Семінар-практикум для вчителів-географії

03.11.2023 | 18:28

2 листопада 2023 р. викладачі і студенти географічного факультету взяли участь у семінарі-практикумі для вчителів географії на тему: “Роль вчителя географії школи в організації співпраці з Яворівським НПП з питань екоосвітньої діяльності”.

Семінар-практикум організований з ініціативи Яворівського національного природного парку, географічного факультету Львівського університету за участі відділів освіти Івано-Франківської та Жовківської ОТГ.

У рамках семінару-практикуму викладачі географічного факультету виступили із доповідями на тему: “Мотиваційні чинники вчителя географії щодо співпраці із природоохоронними установами з метою активізації екоосвітньої роботи” (доц. Євген Тиханович, доц. Віталій Брусак), “Екоосвітні тенденції розвитку географічної науки” (асист. Любов Котик), “Роль вчителя-географа в екоекскурсіях природоохоронними установами Львівщини” (ст. викл. Юрій Зінько).

Студенти географічного факультету: Ілона-Марія Вербівська, Євгенія Камалова та Ярина Горак (3 курс, 103 Науки про Землю), Валентина Буній (2 курс, 106 Географія), Марія Лялюк (1 курс, 014.07 Середня освіта (Географія))  ознайомили вчителів з діяльністю молодіжних інституцій на факультеті та їхнім долученням до екоакцій.

Під час семінару учасники обмінялися досвідом на предмет залучення природоохоронних територій до навчального процесу у закладах середньої освіти, організації екоосвітніх екскурсій на території Яворівського НПП, прикладної екоосвітньої діяльності вчителів географії.