Опитування студентів магістерської ОПП “Урбаністика, міське планування і сталий просторовий розвиток” за результатами першого року навчання

28.07.2024 | 21:28

У липні 2024 р. з ініціативи гаранта магістерської ОПП “Урбаністика, міське планування і сталий просторовий розвиток” (спеціальність 106 Географія) проф. Р. Лозинського та члена групи розробників, студентки групи ГРФУм-11 М. Кобрин, проведено опитування студентів першого набору цієї програми за результатами 2023/2024 н.р.
Його метою було передусім встановити рівень задоволеності студентів освітньою програмою, якістю викладання та переліком предметів. В опитуванні, яке було анонімним, взяли участь усі семеро студентів і студенток, що навчаються в групі.

Студенти могли відповідати у вільній формі. Вони, зокрема, зазначили:

“Навчальний курс розроблено чітко та інформативно, інформацію викладачі подають розширено та максимально доступно, зрозуміло”.
“Лекційні заняття проводились у супроводі презентацій для кращого засвоєння інформації, тому можу зазначити, що абсолютно задоволена обраною спеціальністю та вдячна викладачам за правильний підхід до надання кваліфікованих знань”.
“За перший рік навчання багато проаналізував різних дисциплін, а саме міський дизайн, сталий розвиток, транспортне планування та соціальні аспекти урбанізації. Багато з тих навичок не тільки теоретично засвоїв, але пройшов на практиці в міській раді”.
“Освітня програма за результатами першого року навчання на магістратурі була доволі збалансованою в тому плані, що всі предмети давали ту кількість інформації і саме те, аби викрити суть спеціалізації. Протягом даного року я отримав достатньо знань та розуміння в плануванні міст. Відіграли, на мою думку, предмети такі як: “Географія ринку нерухомості”, “Міська політика й управління урбанізованими територіями”, “Сталий розвиток міст та громад в Україні”, “Урбаністика та просторове планування”.
“Освітня програма “Урбаністика, міське планування і сталий просторовий розвиток” на магістратурі це хороше доповнення до базової освіти, яку здобули з географії під час бакалаврату. На цій освітній програмі ми ознайомилися з термінами та поняттями в урбантематиці. Подача лекційного матеріалу з боку викладачів є дуже лаконічною та доступною для аналізу. Практичні роботи є індивідуальними, що дає змогу більш конкретно зрозуміти заданий матеріал.
“Ця програма відкриває широкі можливості для тих, хто цікавиться розвитком міського середовища і прагне робити його кращим. Це дозволяє отримати всебічне розуміння процесів, які впливають на розвиток міських територій”.

Результати опитування кафедра географії України використає під час оновлення освітньої програми у 2024/2025 н. р.