геотуристичного шляху ця група займається близько 20 років і питання ефективнішого функціонування музеїв бурштину як основних атракцій шляху завжди була у центрі уваги. Дослідженням проблематики формування бурштинового туристичного шляху зараз також активно займаються Інститут геологічних наук НАН України та Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, а також спільному українсько-польськім проєкті європейського бурштинового шляху.

Під час цієї конференції було погоджено проведення чергової Міжнародної конференції «Геотуризм: практика і досвід» у травні 2024 року. Підготовку цієї конференції будуть здійснювати спільно геологічний і географічний факультети нашого університету.