Набуття  компетентності предметної спеціальності студентами ОПП “Середня освіта (Географія)” ОС “Бакалавр”

15.11.2023 | 11:38

13 листопада 2023 р. відбулося чергове практично-семінарське заняття з курсу “Регіональна економічна і соціальна географія” у студентів 4 року навчання  ОПП “Середня освіта (Географія)”. На семінарському занятті на тему: “Геоекономічні і геополітичні аспекти розвитку США” (викладач: асист. Любов Котик) студенти з використанням методів критичного аналізу, мозкового штурму і проблемного навчання розглянули особливості геополітичного та геоекономічного положення США на карті світу, демогеографічні аспекти розвитку держави і просторове поширення української діаспори, трансформаційні зміни структури господарства та діяльності транснаціональних компаній, виклики суспільно-географічної неоднорідності країни та соціальної нерівності, культурного різноманіття та позиціювання держави на глобальній карті світу.

Студенти проблемно проаналізували висвітлення теми про США у навчальних підручниках й атласах з географії для середньої школи, звернули увагу на відмінності у розкритті структури господарства держави, просторових аспектів розвитку. Розробили та обґрунтували власні пропозиції з доповнення теми, виходячи з сучасних реалій співпраці України та США.

Під час семінарського заняття студенти поглибили знання з оперування базовими категоріями та поняттями предметної області спеціальності (географія), розвинули уміння генерувати обґрунтовані думки в галузі професійних знань, демонструвати володіння сучасними технологіями пошуку наукової інформації для самоосвіти та застосовувати її у професійній діяльності, виявляти навички роботи в команді.

За результатами семінарського заняття студенти набули компетентності предметної спеціальності середня освіта (географія): здатність пояснювати закономірності територіальної організації суспільного виробництва, просторових процесів і форм організації життя людей.