Участь представників кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у ІV Міжнародній науково-практичній дистанційній конференції MODERN SCIENCE: INNOVATIONS AND PROSPECTS

17.01.2022 | 11:05

У роботі конференції взяли участь: Бомба М. Я., д. с.-г. н., професор, Майкова С. В., к. т. н., доцент, Маслійчук О. Б., к. т. н., доцент кафедри, Павлюк Ю. А., магістр, та представили результати дослідження на тему: «Використання нетрадиційної сировини у приготуванні страв дитячого харчування оздоровчої дії в закладах ресторанного господарства».
Раціональне харчування дітей в умовах погіршення екологічної ситуації  є надзвичайно важливим і постійним чинником, що в значній мірі впливає на ріст і розвиток організму та здоров’я молодого покоління. Це зумовлено активним ростом та диференціюванням тканин, формуванням основних регуляторних систем організму: нервової, вегетативної, ендокринної та імунної систем. Порушення повноцінного харчування має серйозніші наслідки для дітей аніж для дорослих. Науковцями розроблено рецептури асортименту страв дитячого харчування, а саме: «Суп овочевий з бататом», «Деруни з топінамбуром» та «Котлети курячі з броколі».
На підставі аналізу та узагальнення теоретичних даних встановлено перспективи удосконалення технології та розширення асортименту страв у закладах ресторанного господарства з доданням наступних інноваційних продуктів: батату, броколі та топінамбуру, що значно підсилює біологічну цінність виробів та розширює можливості їх використання в оздоровчому харчуванні підростаючого покоління української нації.
Учасники конференції нагороджені сертифікатами.